Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix

Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter
0

Αυτοκτόνησε σε ηλικία 23 ετών η Ντέζι Κόλμαν, οι ισχυρισμοί της οποίας περί σεξουαλικής επίθεσης και επακόλουθης παρενόχλησης καταγράφηκαν σε ντοκιμαντέρ του Netflix, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της στο Facebook.

«Ήταν η καλύτερη φίλη μου και (μια) καταπληκτική κόρη», έγραψε η Μελίντα Κόλμαν. «Νομίζω πως έπρεπε να το κάνει να φανεί ότι μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη. Δεν μπορώ. Μακάρι να μπορούσα να την είχα απαλλάξει από τον πόνο!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A Queen with a Queen 💜#fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

In her element, tattooing survivors. #fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις


Ο θάνατος της Κόλμαν έρχεται οκτώ χρόνια μετά τις κατηγορίες της εναντίον ενός συμμαθητή της στο γυμνάσιο περί σεξουαλικής επίθεσης, όταν ήταν 14 ετών, στην πόλη της Maryville, στο Μιζούρι. 

Ο μαθητής, Μάθιου Μπάρνετ, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση. Δυο μήνες αργότερα οι κατηγορίες αποσύρθηκαν λόγω ελλιπών στοιχείων, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία. Ο δικηγόρος του μαθητή είπε πως ο πελάτης του συνεργάστηκε με τις αρχές και υποστήριξε πως το σεξ ήταν συναινετικό. 

Ο Μπαρνέτ δήλωσε ένοχος στο πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε δυο χρόνια με αναστολή. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις


Μετά από αυτό, η μητέρα της Κόλμαν είπε πως η οικογένεια δέχθηκε απειλές και πως την απέλυσαν από την δουλειά της ως κτηνίατρος σε μια κλινική. 

Τον Απρίλιο του 213, το σπίτι τους στο Maryville -που ήταν άδειο και προς πώληση, κάηκε. Η πυροσβεστική ανέφερε πως «λόγω της μη ασφαλούς φύσης στης κατασκευής, δεν μπορούσε να διεξαχθεί έρευνα και πως η αιτία της πυρκαγιάς καταχωρήθηκε ως απροσδιόριστη».

Ο τρόπος που τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν το θέμα σε συνδυασμό με ένα κάλεσμα των Anonymous πυροδότησαν οργή και διαμαρτυρίες, με τον κόσμο να απαιτεί «Δικαιοσύνη για την Ντέζι» το 2013. 

Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter
Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter
Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter

Η Κόλμαν είχε εμφανιστεί το 2016 στο ντοκιμαντέρ «Audrie and Daisy» του Netflix, που εστίαζε στην φερόμενη επίθεση, το επακόλουθο τραύμα και τις online απειλές εναντίον της οικογένειας. Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε επίσης την ιστορία της Όντρι Ποτ, μιας 15χρονης που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού σε ένα πάρτι σε σπίτι και μετά αυτοκτόνησε λίγες ημέρες αργότερα. 

Το «Audrie and Daisy» κέρδισε βραβείο Peabody ως «ένα ειλικρινές, σπαρακτικό και διαχρονικό παραμύθι σεξουαλικής επίθεσης και social media, και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ζωές των νέων».

 

Η SafeBAE, μια οργάνωση που συνίδρυσε η Κόλμαν με σκοπό τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ μαθητών, δήλωσε θλιμμένη αλλά και σοκαρισμένη με την απώλεια. 

«Όλοι οι υποστηρικτές μας γνωρίζουν πως η Ντέζι πάλευε για πολλά χρόνια να γιατρευτεί από την επίθεση και να εμποδίσει μελλοντική βία μεταξύ εφήβων. Ήταν η αδερφή μας σε αυτό το έργο και σε μεγάλο βαθμό η κινητήριος δύναμη πίσω του», ανέφερε η οργάνωση στο Twitter. 

«Είχε να διαχειριστεί πολλούς δαίμονες και τους αντιμετώπιζε και τους ξεπερνούσε όλους, αλλά όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, η επούλωση δεν είναι εύκολο μονοπάτι. Πάλεψε για περισσότερο καιρό και πολύ πιο σκληρά από ό,τι θα μάθουμε ποτέ». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

May all your dreams live on forever #ForDaisy ••• @savingdaisyfilm @ellafairon @torreydevitto @lmi.productions

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026- με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Πολιτισμός / Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026, με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Η φετινή ανακοίνωση του 79ου Φεστιβάλ Καννών δείχνει σαφή στροφή προς το διεθνές σινεμά δημιουργών, με 21 ταινίες στο διαγωνιστικό και αισθητά μικρότερη παρουσία αμερικανικών στούντιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη νέες ταινίες των Παβέλ Παβλικόφσκι, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Κριστιάν Μουντζίου και Αϊρα Σακς.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Πολιτισμός / Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Το You Are the Führer’s Unrequited Love του Ζαν-Νοέλ Ορενγκό επιστρέφει στην περίπτωση του Άλμπερτ Σπέερ για να δείξει πώς ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του ναζιστικού καθεστώτος κατάφερε μετά τον πόλεμο να χτίσει την εικόνα του «μετανοημένου» ναζί
THE LIFO TEAM
Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Πολιτισμός / Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Index, ο Κρίστοφερ Άντερσον μιλά για τη δουλειά του από την Αϊτή και το Αφγανιστάν μέχρι τον Τραμπ και τον Τζέφρι Έπσταϊν, θυμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι μόνο θέμα πρόσβασης, αλλά και τρόπος να διαβάζεις τι κρύβεται πίσω από την εικόνα της ισχύος.
THE LIFO TEAM
Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Πολιτισμός / Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Η Pinacoteca Agnelli στο Τορίνο παρουσιάζει στις 30 Απριλίου το «Walter Pfeiffer: In Good Company», μια μεγάλη αναδρομή σε έναν από τους πιο τρυφερούς και ερωτικά φορτισμένους φωτογράφους της ευρωπαϊκής εικόνας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Πολιτισμός / Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Η έκθεση «Martin Wong: Popeye», που ανοίγει στις 18 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο παράξενες εμμονές του Αμερικανού ζωγράφου: τον Ποπάι όχι ως αθώα ποπ φιγούρα, αλλά ως σώμα, σύμβολο και queer φαντασίωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Πολιτισμός / Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέχρι το Παρίσι, ο Ματίς επιστρέφει φέτος την άνοιξη με μια ασυνήθιστη πυκνότητα εκθέσεων. Και μαζί τους επιστρέφει και το ερώτημα γιατί ο κόσμος ξαναγυρίζει τώρα σε έναν ζωγράφο της αρμονίας.
THE LIFO TEAM
Μπορεί το OnlyFans να γίνει το νέο σωσίβιο της μόδας;

Πολιτισμός / Μπορεί το OnlyFans να γίνει το νέο σωσίβιο της μόδας;

Μέσα στην πίεση που δέχονται οι ανεξάρτητες φίρμες και σε μια στιγμή που το σεξ επιστρέφει δυνατά στη μόδα, κάποιοι σχεδιαστές δοκιμάζουν το OnlyFans όχι μόνο ως εργαλείο πρόκλησης αλλά και ως νέο χώρο άμεσης επαφής με το κοινό.
THE LIFO TEAM
ΡΩΜΗ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

Πολιτισμός / Κολοσσαίο: Ανακαλύφθηκαν τμήματα της αρχικής του δομής που ήταν κρυμμένα για αιώνες

Οι επισκέπτες του Κολοσσαίου έχουν πλέον μια ευκαιρία να πάνε πίσω στην ιστορία, χάρη σε ένα έργο ανακαίνισης που έφερε στο φως αρκετές κολόνες της εισόδου, οι οποίες παρέμεναν θαμμένες για εκατοντάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ λέει ότι η ποπ δεν θα υπήρχε χωρίς την queer κοινότητα

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ λέει ότι η ποπ δεν θα υπήρχε χωρίς την queer κοινότητα

Λίγο πριν από τη μεγάλη της εμφάνιση στο Coachella, η Σαμπρίνα Κάρπεντερ μίλησε στον Μαρκ Τζέικομπς για τη ζωή πάνω και κάτω από τη σκηνή, για την εικόνα που χτίζει ως ποπ σταρ και για τον ρόλο της queer κοινότητας, λέγοντας καθαρά ότι χωρίς αυτήν «η ποπ μουσική δεν θα υπήρχε».
THE LIFO TEAM
Ο Νέιθαν Λέιν θυμάται πόσο δύσκολο ήταν να είσαι γκέι στα 90s

Πολιτισμός / Ο Νέιθαν Λέιν θυμάται πόσο δύσκολο ήταν να είσαι γκέι στα 90s

Από το Κλουβί με τις Τρελές, μέχρι τον Γουίλι Λόμαν του Άρθουρ Μίλερ, ο Λέιν κοιτάζει πίσω σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών χωρίς να χάνει το χιούμορ, την οξύτητα και τη σκοτεινή ειρωνεία που τον κάνουν πάντα αναγνωρίσιμο.
THE LIFO TEAM
Ντόροθι και Χερμπ Βόγκελ: πώς ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων έφτιαξε μία από τις σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης

Πολιτισμός / Ντόροθι και Χερμπ Βόγκελ: πώς ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων έφτιαξε μία από τις σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης

Ζούσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μανχάταν, αγόραζαν έργα κατευθείαν από τους καλλιτέχνες, στήριξαν ονόματα όπως ο Σολ ΛεΒίτ και ο Ντόναλντ Τζαντ πριν τους ανακαλύψει η αγορά και στο τέλος άφησαν τη συλλογή τους στο κοινό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Ινές ντε λα Φρεσάνζ λέει κάτι που πολλές γυναίκες σκέφτονται για τα 60 σήμερα

Πολιτισμός / Η Ινές ντε λα Φρεσάνζ λέει κάτι που πολλές γυναίκες σκέφτονται για τα 60 σήμερα

Με αφορμή το νέο της βιβλίο, η Γαλλίδα σχεδιάστρια και πρώην μοντέλο μιλά για τη νέα εικόνα των 60, για τη φιλία, την ελευθερία, την επιθυμία και για μια ηλικία που δεν θέλει πια να παίζει τον ρόλο της «γιαγιάς με φιόγκο»
THE LIFO TEAM