O Λάγκερφελντ μέσα από τα δικά του λόγια: «Τα πόδια μου πατούν στη γη, απλά όχι αυτή τη γη»

O Λάγκερφελντ μέσα από τα δικά του λόγια: «Τα πόδια μου πατούν στη γη, απλά όχι αυτή τη γη» Facebook Twitter
0

Είναι ο βασιλιάς, ο «Kaiser» και αν η μόδα είχε Εκκλησία μάλλον θα ήταν ο Πάπας. Ο Karl Lagerfeld, γιος ενός Γερμανού πωλητή συμπυκνωμένου γάλακτος μπήκε στο χώρο της μόδας ως βοηθός του Pierre Balmain σε ηλικία 20 ετών. Ακολούθησαν η Chloe, ο οίκος Fendi και η Chanel. Πέρα από τα υπέροχα σχέδιά του, οι προσωπικές ενδυματολογικές επιλογές του είναι θρυλικές. Το ίδιο θρυλικές είναι και οι δηλητηριώδεις ατάκες του. 

 

 

Είναι ο βασιλιάς, ο «Kaiser» και αν η μόδα είχε Εκκλησία μάλλον θα ήταν ο Πάπας. Ο Karl Lagerfeld, γιος ενός Γερμανού πωλητή συμπυκνωμένου γάλακτος μπήκε στο χώρο της μόδας ως βοηθός του Pierre Balmain σε ηλικία 20 ετών. Ακολούθησαν η Chloe, ο οίκος Fendi και η Chanel. Πέρα από τα υπέροχα σχέδιά του, οι προσωπικές ενδυματολογικές επιλογές του είναι θρυλικές. Το ίδιο θρυλικές είναι και οι δηλητηριώδεις ατάκες του.

 

 


«Όταν ήμουν τεσσάρων ζήτησα από τη μητέρα μου έναν υπηρέτη για τα γενέθλιά μου»

 



«Είμαι σαν καρικατούρα του εαυτού μου και αυτό μου αρέσει. Είναι σαν μάσκα. Και για μένα το καρναβάλι της Βενετίας διαρκεί όλο τον χρόνο»

 


«Η ζωή δεν είναι διαγωνισμός ομορφιάς, κάποιοι (άσχημοι) είναι τέλειοι. Αυτοί που μισώ είναι οι κακοί άσχημοι άνθρωποι. Οι χειρότεροι είναι οι κοντοί άντρες. Οι γυναίκες μπορούν να είναι κοντές αλλά για τους άντρες είναι αδύνατο. Είναι κάτι που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ στη ζωή - είναι κακοί και θα θέλουν να σε σκοτώσουν»

 


«Οι φόρμες είναι σημάδι ήττας. Έχασες τον έλεγχο της ζωής σου και έτσι πήγες και αγόρασες φόρμες»

 



«Μισώ τις πνευματικές συζητήσεις με διανοούμενους γιατί με ενδιαφέρει μόνο η δική μου άποψη»

 



«Έχασα 42 κιλά μόνο και μόνο για να μπορώ να φορέσω κοστούμια του Hedi Slimane»

 


«Τα γυαλιά μου είναι σαν μπούρκα για μένα… είμαι λίγο μύωπας και όταν οι άνθρωποι που έχουν μυωπία βγάζουν τα γυαλιά τους μοιάζουν με χαριτωμένα κουταβάκια που ψάχνουν οικογένεια»

 


«Το να έχει κανείς ενήλικα παιδιά τον κάνει να μοιάζει 100 χρονών. Δεν το θέλω αυτό»

 


«Τα πόδια μου πατούν στη γη, απλά όχι αυτή τη γη»

 

«Πιστεύω ότι τα τατουάζ είναι φρικτά. Είναι σαν να ζει κανείς σε ένα φόρεμα Pucci συνέχεια. Αν το κάνεις σωστά ίσως είναι OK, αλλά…»

 



«Έχουμε χοντρές μαμάδες να κάθονται μπροστά στην τηλεόραση με τις σακούλες με τα πατατάκια τους και να λένε ότι τα μοντέλα είναι άσχημα. Η μόδα έχει να κάνει με τα όνειρα και τις ψευδαισθήσεις»

 



«Είναι λίγο χοντρούλα, αλλά έχει όμορφο πρόσωπο και θεϊκή φωνή» (για την Adele)

 



«Δεν μου αρέσει το πρόσωπο της αδερφής της. Θα έπρεπε να δείχνε μόνο την πίσω όψη της» (Για την Pippa Midleton)

 



 «Ναι, κάποιοι μου λένε ότι είμαι πολύ αδύνατος, αλλά αυτό δεν μου το είπε ποτέ κανένας αδύνατος, μόνο άνθρωποι που θα μπορούσαν να χάσουν μερικά κιλά το λένε αυτό»

 



«Η ματαιοδοξία είναι το πιο υγιές πράγμα στη ζωή»

 



«Είμαι κάπως σαν νυμφομανής με τη μόδα, που όμως δεν φτάνει ποτέ σε οργασμό»

 



«Η Coco Chanel θα μισούσε αυτό που κάνω. Έπρεπε να πάω από αυτό που ήταν η Chanel σε αυτό που θα έπρεπε να είναι, που θα μπορούσε να είναι, από αυτό που ήταν, σε κάτι άλλο»

 



«Η γάτα μου τρώει μαζί μου στο τραπέζι. Έχει πολύ δυνατή προσωπικότητα… κοιμάται κάτω από ένα μαξιλάρι και ξέρει να χρησιμοποιεί iPad»

 



«Η μόνη αγάπη στην οποία πιστεύω είναι αυτή που έχει μια μάνα για τα παιδιά της»

 



«Γιατί να σταματήσω να δουλεύω; Αν το κάνω αυτό, θα πεθάνω και θα σταματήσουν όλα»

 

 

 

 



 

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Μόδα & Στυλ / Το απρόσμενο restart του Tζον Γκαλιάνο στη Zara

Ο Βρετανός σχεδιαστής συμφώνησε να δουλέψει τα επόμενα δύο χρόνια πάνω σε κομμάτια αρχείου του ισπανικού ομίλου και η πρώτη συλλογή με την ενέργεια και την καλλιτεχνική του υπογραφή αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
«Είσαι ό,τι φοράς», μια έκθεση για την τέχνη και το ρούχο στον 21ο αιώνα

Εικαστικά / «Είσαι ό,τι φοράς» και ό,τι φοράς ίσως είναι τέχνη

Με επίκεντρο το έργο της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη φέρνει σε δημιουργικό διάλογο 32 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, προτείνοντας τη μόδα ως μορφή τέχνης, στάση ζωής και πολιτισμική δήλωση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι σχεδιαστές της Loewe το διασκεδάζουν και αυτο είναι καλό

Μόδα & Στυλ / Οι σχεδιαστές της Loewe το διασκεδάζουν και αυτό είναι καλό

Στη δεύτερη συλλογή τους για τον ισπανικό οίκο, οι Αμερικανοί σχεδιαστές Τζακ ΜακΚάλοου και Λάζαρο Χερνάντες πειραματίζονται με έντονες αντιθέσεις και παίζουν με υλικά και ρομποτικά crafts.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Μόδα & Στυλ / Οι πιο ονειρικές μπαλαρίνες είναι Ελληνικές

Στο brand Elina Linardaki σχεδιάζουν τα ωραιότερα παπούτσια που είδαμε τελευταία. Η Ελίνα και η Βεατρίκη, μαμά και κόρη, σχεδιάζουν μπαλαρίνες, loafers, mules και σανδάλια με ένστικτο, τόλμη και παιχνιδιάρικη διάθεση, αντλώντας έμπνευση από παντού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Μόδα & Στυλ / Αποθέωση του Άντερσον στον Dior, στάσιμος ο Βακαρέλο στον Saint Laurent

Ο Τζόναθαν Άντερσον γκρέμισε τον οίκο του Dior, κρατώντας μόνο την ουσία ενός New Look, ενώ ο Άντονι Βακαρέλο φαίνεται εγκλωβισμένος στους αισθητικούς κανόνες που έθεσε ο ίδιος στον Saint Laurent.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μάγκες και κούκλες από τα 2000s στη νέα Gucci του Ντέμνα

Μόδα & Στυλ / Μάγκες και κούκλες από τα 2000s στη νέα Gucci του Ντέμνα

«Τα πιο αδύνατα πόδια, τα πιο εφαρμοστά κολάν, το πιο ξανθό μαλλί και οι πιο τσιτωμένοι δικέφαλοι, τα πιο τουρλωτά οπίσθια αγοριών, με βαθιά σχισίματα, επικίνδυνα χαμηλούς καβάλους στα στενά τζιν, μυτερά παπούτσια και παγιετέ βραδινά».
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ