Geena Rocero: To transgender μοντέλο που ανακηρύχθηκε playmate στο αμερικανικό Playboy

Geena Rocero: To transgender μοντέλο που ανακηρύχθηκε playmate στο αμερικανικό Playboy Facebook Twitter
0

H Geena Rocero έγινε η δεύτερη transgender που ανακηρύχθηκε playmate στο αμερικανικό Playboy


Οι φωτογραφίες της Geena Rocero δημοσιεύτηκαν την Τρίτη 18 Ιουνίου και θα συμπεριληφθούν στο τεύχος του Playboy αφιερωμένο στο Φύλο και τη Σεξουαλικότητα. Η Rocero θα είναι playmate στο τεύχος του Αυγούστου. Σούπερ μόντελ, ακτιβίστρια και δημιουργός της πλατφόρμας Gender Proud, έγινε η δεύτερη transgender playmate στην ιστορία του αμερικανικού περιοδικού και η πρώτη με καταγωγή από την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού. 

Η Rocero, που γεννήθηκε στις Φιλιππίνες αλλά μετακόμισε στης ΗΠΑ στην ηλικία των 17, μίλησε στο Playboy για τις αντιφάσεις του να μεγαλώνει ως transgender στη Μανίλα. «Μεγάλωσα σε ένα αυστηρό καθολικό περιβάλλον στις Φιλιππίνες, το μόνο μέρος στον κόσμο - πέρα από το Βατικανό - όπου το διαζύγιο είναι παράνομο, αλλά και ένα μέρος όπου διαγωνισμοί ομορφιάς για transgender γυναίκες μεταδίδονται από τη δημόσια τηλεόραση. Ως παιδί έβλεπα τις γυναίκες στους διαγωνισμούς και αναγνώριζα τον εαυτό μου σε αυτές. Επέκτειναν την οπτική μου για το ποια μπορώ να γίνω και μου έδωσαν ένα μονοπάτι για να αγγίξω τα μεγαλύτερα όνειρά μου. Δεν ήξερα τότε, στα δεκαπέντε μου, ότι θα γινόμουν μια transgender βασίλισσα ομορφιάς». 

View this post on Instagram

weekend ???

A post shared by GeenaRocero (@geenarocero) on

Η ίδια δήλωσε ότι η φωτογράφησή της στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα ήταν «μία τέλεια μεταφορά για το όνειρο των trangender ατόμων και τον τρόπο που τα σώματά μας πρέπει να βλέπονται: τόσο φυσικά όσο μπορεί να είναι». Παράλληλα στάθηκε κριτικά απέναντί στον φεμινισμό καθώς δεν περιλαμβάνει «τη διαδρομή και το φάσμα» των transgender γυναικών και δε θέλει να είναι κομμάτι του. «Υποστηρίζω τον τρανσφεμινισμό», κατέληξε η Rocero. 

To τεύχος Φύλο και Σεξουαλικότητα του Playboy αποσκοπεί στο να αποτελέσει την έμπρακτη συμπαράσταση του περιοδικού στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Σε δήλωσή τους οι εκδότες αναφέρουν ότι «το Playboy έχει δεσμευτεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα για εκείνες τις φωνές που διεύρυναν τον ορισμό της "κανονικότητας", που ήρθαν αντιμέτωποι με τις κοινωνικές συμβάσεις και που εξύμνησαν τη δύναμη των διαφορετικών ταυτοτήτων». 

Η Rocero είναι η δεύτερη ανοιχτά transgender playmate μετά την Ines Rau, που εμφανίστηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του 2017 και της Caroline "Tula" Cossey, του πρώτου διεμφυλικού μοντέλου που φωτογραφήθηκε ποτέ για το αμερικανικό Playboy το 1991.

Με πληροφορίες από Playboy/Pink News 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM