Ανεπιθύμητη η Ριάνα στη Σενεγάλη - Την κατηγορούν πως είναι Ιλουμινάτι που προωθεί την ομοφυλοφιλία

Ανεπιθύμητη η Ριάνα στη Σενεγάλη - Την κατηγορούν πως είναι Ιλουμινάτι που προωθεί την ομοφυλοφιλία Facebook Twitter
2

Η Rihanna έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητη από μια ομάδα θρησκευτικών οργανώσεων στη Σενεγάλη.

Οι ομάδες αυτές αναφέρουν πως η τραγουδίστρια είναι «persona non grata» επειδή προωθεί την ομοφυλοφιλία σε συνεργασία με τους Ελευθεροτέκτονες.

Η Rihanna προγραμματίζεται να παραστεί σε συνέδριο για την εκπαίδευση στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, την Παρασκευή, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στα πλαίσια του ρόλου της ως πρέσβειρα για την Εκπαίδευση σε έναν διεθνή οργανισμό.

Όμως μια ένωση περίπου 30 ισλαμικών ενώσεων που ονομάζεται «Όχι στη Μασονία και την ομοφυλοφιλία» ζητά από την κυβέρνηση να ακυρώσει την επίσκεψή της.

«Δεν το κρύβει. Είναι μέλος των Ιλουμινάτι, που είναι παρακλάδι της Μασονίας», δήλωσε ο Cheikh Oumar Diagne, εκπρόσωπος της ένωσης, ο οποίος επισημάνει τις θεωρίες online συνωμοσίας σχετικά με τις πεποιθήσεις της Rihanna.

Οι ομάδες αυτές προειδοποιούν πως θα κατέβουν σε διαδήλωση μόλις η ποπ σταρ φτάσει στη χώρα τους.

Οι θρησκευτικές οργανώσεις είναι εξαιρετικά ισχυρές στη Σενεγάλη, η οποία είναι κατά 90% μουσουλμανική, αλλά είναι γνωστή για την ανεκτικότητά της καθώς μουσουλμάνοι και χριστιανοί γιορτάζουν μαζί.

Η Rihanna προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για την εκπαίδευση των φτωχότερων, πιο ευάλωτων παιδιών σε 65 χώρες.

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Μάκι Σαλ, φιλοξενεί τη διάσκεψη μαζί με τον Μακρόν και έχει διαμηνύσει μέσω του υπουργού Εσωτερικών ότι θα εξασφαλίσει την προστασία όλων των συμμετεχόντων στη διάσκεψη.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM