Τζέφρι Ρας: Εφημερίδα έχασε την έφεση, θα του καταβάλει αποζημίωση-ρεκόρ για συκοφαντική δυσφήμηση

Τζέφρι Ρας: Εφημερίδα έχασε την έφεση, θα του καταβάλει αποζημίωση-ρεκόρ για συκοφαντική δυσφήμηση Facebook Twitter
EPA
0

Η Daily Telegraph της Αυστραλίας θα πρέπει τελικά να καταβάλει την αποζημίωση- ρεκόρ στον Τζέφρι Ρας, καθώς έχασε την έφεση για την καταδικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Δικαστήριο είχε επιδικάσει τον Απρίλιο του 2019 αποζημίωση ύψους 1,99 εκατομμυρίων δολαρίων στον ηθοποιό, δικαιώνοντας τον στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της Nationwide News, του εκδοτικού ομίλου που ανήκει στον Ρούπερτ Μέρντοχ.

Την Πέμπτη, το δικαστήριο επικύρωσε την αρχική απόφαση, απορρίπτοντας την έφεση του εκδοτικού ομίλου. Δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι η αποζημίωση- η μεγαλύτερη που έχει επιδικαστεί σε ένα άτομο στην Αυστραλία- είναι προδήλως υπερβολική. Αλλά οι τρεις δικαστές έκριναν ότι το ποσό είναι όσο υψηλό αρμόζει στη σοβαρότητα των ισχυρισμών και τη βλάβη που αυτοί προκάλεσαν στη φήμη του Τζέφρι Ρας.

Η υπόθεση αφορούσε δημοσιεύματα της Daily Telegraph της Αυστραλίας με καταγγελίες για απρεπή συμπεριφορά του ηθοποιού απέναντι σε συμπρωταγωνίστριά του σε θεατρική παράσταση. Αν και τα αρχικά δημοσιεύματα δεν ανέφεραν το όνομα της ηθοποιού που έκανε την καταγγελία, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για την Έριν Τζιν Νόρβιλ.

Η ηθοποιός κατέθεσε στην αρχική δίκη, λέγοντας στο δικαστήριο ότι ο Ρας είχε αγγίξει εσκεμμένα το στήθος της, χωρίς τη συγκατάθεσή της, κατά τη διάρκεια της παράστασης. Όμως, οι δικαστές που εξέτασαν την έφεση συμφώνησαν με την εκτίμηση του δικαστή που έκρινε αρχικά την υπόθεση, ο οποίος είχε αναφέρει πως η Νόρβιλ ήταν αναξιόπιστη μάρτυρας με τάση στην υπερβολή.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΒΑΦΕΙΑ 2026

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Τα «Καβάφεια 2026» ενισχύουν τους ελληνοαιγυπτιακούς πολιτιστικούς δεσμούς

Στην απονομή των φετινών βραβείων από την υπουργό Πολιτισμού, τιμήθηκαν η ποιήτρια Ιμάμ Μερσάλ και ο πεζογράφος Αντέλ Εσμάτ από την Αίγυπτο, ο ποιητής και πανεπιστημιακός Νάσος Βαγενάς και ο πεζογράφος Αλέξης Πανσέληνος, από την Ελλάδα
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM