Alanis Morissette: Σχεδόν κάθε γυναίκα στη μουσική βιομηχανία έχει πέσει θύμα επίθεσης, παρενόχλησης ή βιασμού

Alanis Morissette: Σχεδόν κάθε γυναίκα στη μουσική βιομηχανία έχει πέσει θύμα επίθεσης, παρενόχλησης ή βιασμού Facebook Twitter
Alanis Morissette: Σχεδόν κάθε γυναίκα στη μουσική βιομηχανία έχει πέσει θύμα επίθεσης, παρενόχλησης ή βιασμού (EPA)
0

Προκαλεί η Καναδή τραγουδίστρια Alanis Morissette σε συνέντευξή της λέγοντας πως σχεδόν κάθε γυναίκα της μουσικής βιομηχανίας έχει δεχτεί επίθεση, έχει παρενοχληθεί ή ακόμα και βιαστεί.

Σε συνέντευξη στη βρετανική Sunday Times, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Alanis Morissette έκανε μερικά αποκαλυπτικά σχόλια σχετικά με το κίνημα #MeToo αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη μουσική βιομηχανία.

Με το εμβληματικό και πρωτοποριακό «Jagged Little Pill» που γιορτάζει την 25η επέτειό του φέτος τον Ιούνιο, η Morissette, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως έφηβη σταρ, είπε ότι η «γυναικεία οργή» που παρουσίασε στο άλμπουμ, πλέον είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

«Η οργή των γυναικών δέχεται τόσο άσχημες κατηγορίες, αλλά είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος», είπε η Morissette.

«Όχι για να χτυπήσεις κάποιον στο πρόσωπο, αλλά ο θυμός διοχετεύεται σε ακτιβισμό ή -προς Θεού - στο να υψώνεις τη φωνή σου, ή να λες όχι, ή να προστατεύεις τα παιδιά σου ή να είσαι φεμινίστρια».

Εξηγώντας ότι υπέστη εκμετάλλευση, οικονομική υπονόμευση και σεξουαλική κακοποίηση ήδη από την ηλικία των τριών ετών, η Morissette μίλησε για τη σημασία των γυναικών που υπερασπίζονται τις ίδιες και κάλεσε όσες είναι θύματα να μιλήσουν,ξεπερνώντας το στίγμα πίσω από την «αναμονή».

«Πρώτα απ 'όλα, εκείνοι (οι θύτες) δεν έδειξαν αναμονή», είπε. Δεύτερον, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την απειλή να χάσουν τη δουλειά τους, τη φήμη τους ή να μην γίνουν πιστευτές. Στην καλύτερη περίπτωση, η υπόθεση κρύβεται κάτω από το χαλί, στη χειρότερη περίπτωση ακολουθεί επίπληξη ή απόλυση».

Αν και ο κόσμος του κινηματογράφου αποκαλύφθηκε στο συγκεκριμένο θέμα με το κίνημα #MeToo, η Morissette ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο στη μουσική βιομηχανία.

«Δεν έχει ξεκινήσει καν στη μουσική βιομηχανία. Σε αυτή την περίπτωση σχεδόν κάθε γυναίκα έχει δεχτεί επίθεση, παρενόχληση, βιασμό. Είναι πανταχού παρών - περισσότερο στη μουσική, ακόμη και από τον κινηματογράφο», δήλωσε η Morissette.

«Τι, το σεξ, τα ναρκωτικά και το rock'n'roll; Εξ' ορισμού είναι ηλίθιο, βρώμικο και επιθετικό. Αλλά είναι μόνο θέμα χρόνου πριν να γίνει η έκρηξη και στη μουσική βιομηχανία».

Η Morissette, παραχώρησε τη συνέντευξη με αφορμή την κυκλοφορία του ένατου άλμπουμ της "Such Pretty Forks in the Road", η οποία ωστόσο αναβλήθηκε για το φθινόπωρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες του Variety/The SundayTimes

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM
Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Πολιτισμός / Στα 80 του, ο Τζον Γουότερς δεν γίνεται αξιοσέβαστος. Γίνεται πιο αδιόρθωτος

Λίγες μέρες πριν από τα 80ά γενέθλιά του στις 22 Απριλίου, ο Τζον Γουότερς παρουσίασε στο Μπέρκλεϊ τη νέα του παράσταση, επιστρέφοντας στη σκηνή με το ίδιο πνεύμα τρας, χιούμορ και ανυπακοής που τον έκανε εμβληματική μορφή της αμερικανικής αντικουλτούρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί τη Μάρθα Στιούαρτ σε νέα βιογραφική ταινία

Η Μπλάνσετ αναλαμβάνει τον ρόλο της Μάρθα Στιούαρτ στο biopic «Good Thing», με τη Janicza Bravo του «Zola» στη σκηνοθεσία. Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή φράση-σήμα κατατεθέν της Στιούαρτ, «It’s a good thing»
THE LIFO TEAM
Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Πολιτισμός / Η Μαντόνα επιστρέφει στην εποχή του «Confessions» με νέο άλμπουμ τον Ιούλιο

Ανάμεσα σε σκιές, νέα πρόσωπα και την υπόσχεση της ελευθερίας πάνω στην πίστα, η Μαντόνα ανακοίνωσε το «Confessions on a Dance Floor: Part II», το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου από τη Warner Records.
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Πιστοποιούνται τα αρχαιολογικά μουσεία Αβδήρων και Αλεξανδρούπολης

Η διαδικασία πιστοποίησης ξεκίνησε, το 2024, με τη διενέργεια αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια και συνεχίστηκε με την εκπόνηση και την υλοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων αναβάθμισης για κάθε μουσείο
THE LIFO TEAM
Στα 93 της, η Τζόαν Σεμέλ ζωγραφίζει ακόμη το γυμνό σώμα της χωρίς καμία ντροπή

Πολιτισμός / Δεν ήθελα ιδανικό σώμα, ήθελα αληθινό: Η Τζόαν Σεμέλ στα 93 της

Η αμερικανίδα ζωγράφος Τζόαν Σεμέλ, που σόκαρε τον κόσμο της τέχνης τη δεκαετία του 1970 ζωγραφίζοντας το δικό της γυμνό σώμα, επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο με τη νέα έκθεση Continuities σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τιμάται με μεγάλη αναδρομική στο Jewish Museum.
THE LIFO TEAM