Η Κλερ Ντέινς απέρριψε τον ρόλο στον «Τιτανικό» απέναντι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Δεν το ήθελα»

Η Κλερ Ντέινς απέρριψε τον ρόλο στον «Τιτανικό» απέναντι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Δεν το ήθελα» Facebook Twitter
0

Η Κλερ Ντέινς παραλίγο να πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Τιτανικός», ρόλος που ωστόσο αρνήθηκε και εξηγεί τους λόγους.

Η 40χρονη ηθοποιός, μιλώντας για τον ρόλο που τελικά πήγε στην Κέιτ Γουίνσλετ, παραδέχθηκε ότι δεν θυμάται καλά πώς ακριβώς της είχε προσφερθεί. «Νομίζω μου τον προσέφεραν. Δεν είμαι απολύτως βέβαιη γι' αυτό. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον», ανέφερε στην εκπομπή του Νταξ Σέπαρντ.

Η Κλερ Ντέινς είχε ήδη πρωταγωνιστήσει ως Ιουλιέτα στο «Romeo + Juliet» του Baz Luhrmann, 1996, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ρόλο του Ρωμαίου.

Η Κλερ Ντέινς απέρριψε τον ρόλο στον «Τιτανικό» απέναντι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Δεν το ήθελα» Facebook Twitter
Η Κλερ Ντέινς είχε πρωταγωνιστήσει ως Ιουλιέτα στο «Romeo + Juliet» του Baz Luhrmann με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ρόλο του Ρωμαίου.

«Μόλις είχα κάνει αυτή την επική ρομαντική ταινία με τον Λίο στο Μεξικό, όπου επρόκειτο να γυρίσουν τον Τιτανικό. Και απλώς δεν το είχα μέσα μου», εξήγησε η ηθοποιός. Παρόλο που η ίδια γνώριζε ότι δεν ήθελε τον ρόλο, λέει πως ο Ντι Κάπριο «πάλευε με την απόφαση αν θα κάνει την ταινία ή όχι».

«Θυμάμαι έκανε κύκλους έξω από το γραφείο του μάνατζέρ του με ένα κόκκινο κάμπριο, όταν με κοίταξε και μου είπε, "Θα το κάνω! Θα το κάνω!". Το έβλεπα όμως πως δεν είναι σίγουρος», πρόσθεσε η ηθοποιός. «Τον κοίταξα και του είπα, "Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί θα το κάνεις. Εγώ δεν είμαι έτοιμη γι' αυτό. Και νομίζω πως ούτε αυτός ήταν. Θυμάμαι μετά την κυκλοφορία αυτής της ταινίας, απλώς μπήκε σε άλλη στρατόσφαιρα», ανέφερε η Κλερ Ντέινς. 

Η Κλερ Ντέινς απέρριψε τον ρόλο στον «Τιτανικό» απέναντι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Δεν το ήθελα» Facebook Twitter
«Θυμάμαι μετά την κυκλοφορία της ταινίας, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απλώς μπήκε σε άλλη στρατόσφαιρα», ανέφερε η Κλερ Ντέινς.

Όπως εξήγησε, ήδη διαισθανόταν μια αλλαγή στον τρόπο που οι άλλοι αντιμετώπιζαν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κάτι που χαρακτήρισε «λίγο τρομακτικό». «Νομίζω πως ένιωσα ότι φλέρταρα με αυτό το επίπεδο φήμης ή πως πλησίαζα. Απλώς δεν μπορούσα να το κάνω. Δεν το ήθελα», τόνισε η ίδια.

Σήμερα λέει πως δεν έχει μετανιώσει στο ελάχιστο που απέρριψε τον ρόλο, προσθέτοντας ότι «ήμουν πολύ ξεκάθαρη με αυτό. Δεν βρέθηκα σε δίλημμα». «Θα με έριχνε σε κάτι που γνώριζα ότι δεν είχα τα κότσια να διαχειριστώ», κατέληξε η ηθοποιός.

Για την ιστορία, ο «Τιτανικός» απέφερε έσοδα 2.1 δισ. δολαρίων στο παγκόσμιο box office και παραμένει η τρίτη πιο επικερδής ταινία όλων των εποχών.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM