Αποζημίωση θα καταβάλει η Mirror στον Χιου Γκραντ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Αποζημίωση θα καταβάλει η Mirror στον Χιου Γκραντ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
1

Σε διακανονισμό προχώρησε ο Χιου Γκραντ με τον όμιλο Mirror Group Newspapers, στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκήσει εναντίον των εφημερίδων για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Mirror αναμένεται να καταβάλλει εξαψήφια αποζημίωση στον ηθοποιό, την οποία εκείνος πρόκειται να δωρίσει στην καμπάνια «Hacked Off».

Ο Χιου Γκραντ εμφανίστηκε σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο στο Λονδίνο, όπου η δικηγόρος του έκανε γνωστές τις λεπτομέρειες του διακανονισμού. Ο ηθοποιός ανέφερε πως ο όμιλος εφημερίδων είναι ένοχος για χακάρισμα τηλεφώνων σε «βιομηχανική κλίμακα».

Η Mirror Group Newspapers δήλωσε πως «λυπάται βαθύτατα» για τις πράξεις αυτές, τις οποίες αποκάλεσε «ηθικά λάθος».

Η δικηγόρος του Γκραντ, Anjlee Saigol, είπε στον δικαστή πως η αγωγή κατά του ομίλου σχετίζεται με τη φερόμενη παράνομη κατάχρηση των πληροφοριών που έλαβε από το χάκινγκ των φωνητικών μηνυμάτων του ηθοποιού, τα προσωπικά δεδομένα που απέκτησε με τη μέθοδο εξαπάτησης «blagging» και από την παρακολούθησή του.

Τα αδικήματα σημειώθηκαν μεταξύ 1998 και 2010 και αφορούν δημοσιογράφους και των τριών εφημερίδων του ομίλου: Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, ο Χιου Γκραντ τόνισε πως «αυτή η υπόθεση δεν έχει να κάνει μόνο με όσα έκαναν στο τηλέφωνό μου και σε όσους βρίσκονταν κοντά μου. Σε αυτή την αγωγή, η δικηγόρος μου και εγώ, πιέσαμε περαιτέρω γιατί ήμουν αποφασισμένος να αποκαλύψω την αλήθεια σχετικά με το είδος της απόκρυψης υψηλού επιπέδου στον όμιλο Mirror.

»Αυτή η αγωγή κατέστησε σαφές πως το χακάρισμα τηλεφώνων και άλλες παράνομες πρακτικές συλλογής πληροφοριών πραγματοποιήθηκαν σε βιομηχανική κλίμακα σε Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People. Αυτός ο όμιλος εφημερίδων παραπλάνησε το κοινό και τους μετόχους τους για πολλά χρόνια και έχει απογοητεύσει τους αναγνώστες του και τους σκληρά εργαζόμενους δημοσιογράφους του».

«Η MGN δέχεται ότι η παράνομη παρακολούθηση φωνητικών μηνυμάτων και η απόκτηση ιδιωτικών πληροφοριών για τον κ. Γκραντ και άλλους δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Η MGN αναγνωρίζει ότι ήταν ηθικά λάθος και λυπάται βαθύτατα για τις άδικες πράξεις των πρώην υπαλλήλων της, οι οποίες ζημίωσαν και προκάλεσαν αναστάτωση στους πληγέντες, συμπεριλαμβανομένου του κ. Γκραντ», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Η δικηγόρος του ηθοποιού πρόσθεσε ότι ένας από τους κύριους λόγους που «κυνήγησε» την υπόθεση ο Γκραντ, ήταν για να διαπιστωθεί η αλήθεια σχετικά με τις έρευνες του ομίλου και τη γνώση που είχε για τις παράνομες δραστηριότητες, πριν τις παραδεχτεί δημοσίως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με την ίδια, ως «μέρος του διακανονισμού» ο όμιλος παραδέχτηκε πως αρκετοί ανώτεροι υπάλληλοι «ενέκριναν, ενθάρρυναν ή ενεργά έκαναν τα στραβά μάτια στην εκτεταμένη κουλτούρα παράνομων δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών» στις εφημερίδες.

Τέλος, συμπλήρωσε πως η εταιρία «προσπάθησε ενεργά να κρύψει την παρατυπία της από τα πολλά θύματα» και παραδέχτηκε ότι η «εισβολή» στις ζωές των ανθρώπων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Σημειώνεται πως η Mirror έχει βρεθεί πολλές φορές στα δικαστήρια κατηγορούμενη για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026- με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Πολιτισμός / Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026, με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Η φετινή ανακοίνωση του 79ου Φεστιβάλ Καννών δείχνει σαφή στροφή προς το διεθνές σινεμά δημιουργών, με 21 ταινίες στο διαγωνιστικό και αισθητά μικρότερη παρουσία αμερικανικών στούντιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη νέες ταινίες των Παβέλ Παβλικόφσκι, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Κριστιάν Μουντζίου και Αϊρα Σακς.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Πολιτισμός / Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Το You Are the Führer’s Unrequited Love του Ζαν-Νοέλ Ορενγκό επιστρέφει στην περίπτωση του Άλμπερτ Σπέερ για να δείξει πώς ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του ναζιστικού καθεστώτος κατάφερε μετά τον πόλεμο να χτίσει την εικόνα του «μετανοημένου» ναζί
THE LIFO TEAM
Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Πολιτισμός / Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Index, ο Κρίστοφερ Άντερσον μιλά για τη δουλειά του από την Αϊτή και το Αφγανιστάν μέχρι τον Τραμπ και τον Τζέφρι Έπσταϊν, θυμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι μόνο θέμα πρόσβασης, αλλά και τρόπος να διαβάζεις τι κρύβεται πίσω από την εικόνα της ισχύος.
THE LIFO TEAM
Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Πολιτισμός / Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Η Pinacoteca Agnelli στο Τορίνο παρουσιάζει στις 30 Απριλίου το «Walter Pfeiffer: In Good Company», μια μεγάλη αναδρομή σε έναν από τους πιο τρυφερούς και ερωτικά φορτισμένους φωτογράφους της ευρωπαϊκής εικόνας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Πολιτισμός / Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Η έκθεση «Martin Wong: Popeye», που ανοίγει στις 18 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο παράξενες εμμονές του Αμερικανού ζωγράφου: τον Ποπάι όχι ως αθώα ποπ φιγούρα, αλλά ως σώμα, σύμβολο και queer φαντασίωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Πολιτισμός / Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέχρι το Παρίσι, ο Ματίς επιστρέφει φέτος την άνοιξη με μια ασυνήθιστη πυκνότητα εκθέσεων. Και μαζί τους επιστρέφει και το ερώτημα γιατί ο κόσμος ξαναγυρίζει τώρα σε έναν ζωγράφο της αρμονίας.
THE LIFO TEAM
Μπορεί το OnlyFans να γίνει το νέο σωσίβιο της μόδας;

Πολιτισμός / Μπορεί το OnlyFans να γίνει το νέο σωσίβιο της μόδας;

Μέσα στην πίεση που δέχονται οι ανεξάρτητες φίρμες και σε μια στιγμή που το σεξ επιστρέφει δυνατά στη μόδα, κάποιοι σχεδιαστές δοκιμάζουν το OnlyFans όχι μόνο ως εργαλείο πρόκλησης αλλά και ως νέο χώρο άμεσης επαφής με το κοινό.
THE LIFO TEAM
ΡΩΜΗ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

Πολιτισμός / Κολοσσαίο: Ανακαλύφθηκαν τμήματα της αρχικής του δομής που ήταν κρυμμένα για αιώνες

Οι επισκέπτες του Κολοσσαίου έχουν πλέον μια ευκαιρία να πάνε πίσω στην ιστορία, χάρη σε ένα έργο ανακαίνισης που έφερε στο φως αρκετές κολόνες της εισόδου, οι οποίες παρέμεναν θαμμένες για εκατοντάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ λέει ότι η ποπ δεν θα υπήρχε χωρίς την queer κοινότητα

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ λέει ότι η ποπ δεν θα υπήρχε χωρίς την queer κοινότητα

Λίγο πριν από τη μεγάλη της εμφάνιση στο Coachella, η Σαμπρίνα Κάρπεντερ μίλησε στον Μαρκ Τζέικομπς για τη ζωή πάνω και κάτω από τη σκηνή, για την εικόνα που χτίζει ως ποπ σταρ και για τον ρόλο της queer κοινότητας, λέγοντας καθαρά ότι χωρίς αυτήν «η ποπ μουσική δεν θα υπήρχε».
THE LIFO TEAM
Ο Νέιθαν Λέιν θυμάται πόσο δύσκολο ήταν να είσαι γκέι στα 90s

Πολιτισμός / Ο Νέιθαν Λέιν θυμάται πόσο δύσκολο ήταν να είσαι γκέι στα 90s

Από το Κλουβί με τις Τρελές, μέχρι τον Γουίλι Λόμαν του Άρθουρ Μίλερ, ο Λέιν κοιτάζει πίσω σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών χωρίς να χάνει το χιούμορ, την οξύτητα και τη σκοτεινή ειρωνεία που τον κάνουν πάντα αναγνωρίσιμο.
THE LIFO TEAM
Ντόροθι και Χερμπ Βόγκελ: πώς ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων έφτιαξε μία από τις σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης

Πολιτισμός / Ντόροθι και Χερμπ Βόγκελ: πώς ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων έφτιαξε μία από τις σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης

Ζούσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μανχάταν, αγόραζαν έργα κατευθείαν από τους καλλιτέχνες, στήριξαν ονόματα όπως ο Σολ ΛεΒίτ και ο Ντόναλντ Τζαντ πριν τους ανακαλύψει η αγορά και στο τέλος άφησαν τη συλλογή τους στο κοινό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Ινές ντε λα Φρεσάνζ λέει κάτι που πολλές γυναίκες σκέφτονται για τα 60 σήμερα

Πολιτισμός / Η Ινές ντε λα Φρεσάνζ λέει κάτι που πολλές γυναίκες σκέφτονται για τα 60 σήμερα

Με αφορμή το νέο της βιβλίο, η Γαλλίδα σχεδιάστρια και πρώην μοντέλο μιλά για τη νέα εικόνα των 60, για τη φιλία, την ελευθερία, την επιθυμία και για μια ηλικία που δεν θέλει πια να παίζει τον ρόλο της «γιαγιάς με φιόγκο»
THE LIFO TEAM
Ο Γκότφριντ Χέλνβαϊν φέρνει στη Μαδρίτη εικόνες που δύσκολα αντέχεις να κοιτάξεις

Πολιτισμός / Ο Γκότφριντ Χέλνβαϊν φέρνει στη Μαδρίτη εικόνες που δύσκολα αντέχεις να κοιτάξεις

Ο Αυστριακός καλλιτέχνης, γνωστός για τις υπερρεαλιστικές και βαθιά ανήσυχες εικόνες του, επιστρέφει στην παιδική ηλικία, τη βία, τον φασισμό και τη σκοτεινή όψη της μαζικής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM