Ο «αιώνια κουλ» Μπραντ Πιτ, όπως τον χαρακτηρίζει το GQ, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου και στην συνέντευξή του μίλησε για την ηλικία του, την θρησκεία αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκει ελκυστικούς.

 

«Οι άνθρωποι που πραγματικά με προσελκύουν είναι εκείνοι που βασικά δεν έχουν φίλτρο. Δεν έχουν καμία προστασία. Δεν έχουν φίλτρο στις σκέψεις τους. Μερικές φορές μπλέκουν σε μπελάδες εξαιτίας αυτού, αλλά τους λατρεύω. Λατρεύω που είναι τόσο ανοιχτοί και ωμοί για τα συναισθήματά τους οποιαδήποτε στιγμή», λέει ο διάσημος ηθοποιός.

 

Στα 55 του λέει πλέον πως αυτά που τον ενδιαφέρουν είναι η πατρότητα, η πίστη και το νόημα στη ζωή. «Υπάρχει δύναμη στο να είσαι ευάλωτος. Δεν έχει να κάνει με πόζες ή μύες, μια τυφλή αυτοπεποίθηση τύπου "μπορώ να κάνω τα πάντα". Είναι πραγματική αυτοπεποίθηση που πηγάζει από το να γνωρίζεις τον εαυτό σου», σημειώνει.

 

 

 

 

 

 

 

Φέτος ήταν αναμφίβολα η χρονιά του Μπράντ Πιτ, με δυο ταινίες στους κινηματογράφους- πρωταγωνίστησε στο «Once Upon a Time...in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο μαζί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ παίζει επίσης ένας αστροναύτη στο «Ad Astra».

 

Σχετικά με την ηλικία του, ο Μπραντ Πιτ λέει: «Απλώς μεγαλώνεις. Έχεις μεγαλύτερη επίγνωση του χρόνου, περισσότερες εμπειρίες, καλές και κακές, με τους ανθρώπους. Και πλέον έχεις τις δικές σου νίκες και ήττες- όσο περισσότερο μεγαλώνεις, τόσο λιγότερο σου φαίνονται ως νίκες ή ως ήττες. Με ποιον θα περνάς τον καιρό σου και πώς, αυτό έχει γίνει πλέον πολύ πιο σημαντικό για εμένα».

 

Στην συνέντευξή του εξηγεί πως δεν του αρέσει να επαναπαύεται όταν πρόκειται για νέους ρόλους. «Είναι πάντα η ερώτησή μου τα τελευταία 15 χρόνια: "Αν πάρω τον ρόλο, τι μπορώ να κάνω που κάποιος άλλος δεν μπορεί;". Λοιπόν, έχει να κάνει με την προσωπική εμπειρία μου, το χιούμορ μου, και τους προσωπικούς πόνους μου. Όταν βλέπω τον [Κρίστιαν] Μπέιλ ή τον [Τομ] Χάρντι, δεν μπορώ να κάνω ό,τι εκείνοι. Μου αρέσει να τους βλέπω. Και δεν θα μπορούσα να κάνω εγώ τον ρόλο τους. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Λίο [Λεονάρντο Ντι Κάπριο] τις προάλλες. Έφτασα σε ένα σημείο στα τέλη του 1990 με αρχές 2000, όπου συνειδητοποίησα πως κυνηγούσα όλους αυτούς τους ενδιαφέροντες ρόλους, αλλά αποτύγχανα να ζήσω μαι ενδιαφέρουσα ζωή».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο 55χρονος ηθοποιός, που πρόσφατα είχε εμφανιστεί στην κυριακάτικη λειτουργία του Κάνιε Γουέστ, μίλησε επίσης για την σχέση του με την θρησκεία. «Είμαι αισιόδοξος για την πιθανότητα σύνδεσης. Έχω περάσει τα πάντα. Μεγάλωσα μέσα στον Χριστιανισμό. Πάντα τον αμφισβητούσα, αλλά μερικές φορές λειτουργούσε. Και μετά όταν έμεινα μόνος μου, τον εγκατέλειψα εντελώς και δήλωνα αγνωστικιστής. Δοκίμασα διάφορα πνευματικά πράγματα για κάποιον καιρό. Μετά για λίγο δήλωνα αθεϊστής, ένιωθα κάπως σαν επαναστάτης. Βασικά δεν ήμουν καθόλου. Αλλά με χαρακτήριζα έτσι για αρκετό καιρό, που φαινόταν πολύ ροκ. Και μετά βρήκα τον εαυτό μου να επιστρέφει απλώς στην πίστη - μισώ την λέξη πνευματικότητα, απλώς μια πίστη πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι», εξηγεί. 

 

 

 

 

 

Κάτι που τον ενοχλεί είναι η ιδέα του κόσμου για την υποκριτική. «Πάντα με εκνευρίζει όταν λένε, "βασικά, είναι ηθοποιός", εννοώντας πως απλώς πηγαίνεις και προσποιείσαι στα ψέματα κάτι. Η υποκριτική είναι το ακριβώς αντίθετο. Απλώς ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό. Με ενοχλεί αφάνταστα», λέει ο Μπραντ Πιτ.

 

Η φήμη είναι επίσης κάτι ενοχλητικό, καθώς δυσκολεύεται μέχρι να κάνει μια απλή βόλτα εκτός σπιτιού, ειδικά στη Νέα Υόρκη.  «Πάντα υπήρξε δύσκολο για μένα. Μόνο οι παπαράτσι. Δεν μπορώ να έχω ελευθερία εκεί. Οπότε [η βόλτα] δεν έχει καθόλου πλάκα», λέει. «Είναι σαν να είσαι μια μοναχική γαζέλα έξω στο λιβάδι. Και οι τίγρεις, ξέρεις, είναι εκεί. Είναι στο χορτάρι. Και εσύ έχεις χάσει το κοπάδι. Οπότε δεν συνδέεσαι με κανέναν. Είναι αυτή η έλλειψη ιδιωτικότητας. Και το να σε κυνηγούν», εξηγεί.