Τον πήρε ο ύπνος τον Μπιλ Μάρεϊ και δεν κατάφερε τελικά να παρευρεθεί στην προχθεσινή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που δόθηκε ενόψει της βράβευσης του για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

 

Αργότερα πάντως το ίδιο βράδυ, ο 69χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε τελικά σε εκδήλωση δημόσια συζήτησης γύρω από το έργο του με εισηγητή τον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον, με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε εννέα ταινίες, ενώ πρωταγωνιστεί και στην επόμενη ταινία του Άντερσον που έχει τίτλο "The French Dispatch".

 

Τιμώντας τον συνεργάτη και φίλο του, ο Άντερσον θυμήθηκε κι ένα χαρακτηριστικά παράξενο περιστατικό από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε ο Μάρεϊ στα γυρίσματα του "Rushmore", της πρώτης ταινίας στην οποία συνεργάστηκαν το 1998.

 

Ο Μπιλ Μάρεϊ στο "Rushmore" (1998), την πρώτη ταινία στην οποία συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον
Ο Μπιλ Μάρεϊ στο "Rushmore" (1998), την πρώτη ταινία στην οποία συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον

 

Σύμφωνα με την αφήγηση του σκηνοθέτη, ο ηθοποιός ξεπρόβαλε σε μια φάση «μέσα από κάτι θάμνους», ακολουθούμενος από «γύρω στους δέκα με δώδεκα άντρες, όλοι ντυμένοι με κουστούμια»:

 

«Τελικά, επρόκειτο για τους πωλητές από μια αντιπροσωπεία Jaguar που βρισκόταν λίγο πιο πέρα και την οποία επισκεπτόταν ο Μπιλ στα διαλείμματα ανάμεσα στις λήψεις. Είχε προλάβει να κάνει κι ένα test drive κι από εκείνη την ώρα, τον κυνηγούσε σύσσωμο το προσωπικό της αντιπροσωπείας».

 

«Δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από τα γυρίσματα για μια ολόκληρη εβδομάδα. Δεν θα μου έκανε εντύπωση πάντως αν μάθαινα ότι κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να κάνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους μετά από τη συναναστροφή τους μαζί του. Εμένα πάντως μου συνέβη και ξέρω ότι έχει συμβεί και σε άλλους».