Patrick Quinn: Ο ακτιβιστής του Ice Bucket Challenge πέθανε στα 37 του

Patrick Quinn: Ο ακτιβιστής του Ice Bucket Challenge πέθανε στα 37 του Facebook Twitter
Nancy Lane/MediaNews Group/Boston Herald via Getty Images
0

Ο Patrick Quinn, ένας από τους ανθρώπους πίσω από το διάσημο Ice Bucket Challenge, πέθανε σε ηλικία 37 ετών. 

To 2013, o Quinn με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, είχε διαγνωστεί με Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis-ALS), που συχνά ονομάζεται νόσος του Lou Gehrig, από το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ, ο οποίος πέθανε από την νόσο το 1941.

Πέθανε το πρωί της Κυριακής, έγραψαν συνεργάτες του στην επίσημη σελίδα στο Facebook. «Υπήρξε ευλογία για όλους μας με πολλούς τρόπους», σημείωσαν. 

It is with great sadness that we must share the passing of Patrick early this morning. He was a blessing to us all in...

Δημοσιεύτηκε από Quinn for the Win στις Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Το Ice Bucket Challenge, η δημοφιλής φιλανθρωπική καμπάνια που έγινε viral, κατάφερε να συγκεντρώσει 220 εκατομμύρια δολάρια για έρευνες σχετικά με την ALS. 

Αν και δεν ξεκίνησε με τον Quinn, ο ίδιος μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του βοήθησαν να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο στα social media, το καλοκαίρι του 2014.

Για να λάβει κάποιος μέρος στο challenge, έπρεπε να ρίξει ένα κουβά με παγωμένο νερό πάνω στο κεφάλι του και να δημοσιεύσει μετά το βίντεο στα social media, προκαλώντας άλλους να κάνουν το ίδιο ή να κάνουν μια δωρεά στη σχετική έρευνα. Οι περισσότεροι έκαναν και τα δύο. 

Το Ice Bucket Challenge κέντρισε την προσοχή και πολλών διάσημων, ανάμεσά τους ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Lady Gaga και ο Ντόναλντ Τραμπ. 

 
 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM