Πρίγκιπας Χάρι: Η ζωή με την Μέγκαν με έκανε να συνειδητοποιήσω την ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη

Πρίγκιπας Χάρι: Η ζωή με την Μέγκαν με έκανε να συνειδητοποιήσω την ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε πως το γεγονός ότι μεγάλωσε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε ως αποτέλεσμα να έχει άγνοια για την ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη, κάτι που συνειδητοποίησε από τη ζωή με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο δούκας του Σάσεξ τα είπε αυτά κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Πάτρικ Χάτσινσον, στο πλαίσιο εκδήλωσης του GQ. Ο Χάτσινσον, ένας μαύρος personal trainer στο Λονδίνο, έγινε «διάσημος» τον Ιούλιο, όταν κατά τη διάρκεια παράλληλων συγκεντρώσεων υπέρ και κατά του κινήματος Black Lives Matter, έσωσε έναν ακροδεξιό από το οργισμένο πλήθος.

Ο Χάρι συνομίλησε με τον Χάτσινσον μέσω βιντεοκλήσης, από το σπίτι του στην Καλιφόρνια και παραδέχθηκε ότι μόνο μέσα από τις εμπειρίες της Μέγκαν Μαρκλ συνειδητοποίησε πόσο επιζήμια είναι η ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη.

Μεγαλώνοντας, είπε «δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αυτό» και «μου πήρε χρόνια να το συνειδητοποιήσω». Μόνο «Όταν μπήκα στη θέση της συζύγου μου μια μέρα ή μια εβδομάδα, άρχισα να το καταλαβαίνω», συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

«Κανένας δεν κατηγορεί κανέναν. Δεν μπορείς να το κάνεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ασυνείδητη προκατάληψη. Αλλά όταν το συνειδητοποιείς ή νιώθεις λίγο άβολα, τότε έχεις το καθήκον να βγεις έξω και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου γιατί πλέον η άγνοια δεν είναι δικαιολογία», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στο παγκόσμιο κίνημα κατά του ρατσισμού.

«Έχουμε διαμαρτυρίες με ανθρώπους από κάθε χρώμα, θρησκεία, υπόβαθρο, ηλικία. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Το "τρένο" έφυγε από τον "σταθμό" και πρέπει να επιβιβαστούμε σε αυτό. Υπάρχουν τόσα που πρέπει να κάνουμε. Γιατί, ως πατέρας, το θέμα για εμένα είναι να κάνω τον κόσμο καλύτερο», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρίγκιπας Χάρι είπε στον Πάτρικ Χάτσινσον ότι αποτελεί λαμπερό παράδειγμα του πώς πρέπει να ενεργεί κάθε άνθρωπος. «Έκανες αυτό που ήταν απαραίτητο και έσωσες μια ζωή», του είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο Χάτσινσον ανέφερε ότι ένιωθε ικανοποίηση γιατί μπόρεσε να ανατρέψει μια σοβαρή κατάσταση. «Θα το έκανα για τον οποιονδήποτε, θα το ξανάκανα με χαρά», είπε ακόμη».

 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM