Billie Eilish: Η απάντησή της στο body-shaming, μετά τα σχόλια για φωτογραφίες της

Billie Eilish: Η απάντησή της στο body-shaming, μετά τα σχόλια για φωτογραφίες της Facebook Twitter
EPA
0

Με το βίντεο μιας YouTuber, που ζητά να «κανονικοποιηθούν τα αληθινά σώματα» απάντησε η Billie Eilish στο body-shaming που δέχθηκε για ακόμη μία φορά.

Αφορμή τώρα αποτέλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών της 18χρονης σταρ, στις οποίες η Billie Eilish δεν φορά φαρδιά ρούχα, όπως συνήθως, αλλά σορτς και φανελάκι. Κάποιοι θεώρησαν σωστό να κάνουν σχόλια για το σώμα της, με πιο χαρακτηριστικό από τα επιθετικά tweet εκείνο που έκανε χρήστης ο οποίος έγραψε: «Σε 10 μήνες η Billie Eilish απέκτησε σώμα 35άρας μαμάς που πίνει κρασί».

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και πολλοί χρήστες του διαδικτύου καταδίκασαν τα σχόλια που αφορούν τα γυναικεία σώματα και για το τι θεωρείται «κανονικό» από κάποιους.

Από την πλευρά της, η Billie Eilish δημοσίευσε ένα βίντεο της Chizi Duru. Σε αυτό, η YouTuber ενθαρρύνει τον κόσμο να «αρχίσουν να κανονικοποιούν τα αληθινά σώματα». «Η κοιλιά είναι φυσιολογική. Το στήθος "κρεμάει", ειδικά μετά τον θηλασμό. Το Instagram δεν είναι αληθινό», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Επιπλέον, η Billie Eilish δημοσίευσε μια φωτογραφία της με το σχόλιο «Θέλετε πραγματικά να πάμε πίσω τον χρόνο;». Η ανάρτηση ερμηνεύτηκε από πολλούς ως αναφορά στις προηγούμενες απαντήσεις που έχει δώσει για το body-shaming.

View this post on Instagram

do you really wanna go back in time?

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on


Τον περασμένο Μάιο η 18χρονη είχε δημοσιεύσει ένα φιλμ μικρού μήκους για το θέμα. »Θα θέλατε να είμαι μικρότερη; Περισσότερο αδύναμη; Πιο ήπια; Πιο ψηλή; Θα θέλατε να είμαι ήσυχη; Σας προκαλούν οι ώμοι μου; Το στήθος μου; Το στομάχι μου; Τα ισχία μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που θα θέλατε;», έλεγε μεταξύ άλλων στο βίντεο.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM