Geena Rocero: To transgender μοντέλο που ανακηρύχθηκε playmate στο αμερικανικό Playboy

Geena Rocero: To transgender μοντέλο που ανακηρύχθηκε playmate στο αμερικανικό Playboy Facebook Twitter
0

H Geena Rocero έγινε η δεύτερη transgender που ανακηρύχθηκε playmate στο αμερικανικό Playboy


Οι φωτογραφίες της Geena Rocero δημοσιεύτηκαν την Τρίτη 18 Ιουνίου και θα συμπεριληφθούν στο τεύχος του Playboy αφιερωμένο στο Φύλο και τη Σεξουαλικότητα. Η Rocero θα είναι playmate στο τεύχος του Αυγούστου. Σούπερ μόντελ, ακτιβίστρια και δημιουργός της πλατφόρμας Gender Proud, έγινε η δεύτερη transgender playmate στην ιστορία του αμερικανικού περιοδικού και η πρώτη με καταγωγή από την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού. 

Η Rocero, που γεννήθηκε στις Φιλιππίνες αλλά μετακόμισε στης ΗΠΑ στην ηλικία των 17, μίλησε στο Playboy για τις αντιφάσεις του να μεγαλώνει ως transgender στη Μανίλα. «Μεγάλωσα σε ένα αυστηρό καθολικό περιβάλλον στις Φιλιππίνες, το μόνο μέρος στον κόσμο - πέρα από το Βατικανό - όπου το διαζύγιο είναι παράνομο, αλλά και ένα μέρος όπου διαγωνισμοί ομορφιάς για transgender γυναίκες μεταδίδονται από τη δημόσια τηλεόραση. Ως παιδί έβλεπα τις γυναίκες στους διαγωνισμούς και αναγνώριζα τον εαυτό μου σε αυτές. Επέκτειναν την οπτική μου για το ποια μπορώ να γίνω και μου έδωσαν ένα μονοπάτι για να αγγίξω τα μεγαλύτερα όνειρά μου. Δεν ήξερα τότε, στα δεκαπέντε μου, ότι θα γινόμουν μια transgender βασίλισσα ομορφιάς». 

View this post on Instagram

weekend ???

A post shared by GeenaRocero (@geenarocero) on

Η ίδια δήλωσε ότι η φωτογράφησή της στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα ήταν «μία τέλεια μεταφορά για το όνειρο των trangender ατόμων και τον τρόπο που τα σώματά μας πρέπει να βλέπονται: τόσο φυσικά όσο μπορεί να είναι». Παράλληλα στάθηκε κριτικά απέναντί στον φεμινισμό καθώς δεν περιλαμβάνει «τη διαδρομή και το φάσμα» των transgender γυναικών και δε θέλει να είναι κομμάτι του. «Υποστηρίζω τον τρανσφεμινισμό», κατέληξε η Rocero. 

To τεύχος Φύλο και Σεξουαλικότητα του Playboy αποσκοπεί στο να αποτελέσει την έμπρακτη συμπαράσταση του περιοδικού στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Σε δήλωσή τους οι εκδότες αναφέρουν ότι «το Playboy έχει δεσμευτεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα για εκείνες τις φωνές που διεύρυναν τον ορισμό της "κανονικότητας", που ήρθαν αντιμέτωποι με τις κοινωνικές συμβάσεις και που εξύμνησαν τη δύναμη των διαφορετικών ταυτοτήτων». 

Η Rocero είναι η δεύτερη ανοιχτά transgender playmate μετά την Ines Rau, που εμφανίστηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του 2017 και της Caroline "Tula" Cossey, του πρώτου διεμφυλικού μοντέλου που φωτογραφήθηκε ποτέ για το αμερικανικό Playboy το 1991.

Με πληροφορίες από Playboy/Pink News 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΑΙΑ ΚΑΡΕΙ ΜΙΛΑΝΟ LIP SYNC

Πολιτισμός / Ηταν lip sync η εμφάνιση της Μαράια Κάρεϊ στους Ολυμπιακούς; - Τι απαντούν οι διοργανωτές 

Τα βλέμματα τράβηξε και ο τηλευποβολέας, που έδειχνε φωνητικά τους ιταλικούς στίχους για να βοηθήσει την Κάρεϊ στην προφορά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Voh lah reh στη θέση του Volare
THE LIFO TEAM
Ένα αριστούργημα του Μαγκρίτ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Ένα αριστούργημα του Μαγκρίτ εμφανίζεται ξανά μετά από 25 χρόνια

Περιστέρια και φυλλώματα δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας υβριδικής μορφής τη στιγμή της μεταμόρφωσης, σε ένα έργο που αποτελεί συναρπαστικό δείγμα της διαρκούς γοητείας του Ρενέ Μαγκρίτ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Πολιτισμός / Μουσείο του Λούβρου: Οι πρώτες φωτογραφίες του στέμματος της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας μετά τη ληστεία

Από το στέμμα λείπει ένας από τους οκτώ χρυσούς αετούς που το διακοσμούσαν, ωστόσο διατηρεί και τα 56 σμαράγδια του, καθώς και όλα εκτός από 10 από τα συνολικά 1.354 διαμάντια του
THE LIFO TEAM