O Ζαν Μαρκ Βαλέ θα σκηνοθετήσει ταινία για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο

O Ζαν Μαρκ Βαλέ θα σκηνοθετήσει ταινία για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο Facebook Twitter
0

Μια νέα βιογραφική ταινία για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο θα σκηνοθετήσει ο Ζαν Μαρκ Βαλέ, σκηνοθέτης των τηλεοπτικών σειρών «Sharp Objects» και «Big Little Lies».

Η Γιόκο Όνο θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Μάικλ ντε Λούκα και τον Άντονι ΜακΚάρτεν, ο οποίος είχε ξεκινήσει το σενάριο της ταινίας. Παραγωγοί θα είναι επίσης ο Βαλέ και ο συνεργάτης του Νέιθαν Ρος, καθώς και ο Τζος Μπράτμαν.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Ντε Λούκα, προτού ενταχθεί στο πρότζεκτ ο Μαρκ Ντε Βαλέ, η ταινία θα εστιάζει στα θέματα της αγάπης, του θάρρους και του ακτιβισμού για την ειρήνη. Τώρα, ο Βαλέ όχι μόνο θα σκηνοθετήσει, αλλά θα ξαναγράψει το σενάριο του ΜακΚάρτεν.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα αφηγείται την ιστορία του θρυλικού ζευγαριού, αλλά με δεδομένα τα σκοτεινά θέματα που έχει ερευνήσει σε προηγούμενες δουλειές του, πιθανώς θα εξετάσει μία λιγότερο ευχάριστη πτυχή του ιδρυτικού μέλους των Beatles και της σχέσης του με την Όνο, όπως ο εθισμός του στα ναρκωτικά, που μέχρι τώρα προσεγγίστηκε επιφανειακά.

Η Όνο και ο Λένον συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν εκείνη ήταν ανερχόμενη καλλιτέχνης και εκείνος ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες στον κόσμο. Η Γιόκο Όνο συνδέθηκε στενά μαζί του, όταν ο τραγουδιστής ήταν στη μετάβαση από τη διάλυση των Beatles στο ξεκίνημα μιας σόλο καριέρας. Μαζί έγιναν υποστηρικτές της ειρήνης και ακτιβιστές κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Μετά από ένα σύντομο χωρισμό στα μέσα της δεκαετίας του 1970, έγιναν και πάλι σύντροφοι μέχρι τη δολοφονία του Τζον Λένον το 1980 στη Νέα Υόρκη. Η Γιόκο Όνο παραμένει η φύλακας της μουσικής και της κληρονομιάς του.

O Ζαν Μαρκ Βαλέ θα σκηνοθετήσει ταινία για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο Facebook Twitter

Οι Ντε Λούκα, Μπράτμαν και Ρος δήλωσαν στο Deadline ότι όλοι τους, και ο Βαλέ και ο ΜακΚάρτεν, μεγάλωσαν με τη μουσική του Λένον ως επιρροή που τους διαμόρφωσε. Ο σκηνοθέτης είπε ότι ενώ οι Λένον και Όνο είναι δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των πολιτικά ασταθών δεκαετιών του 1960 και του 1970, υπάρχουν πολλά στοιχεία που ανακάλυψε για τη σχέση τους και για το πώς κατάφεραν να μείνουν μαζί με τόση αναταραχή γύρω τους, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των Beatles.

«Είμαστε όλοι μεγάλοι θαυμαστές των Beatles, και αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» είπε ο Ρος. «Υπήρχαν εσωτερικές και εξωτερικές μάχες που έδινε ο Τζον και τα οικογενειακά προβλήματα που βίωσε ως παιδί και πράγματα που έπρεπε να αντέξει πριν από τον τραγικό θάνατο του Τζον. Το στοιχείο που αγαπήσαμε στο σενάριο ήταν η αυστηρή ειλικρίνεια του» ανέφερε.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πενέλοπε Κρουθ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουθ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει εδώ και καιρό, η Πενέλοπε Κρουθ μιλά για το τίμημα του να παίρνει θέση δημόσια, για τη σιωπή του Χόλιγουντ μπροστά στον πόνο των παιδιών και των αμάχων, για τον φόβο που νιώθει ακόμη στα γυρίσματα, αλλά και για το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που ετοιμάζει εδώ και τριά χρόνια.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Πολιτισμός / Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Σαρλίζ Θερόν χαρακτήρισε «πολύ απερίσκεπτο» το σχόλιο του Τιμοτέ Σαλαμέ για το μπαλέτο και την όπερα, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορέσει κάποτε να αντικαταστήσει έναν ηθοποιό αλλά όχι έναν άνθρωπο που χορεύει ζωντανά πάνω στη σκηνή.
THE LIFO TEAM
Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM
Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Πολιτισμός / Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Στο New Genesis, το νέο φωτογραφικό βιβλίο του Αμπντουλαμίντ Κίρχερ που κυκλοφορεί από τη Loose Joints, η νεαρή μητέρα Σιέρα Κις δεν μένει απλώς μπροστά στον φακό, αλλά μπαίνει μέσα στο ίδιο το έργο με τη δική της φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα σκληρό πορτρέτο για την αστεγία, την εξάρτηση και την κακοποίηση στο, αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα photobooks της άνοιξης γύρω από το ποιος έχει τελικά το δικαίωμα να αφηγηθεί μια ζωή.
THE LIFO TEAM
Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν;

Πολιτισμός / Μαρίνα Αμπράμοβιτς: πόσες φορές πρέπει να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει μύθος;

Στο Seven Deaths, τη νέα της εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς επιστρέφει στη Μαρία Κάλλας και σε επτά διάσημους θανάτους της όπερας. Μόνο που πίσω από την οπερατική μεγαλοπρέπεια κρύβεται ένα πιο άβολο ερώτημα: γιατί μας συγκινεί ακόμη τόσο πολύ η γυναικεία συντριβή;
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Πολιτισμός / Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Η νέα έκθεση The Gift of Drawing: Cy Twombly στο Menil Drawing Institute του Χιούστον, που παρουσιάζεται έως τις 9 Αυγούστου, βασίζεται σε μια μεγάλη δωρεά 121 έργων από το Cy Twombly Foundation και δείχνει 27 από αυτά, πολλά για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM
Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ