Η Ριάνα έγινε πρέσβειρα

Η Ριάνα έγινε πρέσβειρα Facebook Twitter
0

Τραγουδίστρια, ηθοποιός, σχεδιάστρια η Ριάνα τώρα μπορεί να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο στον κατάλογο με τα επιτεύγματά της καθώς η κυβέρνηση των Μπαρμπέιντος την διόρισε πρέσβειρα της χώρας.

Η Ρόμπιν Ριάνα Φέντι (το πλήρες της όνομα) ορίστηκε «έκτακτη και πληρεξούσια πρέσβειρα» της γενέτειράς της με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων την προώθηση του τουρισμού, της παιδείας και των επενδύσεων.

«Η Ριάνα τρέφει μια βαθιά αγάπη για τη χώρα αυτή, η οποία φαίνεται στο φιλανθρωπικό της έργο, κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας», δήλωσε η πρωθυπουργός των Μπαρμπέιντος Μία Άμορ Μότλεϊ.

«Επίσης δείχνει το πατριωτικό της αίσθημα μέσω του τρόπου που προσφέρει στη χώρα αυτή και καθώς εξακολουθεί να θεωρεί το νησί σπίτι της», πρόσθεσε.

Η 30χρονη Ριάνα γεννήθηκε στο Σεντ Μάικλ των Μπαρμπέιντος και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα Μπρίτζταουν. Έζησε στο νησί ως τα 16 της χρόνια, όταν την ανακάλυψε ένας Αμερικανός μουσικός παραγωγός και ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα της.

Πέρυσι ο δρόμος όπου βρισκόταν το σπίτι της στα Μπαρμπέιντος μετονομάστηκε σε οδό Ριάνα προς τιμή της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τραγουδίστρια δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο».

«Όλοι οι κάτοικοι των Μπαρμπέιντος θα διαδραματίσουν ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και είμαι έτοιμη και ενθουσιασμένη που αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την πρωθυπουργό Μότλεϊ και την ομάδα της για να επανεφεύρουμε τα Μπαρμπέιντος», πρόσθεσε η Ριάνα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM
«Φάρμα»: Τα ζώα «ζωντανεύουν» μέσα από τη Νεοελληνική Γλυπτική στην Εθνική Γλυπτοθήκη

Πολιτισμός / «Φάρμα»: Τα ζώα της συλλογής της Εθνικής Γλυπτοθήκης αποκτούν μόνιμη έκθεση

Ένα πιο σπάνιο, αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα της Γλυπτικής, όχι μόνο μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση, αλλά και μέσα από το ύφος του κάθε καλλιτέχνη, άλλοτε έντονα ρεαλιστικό και άλλοτε λιτό και αφαιρετικό, από τη δεκαετία του 1940 έως και τη δεκαετία του 1970.
ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥΡΚΑΚΟΥ
Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η προκλητική δημιουργία του Λούκα Γκουντανίνο «After the Hunt», ο Χρυσός Φοίνικας του Παναχί, το «Good Fortune», το «Black Phone 2» και 4 ακόμα ταινίες στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Πολιτισμός / Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Ο οίκος Vivienne Westwood υπερασπίστηκε την παρουσία του στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ευκαιρία πολιτισμικού διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης»
LIFO NEWSROOM
«Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

Πολιτισμός / «Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

«Τα διακυβεύματα ήταν τεράστια. Όλοι ήμασταν σε ένταση. Είχαμε ξοδέψει πέντε χρόνια και 200 εκατομμύρια δολάρια» - Ο παραγωγός του «Τιτανικού» γράφει για την εποχή δημιουργίας της ταινίας που «έσπασε» ταμεία και απέσπασε 11 βραβεία Όσκαρ
LIFO NEWSROOM