Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε τραγούδι- Με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε τραγούδι- Με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου Facebook Twitter
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο- από τα Σεπόλια έως το NBA- έγινε τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.


«Μαύρο αστέρι φωτεινό απ' τα Σεπόλια, που δεν του δίναμε την άδεια για χαρές, ρίχναμε πάνω του τα μάτια μας σαν βόλια και τον πληγώσαμε αμέτρητες φορές...», είναι οι πρώτοι στίχοι της μπαλάντας, με την υπογραφή του Γιώργου Κλεφτογιώργου, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.


Οι περιγραφικοί στίχοι φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Κλεφτογιώργου, ενώ η αισθαντική μελωδία ανήκει στον Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Μάλιστα, ο στιχουργός δήλωσε στο newsit, ότι ο Παπακωνσταντίνου επρόκειτο να ερμηνεύσει το τραγούδι με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αλλά μία ημέρα νωρίτερα τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή.

 


«Έγραψα το τραγούδι τον περασμένο Ιούλιο και τηλεφώνησα στο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενθουσιάστηκε και του άρεσε πάρα πολύ. Είχαμε συμφωνήσει να το πουν μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο μια μέρα νωρίτερα ο αγαπημένος αυτός καλλιτέχνης έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή», δήλωσε ο Γιώργος Κλεφτογιώργος.


Ο στιχουργός χαρακτήρισε «δώρο για την Ελλάδα» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αποτέλεσε πηγή της έμπνευσής του. «Το παλικάρι αυτό μεγάλωσε με το τίποτα, έζησε με το τίποτα και αυτή τη στιγμή έχει πάρει την σημαία μας και την ανεμίζει σε όλη την οικουμένη», συμπλήρωσε.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μαύρο αστέρι... από όλα τα καλά του Γιάννη αυτήν είναι η καλύτερη περιγραφή του; Δηλαδή το ρίχνουμε πάλι στον casual ρατσισμό, κάτι που έχει βιώσει ο ίδιος αμέτρητες φορές στη ζωή του αλλά μας ξεπλένει το ότι τον κάναμε τραγούδι για να τον υμνήσουμε. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι κακοπροαίρετο, αλλά στο ελάχιστο άκομψο και ατυχές.