Κορωνοϊός: 8 εκατ. συγκέντρωσε η συναυλία του Έλτον Τζον με σταρ από τα σαλόνια τους

Κορωνοϊός: 8 εκατ. συγκέντρωσε η συναυλία του Έλτον Τζον με σταρ από τα σαλόνια τους Facebook Twitter
0

Δίνοντας μια συναυλία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής του κορωνοϊού- από τα σαλόνια ή τα στούντιο των σπιτιών τους- οι σταρ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Έλτον Τζον συγκέντρωσαν 8 εκατομμύρια ευρώ για δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στο «iHeart Living Room Concert for America» τραγούδησαν μεταξύ άλλων η Αλίσια Κις, η Billie Eilish και η Μαράια Κάρεϊ. Η συναυλία μεταδόθηκε από το Fox και από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στην προσπάθεια της αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού. Με δεδομένο ότι έχουν σταματήσει όλες οι εμφανίσεις εξαιτίας της πανδημίας, οι συναυλίες από το σπίτι είναι η νέα κανονικότητα για πολλούς καλλιτέχνες. 

Συγκεκριμένα, το ποσό θα πάει στη μη κυβερνητική οργάνωση Feeding America- ένα δίκτυο με περισσότερες από 200 τράπεζες τροφίμων- και το First Responders Children's Foundation, ένα ίδρυμα που ενισχύει τα παιδιά των φροντιστών που έφυγαν από τη ζωή.

 

Ανάμεσα σε αυτούς που τραγούδησαν από τα σπίτια τους ήταν οι Backstreet Boys, ο Μπιλ Τζο Άρμστρονγκ των Green Day, ο Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters, ο Σον Μέντες και η Καμίλα Καμπέλο.

«Πριν από λίγο καιρό υπήρχε μια άλλη μεταδοτική ασθένεια που αγνοήθηκε. Κάθε ημέρα, η ασθένεια γινόταν χειρότερη, επειδή δεν κάναμε τίποτα. Υπερβολικά πολλοί ξέχασαν τη συμπόνοια, οπότε εκατομμύρια ανθρώπων πέθαναν από το Aids. Αλλά αυτή τη φορά, δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Οπότε, μείνετε στο σπίτι για τους ανθρώπους που αγαπάτε», είπε ο Έλτον Τζον κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αν και κάποιοι στα social media τον επέκριναν γιατί έκανε σύγκριση ανάμεσα στο Aids και τον κορωνοϊό.

 

Στο μεταξύ, πέρα από τη συναυλία, οι καλλιτέχνες ενισχύουν και με δωρεές τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το ίδρυμα της Ριάνα διέθεσε 1 εκατομμύριο δολάρια, ποσό που δώρισε και το ίδρυμα του Jay Z. Τα χρήματα θα πάνε σε παιδιά εργαζομένων στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με την επιδημία, σε φυλακισμένους, ηλικιωμένους και άστεγους στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Το Clara Lionel Foundation, το ίδρυμα της Ριάνα, είχε ήδη δώσει 5 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα για τράπεζες τροφίμων, διαγνωστικά τεστ, εκπαίδευση εργαζομένων στην υγεία και αναπνευστήρες.

 

Με πληροφορίες από AP, Forbes, BBC

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Πολιτισμός / Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
THE LIFO TEAM
Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες με το νέο φιλμ του Τζέιμς Γκρέι

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ πάνε Κάννες

Η νέα ταινία του Τζέιμς Γκρέι, με Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Μάιλς Τέλερ, προστίθεται τελικά στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, ενώ η Neon εξασφάλισε ήδη τα δικαιώματα για τη Βόρεια Αμερική.
THE LIFO TEAM
Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Πολιτισμός / Φαντάσματα, γυμνά και queer στέμματα: τι δείχνει για τη φωτογραφία σήμερα η φετινή AIPAD

Από τα αινιγματικά “ghost” prints του Andy Mattern και τα παραμορφωμένα γυμνά του Bill Brandt μέχρι τη queer ορατότητα της Zanele Muholi και το ψηφιακό άγχος της Tania Franco Klein, η φετινή φωτογραφική έκθεση AIPAD στη Νέα Υόρκη δείχνει μια φωτογραφία πιο σωματική, πιο υβριδική και πιο ανήσυχη από ποτέ.
THE LIFO TEAM
Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Πολιτισμός / Η γκαρνταρόμπα και το βλέμμα της Νταϊάν Κίτον βγαίνουν στο σφυρί

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατό της, η Bonhams ανακοινώνει τέσσερις δημοπρασίες με περισσότερα από 400 αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο της Νταϊάν Κίτον, από ρούχα Ralph Lauren και Thom Browne μέχρι το αρχικό σενάριο του «Annie Hall»
THE LIFO TEAM
Ο Αντόνιο Μούνιοθ Μολίνα βλέπει έναν «τεχνολογικό ολοκληρωτισμό» πίσω από την κρίση του δημόσιου λόγου

Πολιτισμός / Ο Αντόνιο Μούνιοθ Μολίνα βλέπει έναν «τεχνολογικό ολοκληρωτισμό» πίσω από την κρίση του δημόσιου λόγου

Ο επιφανής συγγραφέας μιλά για την αποδυνάμωση της δημοκρατικής λογικής, την υπεροχή της φτηνής γνώμης απέναντι στο ρεπορτάζ και τη δύναμη των ψηφιακών πλατφορμών να διαμορφώνουν έναν όλο και πιο επιθετικό δημόσιο χώρο.
THE LIFO TEAM
Ο Φατίχ Ακίν λέει ότι η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ πραγματικά το ναζιστικό της τραύμα

Πολιτισμός / Ο Φατίχ Ακίν λέει ότι η Γερμανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ πραγματικά το ναζιστικό της τραύμα

Με αφορμή τη νέα του ταινία "Στο νησί του Αμρούμ", ο γερμανοτουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης μιλά για το ναζιστικό παρελθόν, τη σημερινή σχέση της Γερμανίας με το Ισραήλ και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι ο Πέδρο Σάντσεθ "έχει cojones."
THE LIFO TEAM
Ο «όμορφος άγνωστος» που επηρέασε τον Μιχαήλ Αγγελο φτάνει στο Λούβρο

Πολιτισμός / Ο «όμορφος άγνωστος» που επηρέασε τον Μιχαήλ Αγγελο φτάνει στο Λούβρο

Ο Μάρτιν Σόνγκαουερ δεν είναι από τα ονόματα που λένε πολλά σήμερα έξω από τους κύκλους της ιστορίας της τέχνης. Κι όμως, επηρέασε τον Ντύρερ, τον Μιχαήλ Αγγελο και αργότερα τον Ρέμπραντ. Τώρα, μια μεγάλη έκθεση στο Λούβρο τον επαναφέρει στο προσκήνιο, όχι μόνο ως σπουδαίο χαράκτη και ζωγράφο, αλλά και ως έναν από τους ανθρώπους που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορούσαν οι εικόνες στην Ευρώπη
THE LIFO TEAM
Το Met βάζει στο κάδρο σώματα που η μόδα έκανε χρόνια πως δεν έβλεπε

Πολιτισμός / Το Met βάζει στο κάδρο σώματα που η μόδα έκανε χρόνια πως δεν έβλεπε

Η έκθεση «Costume Art» του Costume Institute θα παρουσιάσει 25 νέα μανεκέν βασισμένα σε αληθινά σώματα, από ανάπηρα και έγκυα μέχρι πληθωρικά και γερασμένα, σε μια κίνηση που φέρνει μαζί τη γλώσσα της διαφορετικότητας, του body positivity και μια πιο βαθιά αλλαγή στο πώς το μουσείο εκθέτει τη μόδα.
THE LIFO TEAM
Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο κοιτάζει κατάματα το γήρας

Πολιτισμός / Έλα να γεράσουμε μαζί: Μια νέα έκθεση κοιτάζει κατάματα το γήρας

Το The Coming of Age, η νέα μεγάλη έκθεση του Wellcome Collection, ανοίγει τη συζήτηση για τη γήρανση πέρα από την ιδέα της παρακμής. Με περισσότερα από 120 έργα και αντικείμενα, από τη σύγχρονη τέχνη μέχρι την ιστορία της ιατρικής και την ποπ κουλτούρα, η έκθεση επιχειρεί να δει το γήρας ως κοινωνική, πολιτική και βαθιά ανθρώπινη εμπειρία.
THE LIFO TEAM
Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Πολιτισμός / Ο Άι Γουέιγουεϊ ξαναμπαίνει στο κελί του και το κάνει έργο τέχνης

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη μυστική κράτησή του στην Κίνα, ο Άι Γουέιγουεϊ θα περάσει 24 ώρες μέσα σε φυσικού μεγέθους ανακατασκευή του κελιού όπου κρατήθηκε για 81 ημέρες το 2011. Το έργο Sewing a Button, που παρουσιάζεται στο Aviva Studios του Μάντσεστερ, είναι το πιο ακραίο και προσωπικό κομμάτι της νέας μεγάλης έκθεσής του, Ai Weiwei: Button Up!
THE LIFO TEAM
Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Πολιτισμός / Η τσελίστρια του Άουσβιτς έγινε 100 ετών και η ιστορία της παραμένει αδιανόητη

Η Ανίτα Λάσκερ-Βάλφις, μία από τις πιο συγκλονιστικές μορφές της μνήμης του Ολοκαυτώματος, επιστρέφει στο προσκήνιο με αφορμή τα 100 της χρόνια και τη νέα έκδοση του βιβλίου της Inherit the Truth. Η ζωή της δεν είναι μόνο μια μαρτυρία για το Ολοκαύτωμα, αλλά και μια σκληρή υπενθύμιση ότι η μουσική μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα ως σωτηρία και ως μέρος της κόλασης.
THE LIFO TEAM