Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο ομορφότερος άνδρας εν ζωή σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο ομορφότερος άνδρας εν ζωή σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ Facebook Twitter
EPA
1

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο ομορφότερος άνδρας εν ζωή, σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ, υποστηρίζει πλαστικός χειρουργός. 

Μπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική ωστόσο ένας κανόνας που αφορά στην αισθητική τελειότητα φαίνεται να έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου. Ο Χρυσός Αριθμός φ αποδίδεται στον Πυθαγόρα και θεωρήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως η θεϊκή αναλογία που εφαρμογή της σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα και κατασκευές οδηγούσε σε «άριστα» αποτελέσματα. Πρόκειται για έναν «κανόνα» που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται έως και σήμερα.


Ακολουθώντας τον κανόνα αυτόν, ειδικός εμπειρογνώμονας «ανακήρυξε» τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάτινσον ως το «πιο όμορφο» αρσενικό πρόσωπο εν ζωή, εκτοπίζοντας στη δεύτερη θέση τον συνάδελφό του Χένρι Καβίλ. 


Μετά την ανακάλυψη ότι το πρόσωπο της Μπέλα Χαντίντ είναι το «τελειότερο» στον κόσμο, ο πλαστικός χειρούργος Δρ. Τζούλιαν ντε Σίλβα εφάρμοσε μία τεχνική χαρτογράφησης μέσω υπολογιστή για να μελετήσει τα πορτραίτα διασημοτήτων.


Βάσει αποτελεσμάτων, μπορεί να είναι κρίμα το πρόσωπο του Πάτινσον να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του Batman καθώς «σκοράρει» ποσοστό που αγγίζει το 92,15% της τελειότητας, ενώ ο Superman Καβίλ φτάνει στο 91,64%.

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Julian De Silva MD MBBS (@drjuliandesilva) on

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Julian De Silva MD MBBS (@drjuliandesilva) on


Πίσω τους, ακολουθούν ο Μπράντλεϊ Κούπερ με 91,08% , ο Μπραντ Πιτ με 90,51% και έπονται ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, ο Χιου Τζάκμαν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ιντρις Έλμπα, ο Κάινιε Γουέστ και ο Ράιαν Γκόσλιν.


Ενώ ο συγκεκριμένος κανόνας χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας, πολλοί είναι οι σχεδιαστές που τον αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ακολουθώντας αυτό που φαίνεται αισθητικά - και όχι μαθηματικά – σωστό. Για παράδειγμα, το μονόγραμμα της Google είναι γεωμετρικά «λάθος» ενώ προσπάθειες αναδημιουργίας του λογότυπου της Apple απέτυχαν γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται τελικά.

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Julian De Silva MD MBBS (@drjuliandesilva) on

Με πληροφορίες από  Designtaxi

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια