Forbes: Οι πλουσιότεροι ράπερ με αμύθητη περιουσία

Forbes: Οι πλουσιότεροι ράπερ με αμύθητη περιουσία Facebook Twitter
0

Η hip – hop μουσική αναδεικνύεται σε πολύ επικερδής επιχείρηση, όπως αποκαλύπτεται από τη νέα λίστα του περιοδικού Forbes με τους πέντε πιο πλούσιους ράπερ.

Η πιο πρόσφατη λίστα του επιχειρηματικού περιοδικού δημοσιοποιήθηκε μετά την είδηση ότι ο Jay-Z έγινε ο πρώτος ράπερ δισεκατομμυριούχος.

Όπως αναμενόταν, ο Jay-Z βρίσκεται στην κορυφή του κατάλογου χάρη στην περιουσία του που εκτιμάται ότι φθάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και που ανέρχεται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια όταν συνδυάζεται με εκείνη της συζύγου του Beyonce. «Ολόκληρη η ζωή του Jay-Z είναι ένα πραγματικό πρότυπο» αναφέρει στο Forbes ο πρωτοπόρος της hip-hop Fab 5 Freddy. «Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στη ζωή μας. Έχει πραγματικά επιτύχει το αμερικανικό όνειρο και το στάτους δισεκατομμυριούχου».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Dr. Dre με περιουσία περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως εξηγεί το Forbes, ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του προέρχεται από την πώληση της εταιρείας ακουστικών Beats στην Apple το 2013 (κατείχε το 1/4 της εταιρείας).

Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Diddy, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου ανέρχονται σε 740 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις επενδύσεις του σε εταιρείες συμμετοχών, όπως το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυο Revolt, το brand ενδυμάτων Sean John και η Ciroc vodka.

Ο Kanye West, ο οποίος είχε οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν έχει περιουσία 240 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στη συνεργασία με την Adidas, τη σειρά αθλητικών υποδημάτων Yeezy που λανσάρει από τη Nike και το brand ρούχων μόδας Yeezy. Ο West κατατάσσεται τέταρτος στη λίστα του Forbes.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Καναδός ράπερ Drake, με περιουσία που ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τα έσοδα από τις πωλήσεις των ηχογραφήσεων και από τις περιοδείες του, ο Drake έχει έσοδα από τις πωλήσεις του ουίσκι Virginia Black.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Νταλάρας στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Δεν πέθανες προχθές, έφυγες, πέταξες πάνω από το Ηρώδειο»

«Για μένα πέθανε η δεύτερη μάνα μου, που με πήρε από παιδί από το χέρι. Καλό ταξίδι μάνα και καλή τύχη όπου και αν πας» εκφώνησε ο Γιώργος Νταλάρας
THE LIFO TEAM
Το Bully του Ye είναι ένας δίσκος για την εποχή της A.I.

Πολιτισμός / Το Bully του Ye είναι ένας δίσκος για την εποχή της A.I.

Ο Ye παρουσίασε το Bully ως άλμπουμ «χωρίς A.I.», όμως η κυκλοφορία του άνοιξε αμέσως μια πολύ μεγαλύτερη συζήτηση: όχι μόνο για το τι ακούμε πια, αλλά και για το ποιον ακούμε, σε μια ποπ εποχή όπου η αυθεντικότητα έχει πάψει να είναι αυτονόητη.
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑ

Πολιτισμός / Το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στη συντήρηση της μοναδικής ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του μνημείου, επισημαίνοντας ότι ο Ναός Αγίου Γεωργίου Ομορφοκκλησιάς αποτελεί βυζαντινό μοναστηριακό ναό που έχει υποστεί φθορές κυρίως από πυρκαγιές κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας
THE LIFO TEAM
Firestarter: Το βίντεο που τρόμαξε το BBC και γέννησε τον Keith Flint όπως τον θυμόμαστε

Πολιτισμός / Firestarter: Το βίντεο που τρόμαξε το BBC και γέννησε τον Keith Flint όπως τον θυμόμαστε

Στα 30 χρόνια του Firestarter, νέες μαρτυρίες και αρχειακό υλικό ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το γύρισμα που μετέτρεψε τον Keith Flint από μέλος των Prodigy σε μία από τις πιο ακραίες και αναγνωρίσιμες εικόνες της βρετανικής ποπ κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Πολιτισμός / Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Δύο σχεδόν ίδιες εκδοχές του Old Man with a Gold Chain εκτίθενται μαζί στο Σικάγο και ένας κορυφαίος μελετητής υποστηρίζει ότι η δεύτερη, που αποδιδόταν στο εργαστήριο του Ρέμπραντ, είναι έργο του ίδιου του ζωγράφου
THE LIFO TEAM
Το Buckingham Palace επανασυστήνει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Πολιτισμός / Η έκθεση που ξαναδιαβάζει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Το Buckingham Palace ανοίγει το αρχείο της Ελισάβετ Β΄ και μαζί μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση: μήπως η πιο “σταθερή” γυναίκα του περασμένου αιώνα ήταν τελικά και μία από τις πιο συνειδητές αρχιτέκτονες της εικόνας της;
THE LIFO TEAM
ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM