Ο πρίγκιπας Κάρολος στέλνει μήνυμα από το σπίτι του: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες»

Ο πρίγκιπας Κάρολος στέλνει μήνυμα από το σπίτι του: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες» Facebook Twitter
0

O πρίγκιπας Κάρολος εξήρε την ανιδιοτελή αφοσίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Βρετανίας, ενθαρρύνοντας τους πολίτες «να προσμονούν τις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν».

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου βγήκε από την αυτοαπομόνωση τη Δευτέρα, αφού εμφάνισε, όπως είπε, «ευτυχώς... σχετικά ήπια συμπτώματα», ενώ σύμφωνα με το γραφείο του η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον καλή.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κάρολος ανέφερε ότι αν και έχει αναρρώσει, συνεχίζει να τηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη γενική απομόνωση. Η 72χρονη σύζυγός του Καμίλα, το τεστ της οποίας έχει βγει αρνητικό, παραμένει επίσης σε αυτο-απομόνωση έως το τέλος της εβδομάδας, για το ενδεχόμενο να εκδηλώσει συμπτώματα.

«Καθώς όλοι μας (το) μαθαίνουμε, είναι μια περίεργη, εκνευριστική και συχνά οδυνηρή εμπειρία, όταν η παρουσία της οικογένειας και των φίλων δεν είναι πλέον δυνατή και οι κανονικές δομές της ζωής ξαφνικά καταρρέουν. Σε μια τόσο πρωτόγνωρη και αγχωτική περίοδο στις ζωές όλων μας, η σύζυγός μου και εγώ σκεφτόμαστε ειδικά όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους υπό τόσο δύσκολες και ασυνήθιστες συνθήκες και εκείνους που πρέπει να υπομείνουν την ασθένεια, την απομόνωση και τη μοναξιά», σημειώνει ο Κάρολος, από το σπίτι του στη Σκωτία.

Ο 71χρονος πρίγκιπας αποτίνει φόρο τιμής στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι οποίοι, όπως τονίζει, βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια πίεση και κίνδυνο, ενώ υπογραμμίζει ότι η «πλήρης, ανιδιοτελής αφοσίωση στο καθήκον» κάνει το έθνος περήφανο.

«Ως έθνος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά απαιτητική κατάσταση, που όλοι μας έχουμε επίγνωση ότι απειλεί τον βιοπορισμό, τις επιχειρήσεις και την ευημερία εκατομμυρίων συμπατριωτών μας». «Κανείς μας δεν μπορεί να πει πότε αυτό θα τελειώσει, όμως θα τελειώσει».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Πολιτισμός / Λούβρο: Κανένα ίχνος από τα κλεμμένα κοσμήματα – Πέντε νέες συλλήψεις για τη ληστεία του αιώνα

Παρά τις νέες συλλήψεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κοσμήματα πιθανότατα έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, ώστε να διατεθούν παράνομα στην αγορά πολύτιμων λίθων
LIFO NEWSROOM
Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ