Η Tέιλορ Σουίφτ, ακύρωσε την προγραμματισμένη της εμφάνιση στο φετινό Κύπελλο της Μελβούρνης, με τους διοργανωτές των αγώνων ιπποδρομίας να κάνουν λόγο για θέμα προγραμματισμού, ενώ την ίδια ώρα εκτιμάται πως πίσω από την απόφαση αυτή κρύβεται η κριτική για τη συμμετοχή της.

 

Το Σάββατο, ο διευθύνων σύμβουλος του Club Racing Victoria, ανακοίνωσε πως η Τέιλορ Σουίφτ δεν ήταν πλέον σε θέση να κάνει το ταξίδι στην Αυστραλία, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως αυτή θα ήταν η μοναδική της περφόρμανς της στην ήπειρο.

 

Ωστόσο, η τραγουδίστρια επικρίθηκε έντονα από ομάδες υποστήριξης δικαιωμάτων των ζώων, οι οποίες της ζήτησαν να μποϋκοτάρει τη διοργάνωση καθώς έξι άλογα έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια των αγώνων από το 2013. 

 

Μια ομάδα ακτιβιστών είχε μάλιστα διοργανώσει μάλιστα μια διαδικτυακή εκστρατεία που ζητούσε από την Σουίφτ να ακυρώσει την εμφάνισή της, αλλά και να καταδικάσει η χρήση ζώων για κερδοφορία και τζόγο.

 

«Τα άλογα σκοτώνονται για το κέρδος και  τη διασκέδαση. Αν η Τέιλορ Σουίφτ ενδιαφέρεται καθόλου για όλα τα ζώα, όπως φαίνεται να ενδιαφέρεται για τις γάτες, θα ακυρώσει την συναυλία της», ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας.