Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ

Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Η Rihanna ζήτησε συγγνώμη, μετά τις αντιδράσεις μουσουλμάνων για τη χρήση τραγουδιού με στίχους από ιερό κείμενο για το Ισλάμ στο σόου Savage X Fenty.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν για το τραγούδι «Doom» της Coucou Chloe, που περιλαμβάνει στίχους από Χαντίθ. Πρόκειται για συλλογή κειμένων που πιστεύεται ότι αποτελούν λόγια του Μωάμεθ και από κάποιους θεωρείται το πιο σημαντικό κείμενο του Ισλάμ μετά το Κοράνι.

Η Rihanna σε ανάρτησή της παραδέχθηκε ότι η χρήση του τραγουδιού στο σόου εσωρούχων της ήταν κάτι ανεύθυνο και έκανε λόγο για «ειλικρινές, αλλά απερίσκεπτο λάθος».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μουσουλμανική κοινότητα που επεσήμανε ένα τεράστιο λάθος, που ήταν δίχως πρόθεση προσβλητικό», ανέφερε η σταρ σε ανάρτησή της. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη», ανέφερε και συμπλήρωσε «Καταλαβαίνω ότι πληγώσαμε πολλούς από τους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας και λυπάμαι απίστευτα».

«Δεν παίζω με οποιοδήποτε είδος ασέβειας απέναντι στον Θεό ή σε όποια θρησκεία και για αυτό η χρήση του τραγουδιού στο πρότζεκτ μας ήταν κάτι εντελώς ανεύθυνο. Θα βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ευχαριστούμε για τη συγχώρεση και κατανόηση», έγραψε ακόμη η Rihanna.


Η Coucou Chloe επίσης απολογήθηκε, εξηγώντας ότι δημιούργησε το τραγούδι με χρήση αποσπασμάτων από κομμάτια μουσικής baile funk που βρήκε στο διαδίκτυο. Η ίδια ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι αυτά τα αποσπάσματα χρησιμοποιούσαν κείμενο Χαντίθ.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γιατί δεν έκανα σωστή έρευνα. Είμαστε σε διαδικασία για να αφαιρεθεί επειγόντως το τραγούδι από όλες τις πλατφόρμες streaming», ανέφερε ακόμη.

View this post on Instagram

A post shared by COUCOU CHLOE (@coucouchloe) on


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM