Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για τη διάγνωση με Guillain-Barre: Υπήρχαν μόνο 8 περιστατικά στην Ελλάδα

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά για τη διάγνωση με Guillain-Barre: Υπήρχαν μόνο 8 περιστατικά στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Για το σύνδρομο Guillain-Barré, με το οποίο διαγνώστηκε σε ηλικία 18 μηνών, μίλησε σε συνέντευξή της η Μαίρη Συνατσάκη.

Πρόκειται για ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα, στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων.  «Τότε είχαν συμβεί οκτώ περιστατικά στην Ελλάδα και είχαν όλοι θορυβηθεί. Είχα παραλύσει ολόκληρη και φοβόντουσαν οι γιατροί τι θα γίνει αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο», περιέγραψε χθες η Μαίρη Συνατσάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη. 

Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Guillain-Barré δεν είναι γνωστή. Προσβάλλει 1-2 ανά 100.000 ανθρώπους και η εμφάνισή του είναι πιο σπάνια σε παιδιά, όπως στην περίπτωση της Μαίρης Συνατσάκη. «Νομίζω έχει καταγραφεί κάπου στον εγκέφαλο μου αυτό σαν μία κρίσιμη στιγμή ζωής». Η παράλυση στους μύες των άκρων, φτάνει στο μέγιστο σε διάστημα τριών εβδομάδων αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις η εικόνα είναι δραματική και εξελίσσεται μέσα σε ώρες.

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη στον Alpha: 

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM