Η Πάμελα Άντερσον επισκέφθηκε τον Ασάνζ: «Στημένες οι κατηγορίες για να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ»

Η Πάμελα Άντερσον επισκέφθηκε τον Ασάνζ: «Στημένες οι κατηγορίες για να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ» Facebook Twitter
1

Τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο. 

Αν και πέρυσι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του για βιασμό, ο Ασάνζ παραμένει στην πρεσβεία, φοβούμενος κάποια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ, για τις διαρροές κυβερνητικών εγγράφων στα WikiLeaks.

Την περασμένη Δευτέρα, οι φωτογράφοι που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι έξω από την πρεσβεία, συνέλαβαν με τον φακό τους μια πολύ γνωστή ηθοποιό να κατευθύνεται προς την πρεσβεία για να επισκεφτεί τον Ασάνζ, την Πάμελα Άντερσον.

Η Πάμελα Άντερσον επισκέφθηκε τον Ασάνζ: «Στημένες οι κατηγορίες για να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ» Facebook Twitter

Μια ημέρα αργότερα, η σταρ του Χόλιγουντ μίλησε για την συνάντησή της με τον Αυστραλό ακτιβιστή, στην εκπομπή της Victoria Derbyshire στο BBC.

«Προτιμώ να είμαι φίλη του Τζούλιαν παρά οποιουδήποτε άλλου» είπε. «Πιστεύω ότι είναι "γεμάτος πληροφορίες", έχει μια απίστευτη ματιά για τα πράγματα, είναι ευφυής και προσπαθεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Νομίζω ότι ο τελικός στόχος είναι να σταματήσουμε αυτούς τους άχρηστους πολέμους», πρόσθεσε.

«Μιλάμε για τα πάντα, θέλω να ξέρω ότι είναι καλά, ότι ασκείται και τρώει καλά», είπε στην Sydney Morning Herald, αφήνοντας να εννοηθεί πως επικοινωνούν τακτικά.

«Είναι παράδοξο να είσαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια επειδή έχεις στα χέρια σου αληθινές πληροφορίες, και να χαρακτηρίζεσαι ριζοσπάστης επειδή τις αποκαλύπτεις» τόνισε η 50χρονη ηθοποιός, που την δεκαετία του 1990 έγινε πασίγνωστη από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτικής σειρά Baywatch.

H Άντερσον θεωρεί πως οι κατηγορίες για βιασμό ήταν σκηνοθετημένες. «Ο καλύτερος τρόπος για να δυσφημήσεις κάποιον είναι να τον πεις βιαστή, παιδόφιλο - Πώς θα το ξεπεράσεις αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια;» αναρωτήθηκε.

«Πιστεύω πως ήταν στημένο για να τον δυσφημήσουν και να τον απελάσουν στις ΗΠΑ» συνέχισε.

Ακόμα και αν ο Ασάνζ παρουσιαζόταν στο δικαστήριο στη Σουηδία και αθωωνόταν, η απέλαση του στις ΗΠΑ θεωρείται σχεδόν βέβαιη. 

Οι συνεντεύξεις που έδωσε η Άντερσον μετά την επίσκεψή της στον Ασάνζ στράφηκαν από τις κατηγορίες στο τι συνιστά, κατά τη γνώμη της, παρενόχληση: «Είναι πολύπλοκο, προφανώς ο φεμινισμός μας εξασφάλισε ελευθερία και τόσα άλλα σπουδαία τα τελευταία πενήντα χρόνια (...) αλλά νομίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε χώρες τόσο προοδευτικές όσο η Σουηδία, όταν σπάει ένα προφυλακτικό κι αυτό θεωρείται σεξουαλική κακοποίηση - νομίζω ότι αυτό πάει πολύ μακριά» κατέληξε η Πάμελα Άντερσον.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τελικά για να πεις 5 σωστά πράγματα σε αυτή τη ζωή πρέπει να είσαι χαρακτηρισμένος ως πουθενάς, ατάλαντος κλπ. Και φυσικά να εισαι χορτασμένος από ηδονές. Μπράβο στην Πάμελα, δεν της το είχα.