Ο διάσημος σεφ David Chang κέρδισε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»- Σε εργαζόμενους σε εστιατόρια το έπαθλο

Ο διάσημος σεφ David Chang κέρδισε στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»- Σε εργαζόμενους σε εστιατόρια το έπαθλο Facebook Twitter
0

Ο σεφ David Chang έγινε ο πρώτος διάσημος που κερδίζει το μεγάλο βραβείο στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» και το ποσό θα διατεθεί σε εργαζόμενους σε εστιατόρια που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Στην τελευταία ερώτηση για το ένα εκατομμύριο ο Chang κλήθηκε να απαντήσει ποιος πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο πρώτος που είχε ηλεκτρικό ρεύμα στον Λευκό Οίκο. Ο σεφ τηλεφώνησε σε μια φίλη του, τη δημοσιογράφο του ESPN Μίνα Κίμες, για βοήθεια και εκείνη του είπε πως πιστεύει ότι ήταν ο Μπέντζαμιν Χάρισον.

«Είναι τρομακτικό...», είπε ο σεφ, ομολογώντας πόσο νευρικός ήταν εκείνη τη στιγμή. «Είναι τόσο πιο έξυπνη από εμένα, τα ξέρει αυτά. Ειλικρινά δεν ξέρω καν αν ο Μπέντζαμιν Χάρισον, ήταν πρόεδρος. Ξέρεις αν ήταν;», είπε ο Chang απευθυνόμενος στον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ, αλλά εκείνος του απάντησε γελώντας ότι δεν μπορεί να πει κάτι.

Αν ο σεφ αποχωρούσε εκείνη τη στιγμή από το παιχνίδι, θα έφευγε με 500.000 δολάρια. Αν απαντούσε σωστά θα κέρδιζε το ένα εκατομμύριο, αλλά αν έκανε λάθος θα «έπεφτε» στα 32.000 δολάρια.

«Είμαι άνθρωπος που ρισκάρει, ντροπή μου αν είναι λάθος, θα το κάνω γιατί το ένα εκατομμύριο θα αλλάξει την κατάσταση για πολλές οικογένειες. Μίνα, αν κάνεις λάθος δεν φταις εσύ, φταίω εγώ γιατί δεν τα πήγαινα αρκετά καλά στο σχολείο και ήμουν απαίσιος μαθητής. Για αυτό έγινα σεφ», είπε ο Chang και εμπιστεύτηκε τη φίλη του, δίνοντας την απάντηση, για να κερδίσει τελικά το μεγάλο έπαθλο.

 

Ο David Chang είχε αποφασίσει ότι τα κέρδη θα πάνε στο Southern Smoke Foundation, ένα ίδρυμα που στηρίζει εργαζόμενους στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, που δημιούργησε το 2015 ο σεφ Κρις Σέφερντ. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν βοηθά τους εργαζόμενους σε εστιατόρια, πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να βοηθήσουμε», είχε εξηγήσει ο Chang.

«Κερδίσαμε ένα εκατομμύριο δολάρια!», ήταν η ανάρτηση του ιδρύματος μετά την προβολή του επεισοδίου. Το Southern Smoke Foundation έχει δώσει έως τώρα 5,7 εκατομμύρια δολάρια, είτε απευθείας σε εργαζομένους, είτε μέσω στήριξης σε οργανώσεις που εκπροσωπούν ανθρώπους που απασχολούνται στον τομέα. Εκτιμάται ότι το ένα εκατομμύριο που κέρδισε ο Chang θα «μεταφραστεί» σε στήριξη σε 500 εργαζομένους.


Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM