O Μπράιαν Ντε Πάλμα θα γυρίσει ταινία τρόμου για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

O Μπράιαν Ντε Πάλμα θα γυρίσει ταινία τρόμου για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν Facebook Twitter
EPA/ETTORE FERRARI
0

Ο σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, Μπράιαν Ντε Πάλμα, είπε ότι γράφει σενάριο ταινίας τρόμου, βασισμένο στο σκάνδαλο Γουάινστιν.

Ο Ντε Πάλμα, που σκηνοθέτησε την ταινία τρόμου «Carrie» όπως και τον «Σημαδεμένο», τις δεκαετίες 1970 και 1980 αντίστοιχα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης του παραγωγού του Χόλιγουντ πολύ στενά.

Ο Χάρβεϊ Γουάνστιν, ο οποίος παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο παραγωγός εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του.

«Γνωρίζω πολλά από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα», αποκάλυψε ο 77χρονος σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο AFP στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι «άκουγα ιστορίες επί χρόνια».

Είπε επίσης ότι οι σκηνοθέτες πρέπει να «κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη των ηθοποιών» και η κατάχρηση αυτής της εμπιστοσύνης «είναι για μένα το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τη λαγνεία σου».

Από το περασμένο φθινόπωρο που ξέσπασε το σκάνδαλο, το Χόλιγουντ συγκλονίζεται από τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών εις βάρος του Γουάινστιν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

O Μπράιαν Ντε Πάλμα θα γυρίσει ταινία τρόμου για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE

Ο Ντε Πάλμα είπε ότι το σενάριο που συζητά με Γάλλο παραγωγό θα εστιάζει στη σεξουαλική βία στη βιομηχανία του θεάματος, «αν και ο βασικός πρωταγωνιστής μου δεν θα λέγεται Χάρβεϊ Γουάινστιν».

«Είναι όμως μια ταινία τρόμου μ' ένα αδηφάγο σεξουαλικά τέρας και η υπόθεση θα εκτυλίσσεται στην κινηματογραφική βιομηχανία», είπε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Ο σκηνοθέτης είπε επίσης ότι το κίνημα #MeToo, εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τα θέματα των ταινιών και τον τρόπο παραγωγής τους

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι πρόκειται να συμβεί, όταν οι γυναίκες αρχίσουν να ελέγχουν την αισθητική» είπε.

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν η δική τους ματιά είναι τόσο διαφορετική από τη δική μας. Γιατί πολλές από τις ταινίες περιστρέφονται γύρω από την ανδρική οπτική γωνία, αυτό που βλέπουν οι άντρες» πρόσθεσε.

Ο ΧάρβεΪ Γουάιντιν σε περίπτωση που καταδικαστεί, μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 25 χρόνων.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM