Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό προέτρεψε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να μετριάσει τις επικρίσεις του για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καναδά, όταν οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία αυτή την εβδομάδα. Ο διάσημος ηθοποιός και υποψήφιος για το Όσκαρ με την "Επιστροφή", είπε από του βήματος στο Φόρουμ ότι η απληστία των εταιρειών προκαλεί την κλιματική αλλαγή, φωνάζοντας ¨Φτάνει πιά!", και ζητώντας να σταματήσει η χρήση των ορυκτών καυσίμων.

 

Όμως ο Τρουντό, στη συζήτηση που είχαν μετά, του είπε να μετριάσει τις επικρίσεις του, επισημαίνοντάς του ότι "οι νέες κυβερνήσεις στον Καναδά και την Αλμπέρτα έχουν δεσμευτεί ότι θα δράσουν για την κλιματική αλλαγή και ότι υπάρχουν οικογένειες που υποφέρουν από την ανεργία και αυτή η  ρητορική που χρησιμοποιεί δεν είναι χρήσιμη".

 

Αξιωματούχος που μετέφερε τη συζήτηση του Τρουντό με τον ένθερμο οικολόγο ηθοποιό, είπε επίσης ότι ο Ντι Κάπριο φάνηκε δεκτικός στο μήνυμα του Καναδού Πρωθυπουργού και του είπε ότι θα είναι ο πρώτος που θα τον χειροκροτήσει, αν λάβει σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr