Μάικλ Τζάκσον: Δικαστήριο ανατρέπει τις εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων και ανοίγει το δρόμο για αγωγές

Μάικλ Τζάκσον: Δικαστήριο ανατρέπει τις εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων και ανοίγει το δρόμο για αγωγές Facebook Twitter
0

Οι δύο άντρες που εμφανίστηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται σε σεξουαλική κακοποίηση από τον τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον δύο εταιρειών του τραγουδιστή, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Wade Robson και ο James Safechuck ισχυρίζονται ότι είχαν κακοποιηθεί από τον τραγουδιστή στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, ενώ έμεναν μαζί του στο διάσημο ράντσο Neverland. Ο Τζάκσον πέθανε το 2009, αλλά η οικογένειά του αρνήθηκε τις κατηγορίες και όποιες αξιώσεις προέκυπταν από αυτές, ενώ χαρακτήρισαν το ντοκιμαντέρ ως απόπειρα σπίλωσης του ονόματος του τραγουδιστή με ψέματα.

Δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές που άσκησαν οι δύο άνδρες το 2014, επειδή το καθεστώς της Καλιφόρνια απαιτούσε να υποβάλλονται μηνύσεις για παιδική σεξουαλική κακοποίηση πριν από τα 26α γενέθλια των φερόμενων θυμάτων. Ωστόσο, ένας νέος νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, επεκτείνει το χρονοδιάγραμμα μέχρι τα 40α γενέθλια ενός ατόμου. Την Παρασκευή, μια ομάδα δικαστών ανέτρεψε την αρχική απόφαση για αγωγές στις εταιρείες MJJ Productions και MJJ Ventures και έτσι ανοίγει ο δρόμος για μηνύσεις και διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Τόσο ο Robson όσο και ο Safechuck ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκε από τον Τζάκσον σε ηλικία  επτά και δέκα ετών. Ο Vince Finaldi, δικηγόρος των δύο ανδρών, δήλωσε ευχαριστημένος με την νέα εξέλιξη που επεκτείνει τα όρια παραγραφής.

Ο Howard Weitzman, δικηγόρος για τους κληρονόμους του Τζάκσον, δήλωσε: «Η απόφαση του Εφετείου απλώς αναβίωσε αγωγές εναντίον των εταιρειών του Τζάκσον, οι οποίες παραδόξως ισχυρίζονται ότι οι υπάλληλοι του τραγουδιστή είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνοι για σεξουαλική κακοποίηση που δεν συνέβη ποτέ». Ο Safechuck και ο Robson είχαν επίσης προσπαθήσει να μηνύσουν το κτήμα του Τζάκσον, αλλά οι αγωγές απορρίφθηκαν λόγω παραγραφής κάτι που δεν άλλαξε με τα τωρινά δεδομένα.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM