Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ

Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Η Rihanna ζήτησε συγγνώμη, μετά τις αντιδράσεις μουσουλμάνων για τη χρήση τραγουδιού με στίχους από ιερό κείμενο για το Ισλάμ στο σόου Savage X Fenty.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν για το τραγούδι «Doom» της Coucou Chloe, που περιλαμβάνει στίχους από Χαντίθ. Πρόκειται για συλλογή κειμένων που πιστεύεται ότι αποτελούν λόγια του Μωάμεθ και από κάποιους θεωρείται το πιο σημαντικό κείμενο του Ισλάμ μετά το Κοράνι.

Η Rihanna σε ανάρτησή της παραδέχθηκε ότι η χρήση του τραγουδιού στο σόου εσωρούχων της ήταν κάτι ανεύθυνο και έκανε λόγο για «ειλικρινές, αλλά απερίσκεπτο λάθος».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μουσουλμανική κοινότητα που επεσήμανε ένα τεράστιο λάθος, που ήταν δίχως πρόθεση προσβλητικό», ανέφερε η σταρ σε ανάρτησή της. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη», ανέφερε και συμπλήρωσε «Καταλαβαίνω ότι πληγώσαμε πολλούς από τους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας και λυπάμαι απίστευτα».

«Δεν παίζω με οποιοδήποτε είδος ασέβειας απέναντι στον Θεό ή σε όποια θρησκεία και για αυτό η χρήση του τραγουδιού στο πρότζεκτ μας ήταν κάτι εντελώς ανεύθυνο. Θα βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ευχαριστούμε για τη συγχώρεση και κατανόηση», έγραψε ακόμη η Rihanna.


Η Coucou Chloe επίσης απολογήθηκε, εξηγώντας ότι δημιούργησε το τραγούδι με χρήση αποσπασμάτων από κομμάτια μουσικής baile funk που βρήκε στο διαδίκτυο. Η ίδια ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι αυτά τα αποσπάσματα χρησιμοποιούσαν κείμενο Χαντίθ.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γιατί δεν έκανα σωστή έρευνα. Είμαστε σε διαδικασία για να αφαιρεθεί επειγόντως το τραγούδι από όλες τις πλατφόρμες streaming», ανέφερε ακόμη.

View this post on Instagram

A post shared by COUCOU CHLOE (@coucouchloe) on


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM