Η Πάμελα Άντερσον επισκέφθηκε τον Ασάνζ: «Στημένες οι κατηγορίες για να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ»

Η Πάμελα Άντερσον επισκέφθηκε τον Ασάνζ: «Στημένες οι κατηγορίες για να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ» Facebook Twitter
1

Τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο. 

Αν και πέρυσι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του για βιασμό, ο Ασάνζ παραμένει στην πρεσβεία, φοβούμενος κάποια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ, για τις διαρροές κυβερνητικών εγγράφων στα WikiLeaks.

Την περασμένη Δευτέρα, οι φωτογράφοι που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι έξω από την πρεσβεία, συνέλαβαν με τον φακό τους μια πολύ γνωστή ηθοποιό να κατευθύνεται προς την πρεσβεία για να επισκεφτεί τον Ασάνζ, την Πάμελα Άντερσον.

Η Πάμελα Άντερσον επισκέφθηκε τον Ασάνζ: «Στημένες οι κατηγορίες για να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ» Facebook Twitter

Μια ημέρα αργότερα, η σταρ του Χόλιγουντ μίλησε για την συνάντησή της με τον Αυστραλό ακτιβιστή, στην εκπομπή της Victoria Derbyshire στο BBC.

«Προτιμώ να είμαι φίλη του Τζούλιαν παρά οποιουδήποτε άλλου» είπε. «Πιστεύω ότι είναι "γεμάτος πληροφορίες", έχει μια απίστευτη ματιά για τα πράγματα, είναι ευφυής και προσπαθεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Νομίζω ότι ο τελικός στόχος είναι να σταματήσουμε αυτούς τους άχρηστους πολέμους», πρόσθεσε.

«Μιλάμε για τα πάντα, θέλω να ξέρω ότι είναι καλά, ότι ασκείται και τρώει καλά», είπε στην Sydney Morning Herald, αφήνοντας να εννοηθεί πως επικοινωνούν τακτικά.

«Είναι παράδοξο να είσαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια επειδή έχεις στα χέρια σου αληθινές πληροφορίες, και να χαρακτηρίζεσαι ριζοσπάστης επειδή τις αποκαλύπτεις» τόνισε η 50χρονη ηθοποιός, που την δεκαετία του 1990 έγινε πασίγνωστη από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτικής σειρά Baywatch.

H Άντερσον θεωρεί πως οι κατηγορίες για βιασμό ήταν σκηνοθετημένες. «Ο καλύτερος τρόπος για να δυσφημήσεις κάποιον είναι να τον πεις βιαστή, παιδόφιλο - Πώς θα το ξεπεράσεις αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια;» αναρωτήθηκε.

«Πιστεύω πως ήταν στημένο για να τον δυσφημήσουν και να τον απελάσουν στις ΗΠΑ» συνέχισε.

Ακόμα και αν ο Ασάνζ παρουσιαζόταν στο δικαστήριο στη Σουηδία και αθωωνόταν, η απέλαση του στις ΗΠΑ θεωρείται σχεδόν βέβαιη. 

Οι συνεντεύξεις που έδωσε η Άντερσον μετά την επίσκεψή της στον Ασάνζ στράφηκαν από τις κατηγορίες στο τι συνιστά, κατά τη γνώμη της, παρενόχληση: «Είναι πολύπλοκο, προφανώς ο φεμινισμός μας εξασφάλισε ελευθερία και τόσα άλλα σπουδαία τα τελευταία πενήντα χρόνια (...) αλλά νομίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε χώρες τόσο προοδευτικές όσο η Σουηδία, όταν σπάει ένα προφυλακτικό κι αυτό θεωρείται σεξουαλική κακοποίηση - νομίζω ότι αυτό πάει πολύ μακριά» κατέληξε η Πάμελα Άντερσον.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τελικά για να πεις 5 σωστά πράγματα σε αυτή τη ζωή πρέπει να είσαι χαρακτηρισμένος ως πουθενάς, ατάλαντος κλπ. Και φυσικά να εισαι χορτασμένος από ηδονές. Μπράβο στην Πάμελα, δεν της το είχα.