ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Μπιλ Μάρεϊ κοιμόταν την ώρα της συνέντευξης τύπου για την βράβευσή του από το Φεστιβάλ της Ρώμης

Ο Μπιλ Μάρεϊ κοιμόταν την ώρα της συνέντευξης τύπου για την βράβευσή του από το Φεστιβάλ της Ρώμης Facebook Twitter
Ο Μπιλ Μάρεϊ πρωταγωνιστεί και στην επόμενη ταινία του Άντερσον που έχει τίτλο "The French Dispatch".
0

Τον πήρε ο ύπνος τον Μπιλ Μάρεϊ και δεν κατάφερε τελικά να παρευρεθεί στην προχθεσινή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που δόθηκε ενόψει της βράβευσης του για τη συνολική του προσφορά στο σινεμά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

Αργότερα πάντως το ίδιο βράδυ, ο 69χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε τελικά σε εκδήλωση δημόσια συζήτησης γύρω από το έργο του με εισηγητή τον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον, με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε εννέα ταινίες, ενώ πρωταγωνιστεί και στην επόμενη ταινία του Άντερσον που έχει τίτλο "The French Dispatch".

Τιμώντας τον συνεργάτη και φίλο του, ο Άντερσον θυμήθηκε κι ένα χαρακτηριστικά παράξενο περιστατικό από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε ο Μάρεϊ στα γυρίσματα του "Rushmore", της πρώτης ταινίας στην οποία συνεργάστηκαν το 1998.

Ο Μπιλ Μάρεϊ κοιμόταν την ώρα της συνέντευξης τύπου για την βράβευσή του από το Φεστιβάλ της Ρώμης Facebook Twitter
Ο Μπιλ Μάρεϊ στο "Rushmore" (1998), την πρώτη ταινία στην οποία συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον

Σύμφωνα με την αφήγηση του σκηνοθέτη, ο ηθοποιός ξεπρόβαλε σε μια φάση «μέσα από κάτι θάμνους», ακολουθούμενος από «γύρω στους δέκα με δώδεκα άντρες, όλοι ντυμένοι με κουστούμια»:

«Τελικά, επρόκειτο για τους πωλητές από μια αντιπροσωπεία Jaguar που βρισκόταν λίγο πιο πέρα και την οποία επισκεπτόταν ο Μπιλ στα διαλείμματα ανάμεσα στις λήψεις. Είχε προλάβει να κάνει κι ένα test drive κι από εκείνη την ώρα, τον κυνηγούσε σύσσωμο το προσωπικό της αντιπροσωπείας».

«Δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από τα γυρίσματα για μια ολόκληρη εβδομάδα. Δεν θα μου έκανε εντύπωση πάντως αν μάθαινα ότι κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να κάνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους μετά από τη συναναστροφή τους μαζί του. Εμένα πάντως μου συνέβη και ξέρω ότι έχει συμβεί και σε άλλους».

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM