Τζέφρι Ρας: Εφημερίδα έχασε την έφεση, θα του καταβάλει αποζημίωση-ρεκόρ για συκοφαντική δυσφήμηση

Τζέφρι Ρας: Εφημερίδα έχασε την έφεση, θα του καταβάλει αποζημίωση-ρεκόρ για συκοφαντική δυσφήμηση Facebook Twitter
EPA
0

Η Daily Telegraph της Αυστραλίας θα πρέπει τελικά να καταβάλει την αποζημίωση- ρεκόρ στον Τζέφρι Ρας, καθώς έχασε την έφεση για την καταδικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Δικαστήριο είχε επιδικάσει τον Απρίλιο του 2019 αποζημίωση ύψους 1,99 εκατομμυρίων δολαρίων στον ηθοποιό, δικαιώνοντας τον στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της Nationwide News, του εκδοτικού ομίλου που ανήκει στον Ρούπερτ Μέρντοχ.

Την Πέμπτη, το δικαστήριο επικύρωσε την αρχική απόφαση, απορρίπτοντας την έφεση του εκδοτικού ομίλου. Δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι η αποζημίωση- η μεγαλύτερη που έχει επιδικαστεί σε ένα άτομο στην Αυστραλία- είναι προδήλως υπερβολική. Αλλά οι τρεις δικαστές έκριναν ότι το ποσό είναι όσο υψηλό αρμόζει στη σοβαρότητα των ισχυρισμών και τη βλάβη που αυτοί προκάλεσαν στη φήμη του Τζέφρι Ρας.

Η υπόθεση αφορούσε δημοσιεύματα της Daily Telegraph της Αυστραλίας με καταγγελίες για απρεπή συμπεριφορά του ηθοποιού απέναντι σε συμπρωταγωνίστριά του σε θεατρική παράσταση. Αν και τα αρχικά δημοσιεύματα δεν ανέφεραν το όνομα της ηθοποιού που έκανε την καταγγελία, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για την Έριν Τζιν Νόρβιλ.

Η ηθοποιός κατέθεσε στην αρχική δίκη, λέγοντας στο δικαστήριο ότι ο Ρας είχε αγγίξει εσκεμμένα το στήθος της, χωρίς τη συγκατάθεσή της, κατά τη διάρκεια της παράστασης. Όμως, οι δικαστές που εξέτασαν την έφεση συμφώνησαν με την εκτίμηση του δικαστή που έκρινε αρχικά την υπόθεση, ο οποίος είχε αναφέρει πως η Νόρβιλ ήταν αναξιόπιστη μάρτυρας με τάση στην υπερβολή.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: πρεμιέρα, κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσ

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Πάρτυ Γενεθλίων». Ο Μάριο Μπανούσι ανέβασε φωτογραφίες μαζί του στην πόλη, λίγους μήνες πριν παραλάβει στη Βενετία τον Αργυρό Λέοντα της Biennale Teatro.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Στο Jim Queen, ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight και ένας queer influencer ψάχνει τη θεραπεία στο Παρίσι. Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, μετατρέποντας την ετεροφυλοφιλία σε camp ταινία τρόμου για τη gay σκηνή.
THE LIFO TEAM
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ακυρώνει την παρουσία της στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Πολιτισμός / Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ χάνει την πρώτη της εμφάνιση στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Η 84χρονη σταρ δεν θα παραστεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών, όπου θα λάμβανε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό στο γόνατο.
THE LIFO TEAM
Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM