Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ

Rihanna: Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις για τραγούδι στο σόου της- Με στίχους από ιερό κείμενο του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Η Rihanna ζήτησε συγγνώμη, μετά τις αντιδράσεις μουσουλμάνων για τη χρήση τραγουδιού με στίχους από ιερό κείμενο για το Ισλάμ στο σόου Savage X Fenty.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν για το τραγούδι «Doom» της Coucou Chloe, που περιλαμβάνει στίχους από Χαντίθ. Πρόκειται για συλλογή κειμένων που πιστεύεται ότι αποτελούν λόγια του Μωάμεθ και από κάποιους θεωρείται το πιο σημαντικό κείμενο του Ισλάμ μετά το Κοράνι.

Η Rihanna σε ανάρτησή της παραδέχθηκε ότι η χρήση του τραγουδιού στο σόου εσωρούχων της ήταν κάτι ανεύθυνο και έκανε λόγο για «ειλικρινές, αλλά απερίσκεπτο λάθος».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μουσουλμανική κοινότητα που επεσήμανε ένα τεράστιο λάθος, που ήταν δίχως πρόθεση προσβλητικό», ανέφερε η σταρ σε ανάρτησή της. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη», ανέφερε και συμπλήρωσε «Καταλαβαίνω ότι πληγώσαμε πολλούς από τους μουσουλμάνους αδελφούς και αδελφές μας και λυπάμαι απίστευτα».

«Δεν παίζω με οποιοδήποτε είδος ασέβειας απέναντι στον Θεό ή σε όποια θρησκεία και για αυτό η χρήση του τραγουδιού στο πρότζεκτ μας ήταν κάτι εντελώς ανεύθυνο. Θα βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ευχαριστούμε για τη συγχώρεση και κατανόηση», έγραψε ακόμη η Rihanna.


Η Coucou Chloe επίσης απολογήθηκε, εξηγώντας ότι δημιούργησε το τραγούδι με χρήση αποσπασμάτων από κομμάτια μουσικής baile funk που βρήκε στο διαδίκτυο. Η ίδια ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι αυτά τα αποσπάσματα χρησιμοποιούσαν κείμενο Χαντίθ.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γιατί δεν έκανα σωστή έρευνα. Είμαστε σε διαδικασία για να αφαιρεθεί επειγόντως το τραγούδι από όλες τις πλατφόρμες streaming», ανέφερε ακόμη.

View this post on Instagram

A post shared by COUCOU CHLOE (@coucouchloe) on


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GUINESS JONATHAN ANDERSON

Πολιτισμός / O Jonathan Anderson συνεργάζεται με τη Guinness και λανσάρει πουλόβερ αξίας 1.450 ευρώ εμπνευσμένο από χαλί παμπ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας DIOR συνεργάζεται με τη Guinness και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την αισθητική των παραδοσιακών παμπ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτισμός / Εννέα πολυβραβευμένες ταινίες που βοηθούν να κατανοήσουμε την κοινωνία του Ιράν

Ταινίες που «μιλούν» για την κακοποίηση και την εξαΰλωση των δικαιωμάτων των γυναικών στη ζωή, το καθεστώς φόβου και φτώχειας και τον καθημερινό αγώνα για ελευθερία μέσα σε μια αυστηρά ελεγχόμενη κοινωνία.
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM