Ο Ρίνγκο Σταρ έγινε 80 και το γιόρτασε με διαδικτυακό πάρτι αφιερωμένο στους Beatles

Ο Ρίνγκο Σταρ έγινε 80 και το γιόρτασε με διαδικτυακό πάρτι αφιερωμένο στους Beatles Facebook Twitter
0

Λόγω κορωνοϊού, ο Ρίνγκο Σταρ, που έγινε χθες 80 ετών, αναγκάστηκε να γιορτάσει τα γενέθλιά του διαδικτυακά, πάντα με τραγούδια των Beatles αλλά απουσία φέτος του Πολ Μακάρτνεϊ.

Ο πρώην ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος γιορτάζει συνήθως τα γενέθλιά του με πραγματικές συναυλίες ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων, αλλά η πανδημία άλλαξε αυτή τη φορά τα σχέδιά του. 

«Όπως και οι περισσότεροι από εμάς, μου αρέσει να κάνω μια ωραία γιορτή για τα γενέθλιά μου[...]Όμως φέτος δεν είναι καλή χρονιά για να διοργανώσω μια μεγάλη συγκέντρωση. Έτσι γιορτάζω μαζί με τους φίλους μου με διαφορετικό τρόπο. Θα πρέπει να μείνουμε σε απόσταση λόγω του κορωνοϊού», εξήγησε ο καλλιτέχνης, καθισμένος πίσω από τα ντραμς και φορώντας μια προστατευτική μάσκα με το σύμβολο της ειρήνης.

Στη βραδιά ακούστηκαν μεταξύ άλλων αγαπημένα τραγούδια των Beatles, όπως τα «Come Together», «All You Need is Love» και «With a Little Help From My Friends», ενώ προβλήθηκαν επίσης ένα βίντεο με παλιές ηχογραφήσεις στο σπίτι και ένα άλλο με διασημότητες, όπως οι Σέριλ Κρόου και Ντέιβιντ Λιντς να αποτίουν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη. 

Το διαδικτυακό «πάρτι γενεθλίων» παρακολούθησαν απευθείας 130.000 φανς του θρυλικού συγκροτήματος, με πολλούς ωστόσο να δηλώνουν απογοητευμένοι με την απουσία Πολ Μακάρτνεϊ. 

«Χρόνια Πολλά Σερ Ρίτσαρντ, άλλως γνωστός ως ΡΙΝΓΚΟ. Να περάσεις μια υπέροχη μέρα παλιόφιλε», είχε γράψει ο Πολ Μακάρτνεϊ μια ημέρα νωρίτερα, σε μήνυμα στο Twitter. 

Ο Ρίνγκο Σταρ επωφελήθηκε επίσης της χθεσινής μουσικής βραδιάς για να ζητήσει δωρεές υπέρ του Black Lives Matter ώστε «να δοθεί τέλος σε όλη αυτήν τη ρατσιστική βία». «Οι ζωές των μαύρων μετράνε. Σηκωθείτε πάνω και κάντε να ακουστεί η φωνή σας», είπε.

Δείτε ολόκληρη τη διαδικτυακή συναυλία του Ρίνγκο Σταρ:

 

Με πληροφορίες από AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM