Ο διευθυντής καρδιορχειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρης Λυμπεριάδης που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, μίλησε στην κάμερα για τα κρίσιμα πρώτα λεπτά στο χειρουργείο. 

 

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνεις», σχολίασε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, ο κ. Τατσόπουλος διακομίστηκε με ρήξη ανιούσης αορτής: «...δηλαδή είχε σπάσει η αορτή του και είχε γεμίσει αίμα το περικάρδιο που πίεζε την καρδιά. Μόλις με φωνάξανε είχε σχεδόν μηδέν πίεση» θυμάται ο κ. Λυμπεριάδης. 

 

«Τρέχοντας τον πήγα πάνω στο χειρουργείο και προλάβαμε, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας. Καταφέραμε και πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί», δήλωσε ο γιατρός μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha, όπου δύο 24ωρα νωρίτερα, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί «στον αέρα» για οξύτατο πόνο στο στήθος πριν λιποθυμήσει εξαιτίας του ανευρύσματος. 

 

Ο κ. Λυμπεριάδης είπε πως πλέον ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ερωτηθείς για το αν ο ασθενής έχει διαφύγει του κρίσιμου κινδύνου, ο χειρουργός του απέφυγε να απαντήσει μονολεκτικά και τόνισε «έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Το σύστημα λειτούργησε, το Ιπποκράτειο ήταν σε ετοιμότητα και ευτυχώς καταφέραμε και σώσαμε τον άνθρωπο». 

 

Αποκρινόμενος στα λεγόμενα του θεράποντα ιατρού, ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής Τάκης Χατζής πρόσθεσε ότι και το ΕΚΑΒ έσπευσε ταχύτατα στον σταθμό, ενώ κρίσιμη ήταν και η επέμβαση του γιατρού Γιάννη Λύρα που έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του Alpha. 

 

Ο Δημήτρης Βίτσας που βρισκόταν που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πέτρο Τατσόπουλο, σχολίασε σχετικά στον ΣΚΑΪ: «Ήταν σωτήρια εκείνη την ώρα η βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα εκείνη τη στιγμή, όπως και το κουράγιο του Πέτρου που είπε ότι θέλει να αποχωρήσει επειδή ένιωσε έναν οξύ πόνο, αλλά και η βοήθεια του Τάκη Χατζή και της Λίδας Μπόλα (...) Ήταν εξαιρετικά τυχερός για το γεγονός ότι μίλησε εκείνη την ώρα, για το ότι υπήρχε στο στούντιο γιατρός και για το ότι έφτασε γρήγορα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».