Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο

Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter
2

Η Lady Gaga φορούσε στην τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ το «Tiffany Diamond», το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο. 

Τελευταία φορά φορέθηκε από την Όντρεϊ Χέπμπορν για να διαφημίσει την ταινία «Breakfast at Tiffany's» το 1961 και έχει κοσμήσει το λαιμό μόνο δυο -πλέον τριών- γυναικών. Πρώτη το είχε φορέσει η Mary Whitehouse το 1957 σε έναν χορό του Tiffany's στο Ρόουντ Άιλαντ. 

Το διαμάντι εξορύχθηκε στην Νότια Αφρική το 1877 με τον περίπου περίπου 287 καρατίων λίθο να αγοράζεται την επόμενη χρονιά από τον ιδρυτή Charles Lewis Tiffany έναντι 18.000 δολαρίων. Η απόκτηση του διαμαντιού ήταν που εδραίωσε και την φήμη του ως «Βασιλιάς των Διαμαντιών» κάνοντας την επιχείρησή του το διασημότερο κοσμηματοπωλείο παγκοσμίως. 

Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter

Όσο για την τιμή του πολυτελούς κολιέ των 100 καρατίων, είναι «ανεκτίμητης αξίας», σύμφωνα με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co.

Το Tiffany Diamond δεν πωλείται. Μόνο μια φορά είχε διατεθεί προς πώληση, τον Νοέμβριο του 1972, όταν διαφήμιση στους The New York Times ανακοίνωσε πως το ανεκτίμητο διαμάντι μπορούσε να αγοραστεί για 5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 25.8 εκατομμύρια δολάρια σήμερα). Η προσφορά ίσχυσε για 24 ώρες και είτε για λόγους οικονομίας είτε δυσπιστίας, δεν εμφανίστηκε κανένας αγοραστής. 

Όσο για το πώς η Lady Gaga είχε πρόσβαση σε αυτό, προφανώς ρόλο έπαιξε το ότι η διάσημη τραγουδίστρια είναι εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας, με την οποία έχει κάνει ήδη αρκετές διαφημίσεις. 

Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter
Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter
Πολιτισμός
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντελώς διαφορετικό το πρόσωπο.. αλλος άνθρωπος..μέρος του ντυσίματος και των αξεσουάρ κι αυτό φαίνεται!..αν ξέρει κάποιος τι "δουλειές" έχουν γίνει, ας μου πει παρακαλώ!Υ.γ. δε θα έπρεπε να βγάζουν άλλες ταυτότητες με τα καινά πρόσωπα;