«Είχα θέμα με το αλκοόλ όταν χώρισα»: Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την πρόσφατη αποτοξίνωσή του και την χρυσή χρονιά που διανύει

«Είχα θέμα με το αλκοόλ όταν χώρισα»: Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την πρόσφατη αποτοξίνωσή του και την χρυσή χρονιά που διανύει Facebook Twitter
«Οι ταινίες με μένα σίγουρα θα είναι όλο και πιο λίγες, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θέλω να κάνω τώρα.» Φωτο: Micaiah Carter / The New York Times
0

«Μεγάλωσα με αυτή την αντίληψη ότι πρέπει να είμαστε ικανοί, σκληροί και να μην δείχνουμε αδυναμία, πάση θυσία» λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Μπραντ Πιτ, που μεγάλωσε στο Σπρίνγκφιλντ της Μοντάνα ως ο μεγαλύτερος γιος ιδιοκτήτη φορτηγών.

Σήμερα, στα 55 του, δηλώνει ότι έχει φτάσει σ΄ ένα σημείο που βλέπει τον πατέρα του σε κάθε ερμηνεία που δίνει. «Κατά κάποιον τρόπο, τον αντιγράφω. Ο ίδιος είχε μεγαλώσει σε συνθήκες φτώχιας και στέρησης και ήταν πάντα αποφασισμένος να μου προσφέρει καλύτερη ζωή από τη δική του – και το κατάφερε».

«Είχα θέμα με το αλκοόλ όταν χώρισα»: Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την πρόσφατη αποτοξίνωσή του και την χρυσή χρονιά που διανύει Facebook Twitter
Φωτο: Micaiah Carter / The New York Times

Στη συνέντευξη μιλάει και για την «χρυσή χρονιά» που διανύει ως ηθοποιός τόσο με το "Once upon a time in Hollywood" του Ταραντίνο όσο και με το "Ad Astra", την ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Γκρέι που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές. Ήταν στις αρχές του 2017 όταν δεσμεύτηκε να γυρίσει την ταινία, ενώ ακόμα βρισκόταν σε πλήρη ψυχική αναταραχή από τον χωρισμό του με την Αντζελίνα Τζολί, με την οποία μοιράζονται έξι παιδιά.

«Είχα έντονα θέματα εκείνη την περίοδο», λέει. «Ας το αφήσουμε εκεί».

«Είχα θέμα με το αλκοόλ όταν χώρισα»: Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την πρόσφατη αποτοξίνωσή του και την χρυσή χρονιά που διανύει Facebook Twitter
Φωτο: Micaiah Carter / The New York Times

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, το ποτήρι στην 11χρονη σχέση τους ξεχείλισε τον Σεπτέμβριο του 2016 όταν μάλωσαν άγρια για τον αλκοολισμό του ενώ βρίσκονταν σε ιδιωτικό αεροπλάνο. Σήμερα, δηλώνει δεσμευμένος με την επιλογή αποτοξίνωσης και νηφαλιότητας που έκανε: «Είχα φτάσει τα πράγματα στο απροχώρητο, οπότε έπρεπε να αφαιρέσω από τον εαυτό μου το δικαίωμα να πίνει»

Μετά την αίτηση διαζυγίου που εκείνη υπέβαλλε, ο Πιτ πέρασε τον επόμενο χρόνο στους Ανώνυμους Αλκοολικούς. Όπως λέει στους New York Times, συγκινήθηκε βαθιά από την ευάλωτη ποιότητα των αντρών με τους οποίους συμμετείχε στο γκρουπ: «Έβλεπες όλους αυτούς τους άντρες να κάθονται και να μιλάνε με τέτοια ειλικρίνεια που δεν είχα ξανασυναντήσει...».

«Είχα θέμα με το αλκοόλ όταν χώρισα»: Ο Μπραντ Πιτ μιλά για την πρόσφατη αποτοξίνωσή του και την χρυσή χρονιά που διανύει Facebook Twitter
Φωτο: Micaiah Carter / The New York Times

Όσο για το μέλλον του σινεμά αλλά και για το δικό του μέλλον σ' αυτό που ακόμα αποκαλούμε μεγάλη οθόνη, μοιάζει επιφυλακτικός: «Είμαι περίεργος να δω αν θα αντέξουν οι ταινίες... Οι ταινίες με μένα σίγουρα θα είναι όλο και πιο λίγες, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θέλω να κάνω τώρα. Όταν νιώσεις ότι επιτέλους αγκάλιασες κάτι, είναι καιρός να αναζητήσεις άλλη αγκαλιά».

Με στοιχεία από τους New York Times

Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

76η BERLINALE: Οι γυναίκες στην Berlinale και η αδόκιμη πολιτική υπεκφυγή του Βιμ Βέντερς

76η Berlinale / Οι γυναίκες στην Berlinale και η αδόκιμη πολιτική υπεκφυγή του Βιμ Βέντερς

Οι αντιδράσεις για την απουσία δέσμευσης του 76oυ Φεστιβάλ Βερολίνου όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα επισκίασαν τη γυναικεία παρουσία, ιδίως την αξιοπρόσεκτη ερμηνεία της Σάντρα Χιούλερ στην ταινία «Rose».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Robert Duvall

Απώλειες / Ρόμπερτ Ντιβάλ (1931-2026): Η σιωπηλή δύναμη του αμερικανικού σινεμά

O Ρόμπερτ Ντιβάλ ανέδειξε τα χαρακτηριστικά και τις αντιφάσεις της «λευκής» αμερικανικής ψυχής και πήρε Όσκαρ Α' ρόλου, παίζοντας έναν ρημαγμένο μουσικό της κάντρι σε μία από τις πολλές ιδιοφυείς και εξαιρετικά σύνθετες ερμηνείες του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Πώς καταστρέφεται ένα ρομάντζο 150 χρόνων;

Μόδα & Στυλ / «Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Πώς καταστρέφεται ένα ρομάντζο 180 χρόνων;

Χωρίς ψυχή, παρά την καυτή χημεία μεταξύ Μάργκο Ρόμπι και Τζέικομπ Ελόρντι, το μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ διαβάζεται σαν ένα σύγχρονο μελόδραμα με άπειρα κοστούμια και σουρεαλιστικά σκηνικά.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι κοινό έχουν ο Μπάρακ Ομπάμα και η Ντούα Λίπα;

The Review / Ας μιλήσουμε για το βιβλίο που ενθουσίασε τη Ντούα Λίπα και τον Μπάρακ Ομπάμα

Διάβασαν και προώθησαν και οι δυο το μυθιστόρημα «Σάρκα» του Ουγγροβρετανού Ντέιβιντ Σόλοϊ, που κέρδισε το βραβείο Booker του 2025 και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. H Βένα Γεωργακοπούλου συζητά γι’ αυτό με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Uchronia»: Τα ΦΥΤΑ πάνε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου με μια κουήρ ταινία για τον Rimbaud

Οθόνες / ΦΥΤΑ: «Ήρθε η ώρα να επεκτείνουμε το hate-base μας»

Ο Φιλ και ο Φοίβος, το conceptual duo που αποτελεί τα θρυλικά ΦΥΤΑ, μιλούν στη LifO για τη νέα τους ταινία. Το «Uchronia» είναι εμπνευσμένο από το το βιβλίο του Rimbaud «Μια εποχή στην κόλαση», και είναι η μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στο φεστιβάλ του Βερολίνου.
M. HULOT
«Αν θέλεις να ρίξεις πυρηνική βόμβα στη ζωή σου, δοκίμασε κρακ»: Η επιστροφή της Κόρτνεϊ Λαβ

Οθόνες / «Αν θέλεις να ρίξεις πυρηνική βόμβα στη ζωή σου, δοκίμασε κρακ»: Η επιστροφή της Κόρτνεϊ Λαβ

Το ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη διαδρομή της «βασίλισσας του grunge» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Sundance, προκαλώντας αίσθηση, ωστόσο η ίδια δεν παρευρέθηκε στην πρεμιέρα, για αδιευκρίνιστους λόγους.
THE LIFO TEAM
«Άμνετ»: Από το βιβλίο-φαινόμενο στην οσκαρική ταινία της Κλόε Ζάο

The Review / «Άμνετ»: Από το βιβλίο-φαινόμενο στην οσκαρική ταινία της Κλόε Ζάο

Ανάμεσα στα μεγαθήρια «Μια μάχη μετά την άλλη» και «Sinners», το «Άμνετ» της Κλόε Ζάο, μια τολμηρή, φανταστική ιστορία για το πώς ο Σαίξπηρ έγραψε τον «Άμλετ», διεκδικεί 8 Όσκαρ. Η ταινία παίζεται στις ελληνικές αίθουσες, ενώ στα βιβλιοπωλεία κυκλοφορεί και το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάγκι Ο’Φάρελ, στο οποίο η Ζάο χρωστάει πολλά. Η Βένα Γεωργακοπούλου συζητά με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την ταινία και το βιβλίο.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Οι 16 οσκαρικές υποψηφιότητες του «Sinners» δεν είναι έκπληξη!

Pulp Fiction / Οι 16 οσκαρικές υποψηφιότητες του «Sinners» δεν είναι έκπληξη!

Δέκα μήνες μετά την έξοδό του στις αίθουσες, το «Sinners» του Ράιαν Κούγκλερ μετατρέπει ένα τολμηρό μουσικό horror σε κινηματογραφικό γεγονός που διεκδικεί την κορυφή και επιστρέφει στο προσκήνιο ως το απόλυτο φαινόμενο της φετινής οσκαρικής σεζόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Winter PREVIEW LIFO ΤΑΙΝΙΕΣ

Οθόνες / Η χρονιά ξεκινά με πολύ καλό σινεμά

Από τον Σαίξπηρ και τη χαμένη του οικογένεια μέχρι rave τραγωδίες στην έρημο, πολιτικά θρίλερ στη σκιά δικτατοριών, απρόσμενα ρομάντσα και γοτθικούς εφιάλτες, η σεζόν είναι γεμάτη με βραβευμένες ταινίες, που βάζουν πλώρη για τα Όσκαρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ