Η Rihanna έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητη από μια ομάδα θρησκευτικών οργανώσεων στη Σενεγάλη.

 

Οι ομάδες αυτές αναφέρουν πως η τραγουδίστρια είναι «persona non grata» επειδή προωθεί την ομοφυλοφιλία σε συνεργασία με τους Ελευθεροτέκτονες.

 

Η Rihanna προγραμματίζεται να παραστεί σε συνέδριο για την εκπαίδευση στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, την Παρασκευή, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στα πλαίσια του ρόλου της ως πρέσβειρα για την Εκπαίδευση σε έναν διεθνή οργανισμό.

 

Όμως μια ένωση περίπου 30 ισλαμικών ενώσεων που ονομάζεται «Όχι στη Μασονία και την ομοφυλοφιλία» ζητά από την κυβέρνηση να ακυρώσει την επίσκεψή της.

 

«Δεν το κρύβει. Είναι μέλος των Ιλουμινάτι, που είναι παρακλάδι της Μασονίας», δήλωσε ο Cheikh Oumar Diagne, εκπρόσωπος της ένωσης, ο οποίος επισημάνει τις θεωρίες online συνωμοσίας σχετικά με τις πεποιθήσεις της Rihanna.

 

Οι ομάδες αυτές προειδοποιούν πως θα κατέβουν σε διαδήλωση μόλις η ποπ σταρ φτάσει στη χώρα τους.

 

Οι θρησκευτικές οργανώσεις είναι εξαιρετικά ισχυρές στη Σενεγάλη, η οποία είναι κατά 90% μουσουλμανική, αλλά είναι γνωστή για την ανεκτικότητά της καθώς μουσουλμάνοι και χριστιανοί γιορτάζουν μαζί.

 

Η Rihanna προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για την εκπαίδευση των φτωχότερων, πιο ευάλωτων παιδιών σε 65 χώρες.

 

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ, φιλοξενεί τη διάσκεψη μαζί με τον Μακρόν και έχει διαμηνύσει μέσω του υπουργού Εσωτερικών ότι θα εξασφαλίσει την προστασία όλων των συμμετεχόντων στη διάσκεψη.