Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο

Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter
2

Η Lady Gaga φορούσε στην τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ το «Tiffany Diamond», το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο. 

Τελευταία φορά φορέθηκε από την Όντρεϊ Χέπμπορν για να διαφημίσει την ταινία «Breakfast at Tiffany's» το 1961 και έχει κοσμήσει το λαιμό μόνο δυο -πλέον τριών- γυναικών. Πρώτη το είχε φορέσει η Mary Whitehouse το 1957 σε έναν χορό του Tiffany's στο Ρόουντ Άιλαντ. 

Το διαμάντι εξορύχθηκε στην Νότια Αφρική το 1877 με τον περίπου περίπου 287 καρατίων λίθο να αγοράζεται την επόμενη χρονιά από τον ιδρυτή Charles Lewis Tiffany έναντι 18.000 δολαρίων. Η απόκτηση του διαμαντιού ήταν που εδραίωσε και την φήμη του ως «Βασιλιάς των Διαμαντιών» κάνοντας την επιχείρησή του το διασημότερο κοσμηματοπωλείο παγκοσμίως. 

Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter

Όσο για την τιμή του πολυτελούς κολιέ των 100 καρατίων, είναι «ανεκτίμητης αξίας», σύμφωνα με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co.

Το Tiffany Diamond δεν πωλείται. Μόνο μια φορά είχε διατεθεί προς πώληση, τον Νοέμβριο του 1972, όταν διαφήμιση στους The New York Times ανακοίνωσε πως το ανεκτίμητο διαμάντι μπορούσε να αγοραστεί για 5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 25.8 εκατομμύρια δολάρια σήμερα). Η προσφορά ίσχυσε για 24 ώρες και είτε για λόγους οικονομίας είτε δυσπιστίας, δεν εμφανίστηκε κανένας αγοραστής. 

Όσο για το πώς η Lady Gaga είχε πρόσβαση σε αυτό, προφανώς ρόλο έπαιξε το ότι η διάσημη τραγουδίστρια είναι εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας, με την οποία έχει κάνει ήδη αρκετές διαφημίσεις. 

Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter
Όσκαρ 2019: Η Lady Gaga φόρεσε το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter
Πολιτισμός
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντελώς διαφορετικό το πρόσωπο.. αλλος άνθρωπος..μέρος του ντυσίματος και των αξεσουάρ κι αυτό φαίνεται!..αν ξέρει κάποιος τι "δουλειές" έχουν γίνει, ας μου πει παρακαλώ!Υ.γ. δε θα έπρεπε να βγάζουν άλλες ταυτότητες με τα καινά πρόσωπα;