LIVE!

Γιατί η Βασίλισσα δεν πάει στα βαφτίσια του μικρού πρίγκιπα

Γιατί η Βασίλισσα δεν πάει στα βαφτίσια του μικρού πρίγκιπα Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Λούι, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, βαπτίζεται σήμερα σε οικογενειακό κύκλο παρουσία στενών φίλων στο παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο.

Η προγιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν θα παραστεί, ούτε ο προπάππους του, ο 97χρονος Φίλιππος, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Σύμφωνα με βασιλική πηγή, είχε συμφωνηθεί ότι η 92χρονη μονάρχης δεν θα παρίστατο στη μικρή οικογενειακή εκδήλωση, αλλά  η απουσία της δεν οφείλεται σε λόγους υγείας.

Η Ελισάβετ Β' δεν παρέστη σε λειτουργία τον περασμένο μήνα γιατί αισθανόταν "αδιαθεσία", ωστόσο έκτοτε πραγματοποίησε σειρά επίσημων υποχρεώσεων.

Η μονάρχης αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Λονδίνο ενόψει ενός σφιχτού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή στον πύργο του Ουίνδσορ.

Οι παππούδες του μικρού και από τους δύο γονείς θα παραστούν - ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα, οι γονείς της Κέιτ. Το παρών θα δώσουν επίσης ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, ο αδελφός και η αδελφή της Κέιτ και βέβαια οι έξι νονοί του Λούι που είναι στενοί φίλοι και συγγενείς των γονιών του. Ανάμεσά τους η ξαδέλφη της Κέιτ, η Λούσι Μίντλετον, ο Νίκολας βαν Κούτσεμ, του οποίου η κόρη ήταν παρανυφάκι στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, ο Γκάι Πέλι, παιδικός φίλος του Ουίλιαμ.

Ο Λούι θα βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, ο οποίος θα βάλει στο μέτωπο του νεοφώτιστου νερό από τον Ιορδάνη ποταμό. Είναι ένα "μεγάλο προνόμιο", δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Η βάπτιση θα αρχίσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά. Στο βασιλικό παρεκκλήσι του 15ου αιώνα βαπτίστηκε το 2013 και ο μεγαλύτερος αδελφός του Τζορτζ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου θα σβήσει τα πέντε κεράκια της τούρτας του. Η τρίχρονη αδελφή του πριγκίπισσα Σάρλοτ βαπτίστηκε το 2015 στην εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

Ο νεοφώτιστος θα φορέσει χειροποίητο αντίγραφο του βασιλικού βαπτιστικού φορέματος, το οποίο αντικατέστησε το 2008 το πρωτότυπο που φορούσαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις βαπτίσεις τους από το 1841.

Ο Λούι γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 2018. Είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και έβδομο δισέγγονο για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM
Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM