Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία από τις φωτογραφίες της Τζένιφερ Άνιστον που βρίσκονται στα εξώφυλλα του νέου τεύχους του περιοδικού Instyle. 

 

Η Τζένιφερ Άνιστον, που τον Φεβρουάριο έκλεισε τα 50, μίλησε με λεπτομέρειες για τα συναισθήματά της σε αυτήν τη νέα δεκαετία της ζωής της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού. Το περιοδικό κυκλοφόρησε με αρκετά διαφορετικά εξώφυλλα, όλα με την Τζένιφερ Άνιστον, ωστόσο ένα από τα εξώφυλλα αυτά έγινε αντικείμενο κριτικής καθώς η Αμερικανίδα ηθοποιός εμφανίζεται «ρετουσαρισμένη και υπερβολικά μαυρισμένη». 

 

 

 

Μεγάλο μέρος της κριτικής, όπως αυτή εκφράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφορούσε κυρίως το περιοδικό. Αρκετοί χρήστες αναφέρθηκαν στην περίπτωση της Ρέιτσελ Ντόλεζαλ, μίας λευκής γυναίκας που το 2015 αποκαλύφθηκε ότι έκανε καριέρα ως Αφροαμερικανίδα και θύμα ρατσισμού. «Το 2019 αν θέλεις μία γυναίκα με σκουρόχρωμα δέρμα στο εξώφυλλό σου, τότε βάλε μία γυναίκα με σκουρόχρωμο δέρμα στο εξώφυλλό σου», ανέφερε μία χρήστης του Instagram. «Είναι υπέροχη και έχει φυσική ομορφιά. Αυτό που κάνατε σε αυτό το εξώφυλλο την προσβάλει», έγραψε ένας άλλος χρήστης. «Συγχαρητήρια που την κάνατε να μη μοιάζει με τον εαυτό της», έγραψε κάποιος άλλος. 

 

 

Ωστόσο, άλλοι χρήστες του δημοφιλούς μέσου, υποστήριξαν το περιοδικό αναφέροντας πως η επίμαχη φωτογραφία της Τζένιφερ Άνιστον θυμίζει την ηθοποιό κατά την εποχή που πρωταγωνιστούσε στα «Φιλαράκια». Εκπρόσωπος του InStyle ανέφερε στο NBC News ότι η πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Βερούσκα ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1960 από τη Γερμανία. «Για τις άλλες τέσσερις φωτογραφίες πηγή έμπνευσης ήταν οι Κατρίν Ντενέβ, Λορίν Χάτον, Μπριζίτ Μπαρντό και Σάρλοτ Ράμπλινγκ», πρόσθεσε. To περιοδικό ωστόσο δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τη χρήση μέικ απ ή photoshop. 

 

Με πληροφορίες από NBC News