Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ

Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Η Rihanna ζήτησε συγγνώμη, μετά τις αντιδράσεις μουσουλμάνων για τη χρήση τραγουδιού με στίχους από ιερό κείμενο για το Ισλάμ στο σόου Savage X Fenty.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν για το τραγούδι «Doom» της Coucou Chloe, που περιλαμβάνει στίχους από Χαντίθ. Πρόκειται για συλλογή κειμένων που πιστεύεται ότι αποτελούν λόγια του Μωάμεθ και από κάποιους θεωρείται το πιο σημαντικό κείμενο του Ισλάμ μετά το Κοράνι.

Η Rihanna σε ανάρτησή της παραδέχθηκε ότι η χρήση του τραγουδιού στο σόου εσωρούχων της ήταν κάτι ανεύθυνο και έκανε λόγο για «ειλικρινές, αλλά απερίσκεπτο λάθος».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μουσουλμανική κοινότητα που επεσήμανε ένα τεράστιο λάθος, που ήταν δίχως πρόθεση προσβλητικό», ανέφερε η σταρ σε ανάρτησή της. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη», ανέφερε και συμπλήρωσε «Καταλαβαίνω ότι πληγώσαμε πολλούς από τους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας και λυπάμαι απίστευτα».

«Δεν παίζω με οποιοδήποτε είδος ασέβειας απέναντι στον Θεό ή σε όποια θρησκεία και για αυτό η χρήση του τραγουδιού στο πρότζεκτ μας ήταν κάτι εντελώς ανεύθυνο. Θα βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ευχαριστούμε για τη συγχώρεση και κατανόηση», έγραψε ακόμη η Rihanna.


Η Coucou Chloe επίσης απολογήθηκε, εξηγώντας ότι δημιούργησε το τραγούδι με χρήση αποσπασμάτων από κομμάτια μουσικής baile funk που βρήκε στο διαδίκτυο. Η ίδια ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι αυτά τα αποσπάσματα χρησιμοποιούσαν κείμενο Χαντίθ.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γιατί δεν έκανα σωστή έρευνα. Είμαστε σε διαδικασία για να αφαιρεθεί επειγόντως το τραγούδι από όλες τις πλατφόρμες streaming», ανέφερε ακόμη.

View this post on Instagram

A post shared by COUCOU CHLOE (@coucouchloe) on


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM
Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM
Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
THE LIFO TEAM
Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Πολιτισμός / Ο Jeremy O. Harris γράφει για τις 23 ημέρες κράτησής του στην Ιαπωνία στο Vanity Fair

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο συγγραφέας και ηθοποιός συνελήφθη στις 16 Νοεμβρίου 2025, αφού βρέθηκε στην τσάντα του ποσότητα ουσίας που περιείχε MDMA.
THE LIFO TEAM