Τεράστια αποζημίωση στον Τζέφρι Ρας για την συκοφαντική δυσφήμιση από την Daily Telegraph

Τεράστια αποζημίωση στον Τζέφρι Ρας για την συκοφαντική δυσφήμιση από την Daily Telegraph Facebook Twitter
EPA
1

Αποζημίωση ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων, έλαβε ο Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης από την Daily Telegraph μετά από δημοσιεύματα που τον κατηγορούσαν για σεξουαλικά παραπτώματα.


Η εφημερίδα έλαβε εντολή να καταβάλει αποζημίωση στον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό το πόσο των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων και πέρα από αυτή το ποσό των 584,234 δολαρίων για απώλεια κερδών που προκάλεσαν «ηθική βλάβη» μετά από μία σειρά αναφορών της εφημερίδας που τον κατηγορούσαν για «απρεπή συμπεριφορά» σε βάρος γυναίκας ηθοποιού.


Ο Αυστραλός Ομοσπονδιακός Δικαστής Μάικλ Γουίγκνι αποφάνθηκε υπέρ της υπόθεσης του ηθοποιού την Πέμπτη για τις οικονομικές απώλειες του παρελθόντος και του μέλλοντος που υπέστη ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων της Daily Telegraph, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δικηγόρος του ηθοποιού δήλωσε ότι ο ηθοποιός είχε προσφερθεί να προβεί σε συμβιβασμό με αποζημίωση 34,369 δολαρίων καθώς και τα δικαστικά έξοδα και μια συγγνώμη από την εφημερίδα.

Η ηθοποιός Έριν Τζιν Νόρβιλ, η οποία πρωταγωνίστησε στην παραγωγή του «King Lear» από την Εταιρεία Θεάτρου του Σίδνεϊ μαζί με τον Rush, είχε καταθέσει ότι ο ηθοποιός την είχε χαϊδέψει στο στήθος και το ισχίο κατά τη διάρκεια παράστασης το 2015. Ωστόσο, η Νορβιλ δεν έκανε αναφορά στα άρθρα της Telegraph, και συμφώνησε μόνο να καταθέσει αργότερα στη δίκη.


Σύμφωνα με The Sydney Morning Herald, ο δικαστής βρήκε τους ισχυρισμούς της ηθοποιού «παράλογους και απίθανους» ενώ παράλληλα επέκρινε την Telegraph για «ένα απερίσκεπτα ανεύθυνο κομμάτι δημοσιογραφίας του που εξυπηρετεί σκοπούς εντυπωσιασμού ... το χειρότερο είδος». Ο ίδιος επίσης αρνήθηκε να αποσυρθεί από την υπόθεση παρά τα αιτήματα της νομικής ομάδας του Telegraph.


Ο δικηγόρος της Daily Telegraph, Τομ Μπλακμπερν, υποστήριξε ότι ο Ρας και η νομική του ομάδα «προσπαθούσαν να απενεργοποιήσουν κάθε είδους κριτικής στην εκδίκαση της υπόθεσης». 


Παρά τη συμφωνία να πληρώσει, η Nationwide News, ιδιοκτήτρια της «The Daily Telegraph», σκέπτεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης προσπαθώντας να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου εξ ολοκλήρου, ενδεχομένως σε δίκη ενώπιον νέου δικαστή.

Με πληροφορίες από The Guardian/Sydney Morning Herald/

TV & Media
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

White Lotus: Όλοι μιλούν σήμερα για τον συγκλονιστικό queer μονόλογο του Sam Rockwell

TV & Media / White Lotus: Όλοι μιλούν σήμερα για τον αποκαλυπτικό queer μονόλογο του Sam Rockwell

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, δίνει μία απίστευτη ερμηνεία σε έναν μονόλογο για την ταυτότητα φύλου, το queerness και το ταξίδι αυτοανακάλυψης που γράφει ήδη ιστορία και θα μείνει - SPOILER ALERT.
LIFO NEWSROOM
Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Μετά από σαράντα χρόνια στην εφημερίδα, η αρθρογράφος γνώμης της Washington Post Ρουθ Μάρκους υπέβαλλε προχθές την παραίτησή της και εξηγεί στο κείμενο που δημοσιεύεται στο New Yorker γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
THE LIFO TEAM
Δημήτρης Οικονόμου: Απαράδεκτη η φράση για τους ανάπηρους, ζητούμε συγγνώμη

TV & Media / Δημήτρης Οικονόμου: Απαράδεκτη η φράση για τους ανάπηρους, ζητούμε συγγνώμη

«Ειπώθηκε μία φράση, η οποία ήταν λάθος 100%, δεν έπρεπε να ειπωθεί με τον τρόπο που ειπώθηκε, γιατί αναπαράγει στερεότυπα για τη μη ισότιμη μεταχείριση των αναπήρων», δήλωσε ο δημοσιογράφος του Σκάι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια