Κορωνοϊός: 8 εκατ. συγκέντρωσε η συναυλία του Έλτον Τζον με σταρ από τα σαλόνια τους

Κορωνοϊός: 8 εκατ. συγκέντρωσε η συναυλία του Έλτον Τζον με σταρ από τα σαλόνια τους Facebook Twitter
0

Δίνοντας μια συναυλία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής του κορωνοϊού- από τα σαλόνια ή τα στούντιο των σπιτιών τους- οι σταρ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Έλτον Τζον συγκέντρωσαν 8 εκατομμύρια ευρώ για δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στο «iHeart Living Room Concert for America» τραγούδησαν μεταξύ άλλων η Αλίσια Κις, η Billie Eilish και η Μαράια Κάρεϊ. Η συναυλία μεταδόθηκε από το Fox και από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στην προσπάθεια της αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού. Με δεδομένο ότι έχουν σταματήσει όλες οι εμφανίσεις εξαιτίας της πανδημίας, οι συναυλίες από το σπίτι είναι η νέα κανονικότητα για πολλούς καλλιτέχνες. 

Συγκεκριμένα, το ποσό θα πάει στη μη κυβερνητική οργάνωση Feeding America- ένα δίκτυο με περισσότερες από 200 τράπεζες τροφίμων- και το First Responders Children's Foundation, ένα ίδρυμα που ενισχύει τα παιδιά των φροντιστών που έφυγαν από τη ζωή.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που τραγούδησαν από τα σπίτια τους ήταν οι Backstreet Boys, ο Μπιλ Τζο Άρμστρονγκ των Green Day, ο Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters, ο Σον Μέντες και η Καμίλα Καμπέλο.

«Πριν από λίγο καιρό υπήρχε μια άλλη μεταδοτική ασθένεια που αγνοήθηκε. Κάθε ημέρα, η ασθένεια γινόταν χειρότερη, επειδή δεν κάναμε τίποτα. Υπερβολικά πολλοί ξέχασαν τη συμπόνοια, οπότε εκατομμύρια ανθρώπων πέθαναν από το Aids. Αλλά αυτή τη φορά, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Οπότε, μείνετε στο σπίτι για τους ανθρώπους που αγαπάτε», είπε ο Έλτον Τζον κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αν και κάποιοι στα social media τον επέκριναν γιατί έκανε σύγκριση ανάμεσα στο Aids και τον κορωνοϊό.

 

Στο μεταξύ, πέρα από τη συναυλία, οι καλλιτέχνες ενισχύουν και με δωρεές τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το ίδρυμα της Ριάνα διέθεσε 1 εκατομμύριο δολάρια, ποσό που δώρισε και το ίδρυμα του Jay Z. Τα χρήματα θα πάνε σε παιδιά εργαζομένων στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με την επιδημία, σε φυλακισμένους, ηλικιωμένους και άστεγους στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Το Clara Lionel Foundation, το ίδρυμα της Ριάνα, είχε ήδη δώσει 5 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα για τράπεζες τροφίμων, διαγνωστικά τεστ, εκπαίδευση εργαζομένων στην υγεία και αναπνευστήρες.

 

Με πληροφορίες από AP, Forbes, BBC

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM