Η 18χρονη transgender στη νέα διαφήμιση Gillette λέει πως δεν σκοπεύει να ξυρίσει τα πόδια της

Η 18χρονη transgender στη νέα διαφήμιση Gillette λέει πως δεν σκοπεύει να ξυρίσει τα πόδια της Facebook Twitter
0

Η transgender Jazz Jennings, που έγινε διάσημη από το ριάλιτι «I Am Jazz», πρωταγωνιστεί στη νέα διαφήμιση της εταιρίας Gillette, αλλά επιμένει πως δεν σκοπεύει να ξυρίσει τα πόδια της «για κανέναν». 

Η 18χρονη LGBTQ ακτιβίστρια πήρε μέρος στην καινούργια διαφημιστική καμπάνια #MySkinMyWay, που στόχο έχει να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπούν το δέρμα τους «χωρίς να συμβιβάζονται σε κανόνες». 

 

«Όλες οι γυναίκες νομίζουν πως πρέπει να έχουν λαμπερό, τέλειο δέρμα. Η συγκεκριμένη καμπάνια καταρρίπτει αυτή την λογική. Το δέρμα δεν είναι πάντα έτσι, είναι φυσικό», λέει η Jazz, που προχώρησε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου τον περασμένο Ιούνιο. 

Η καμπάνια #MySkinMyWay προτρέπει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τον εαυτό τους όπως είναι, μαζί και την τριχοφυΐα τους, είτε θέλουν να απαλλαγούν από αυτή είτε όχι. 

«Ελπίζω μετά από αυτό να μην υπάρχει κανένας κανόνας. Άλλωστε γιατί υπάρχουν εξ' αρχής κανόνες; Είναι το σώμα σου και θα έπρεπε εσύ να κάνεις την επιλογή», προσθέτει η 18χρονη. 

Όπως εξηγεί, για την ίδια το να ξυρίζει τα πόδια της δεν είναι απαραιτήτως εκείνο το χαρακτηριστικό που σε κάνει γυναίκα. «Πλέον, αν δεν νιώθω πως πρέπει να ξυρίσω τα πόδια μου, δεν χρειάζεται να το κάνω. Ελπίζω να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες ώστε να μην αισθάνονται πια υποχρεωμένες να το κάνουν στο πλαίσιο του τι θεωρούμε ομορφιά. Πάρτε το ξυραφάκι και πείτε, "Αυτό είναι το δέρμα μου και θα το κάνω με τον τρόπο μου», λέει η Jazz. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

we are all love, stop resisting❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις


Η 18χρονη έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά στο παρελθόν σχετικά με την ταυτότητά της, ενώ έγινε ένα από τα νεαρότερα σε ηλικία άτομα που δήλωσαν δημοσίως transgender. 

Σε ηλικία 6 ετών, η Jazz και η οικογένειά της ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μιλήσουν δημοσίως για την πορεία της, ενώ αργότερα έφτιαξε και δικό της ριάλιτι, όπου καταγράφει την μετάβασή της. 

Πολλοί έχουν κατηγορήσει την οικογένειά της πως από πολύ νωρίς της έβαλε την «ταμπέλα» transgender, αλλά η 18χρονη υποστηρίζει έχει υπάρξει ξεκάθαρη σχετικά με την επιλογή της να δηλώνει γυναίκα. «Ανέκαθεν γνώριζα ποια είμαι μέσα μου και ήθελα να το εκφράσω και εξωτερικά ώστε να το δει όλος ο κόσμος. Νιώθω αυτοπεποίθηση και χαρά με τον εαυτό μου. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη και βλέπω την πραγματική αντανάκλαση αυτού που είμαι», λέει η Jazz. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I am not afraid. Us transgender and gender non-conforming people have been declaring our existence for so long and have only continued to grow stronger in our voices. If we were ever going to be “eradicated” as the Trump Administration is trying to do, it would’ve happened long ago. Society has used biological sex as a label to define who we are and constrain our potential to a singular word: boy or girl. I was told I was boy, but the very essence of my being was far from that. At age 2, I declared my existence as a girl and refused to fall in to social pressures and correspond with a label that didn't align with my inner-truth. I was a girl, and I demanded for everyone to adjust to my happiness rather than restraining me to an existence of falsehoods. That is my story, and there are countless others just like me. We will not let the Trump Administration deny who we are. #WontBeErased ?????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

i love my sister’s derp face

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today I voted! If you are an eligible voter and haven’t voted yet, please do it now!❤️ Your voice matters and can truly make a difference. Let’s do this!! #WontBeErased

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jazz Jennings (@jazzjennings_) στις

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM