ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Όταν η Αρίθα Φράνκλιν αποστόμωσε με μοναδικό τρόπο τη δημοσιογράφο που της έκανε body shaming

Όταν η Αρίθα Φράνκλιν αποστόμωσε με μοναδικό τρόπο τη δημοσιογράφο που της έκανε body shaming Facebook Twitter
5

Εκτός από τη μοναδική της φωνή και το αδιαμφισβήτητο μουσικό ταλέντο, η Αρίθα Φράνκλιν διακρίθηκε στη ζωή της και για την ισχυρή και ευαίσθητη προσωπικότητα της, εμπνέοντας με τη στάση της εκατομμύρια ανθρώπους. 

Η βασίλισσα της soul, που πέθανε σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τον παγκρεατικό καρκίνο, θα μείνει στη μνήμη όλων για τα τραγούδια της αλλά και για τις φορές που ύψωσε εμβληματικά το ανάστημά της.

Το 1993 η Νεοϋορκέζα αρθρογράφος Λιζ Σμιθ σχολίασε μία στιλιστική επιλογή της ανεπανάληπτης τραγουδίστριας, επικρίνοντας το μέγεθος του στήθους της και, εμμέσως, το σωματικό της βάρος.

«Η Αρίθα Φράνκλιν θα έπρεπε να γνωρίζει ότι παραέχει μεγάλο στήθος για να φορέσει ένα τέτοιο φόρεμα αλλά δεν ενδιαφέρεται για την άποψή μας και αυτή η συμπεριφορά διακρίνει τα απλά "αστέρια" από τις αληθινές ντίβες».

Όταν η κάτοχος 18 βραβείων Grammy πληροφορήθηκε για το επίμαχο κείμενο, έγραψε αμέσως μια επιστολή στην Σμιθ, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.

«Πως τολμάς να είσαι τόσο αυθάδης, υποθέτοντας ότι γνωρίζεις τις προθέσεις μου σε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη μουσική (...) Προφανώς έχω ό,τι χρειάζεται για να φορέσω ένα ντεκολτέ και δεν έχω λάβει κανένα παράπονο», σημείωνε μεταξύ άλλων η Φράνκλιν. 

«Όταν θα γίνεις καταξιωμένη συντάκτρια μόδας, σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας (...) Δεν είσαι σε θέση να προσδιορίζεις τι ξεχωρίζει τους σταρ από τις ντίβες, ούτε και έχεις δικαίωμα ελέγχου σε οποιασδήποτε από τις δύο κατηγορίες», έγραφε τότε η Φράνκλιν, που ήξερε να διοχετεύει με δεινότητα την ενέργεια και το πάθος της, τόσο στα μικρόφωνα όσο και στην υπόλοιπη ζωή της. 

 

Πολιτισμός
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM