Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε πως παραιτείται από την Όπερα του Λος Άντζελες

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε πως παραιτείται από την Όπερα του Λος Άντζελες Facebook Twitter
0

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε την Τετάρτη πως παραιτείται από γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες και αποσύρεται από όλες τις μελλοντικές παραστάσεις.

Οι συγκεκριμένες παραστάσεις ήταν οι τελευταίες εναπομείνασες προγραμματισμένες εμφανίσεις του στις ΗΠΑ μετά την ακύρωση άλλων εν μέσω των κατηγοριών πως παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες σε διάστημα δεκαετιών.

«Οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον μου στον Τύπο δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που δυσφήμισε την ικανότητά μου να υπηρετώ αυτήν την εταιρία, την οποία τόσο αγαπώ. Παρόλο που θα συνεχίσω να εργάζομαι στο να καθαρίσω το όνομά μου, αποφάσισα πως για το καλό της Όπερας του Λος Άντζελες πρέπει να παραιτηθώ από γενικός διευθυντής και να αποσυρθώ αυτή τη στιγμή από τις μελλοντικές προγραμματισμένες παραστάσεις μου», ανέφερε ο διάσημος τενόρος σε δήλωσή του στους Times, προσθέτοντας πως πήρε την απόφαση «με βαριά καρδιά».

Η Όπερα του Λος Άντζελες απάντησε ευχαριστώντας τον Ντομίνγκο, που υπήρξε γενικός διευθυντής της από το 2003 και επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Roberto Devereux», η οποία θα ξεκινούσε στις 22 Φεβρουαρίου. Η Όπερα χαρακτήρισε τον τενόρο ως «κινητήρια δύναμη πίσω από την δημιουργία και ανάπτυξη της εταιρίας, δίνοντάς του τα εύσημα για τις πολιτιστική του συνεισφορά στην πόλη, που είναι «άνευ προηγουμένου και πολύ σημαντική». Η εταιρία πρόσθεσε πως ο Ντομίνγκο εμφανίστηκε περισσότερες από 300 φορές σε 31 διαφορετικούς ρόλους και διηύθυνε πάνω από 100 φορές στην νότια Καλιφόρνια.

Η παραίτηση του Πλάθιντο Ντομίνγκο έρχεται μια εβδομάδα μετά την δραματική αποχώρησή του την τελευταία στιγμή από την παραγωγή «Macbeth» της Μητροπολιτικής Όπερα της Νέας Υόρκης και την δήλωσή του πως δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτήν την σκηνή, όπου εμφανιζόταν κάθε σεζόν για πέντε δεκαετίες.

Με πληροφορίες από New York Times

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM
ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM