Το μοντέλο Jason Boyce κατηγορεί τον διάσημο φωτογράφο Bruce Weber για σεξουαλική παρενόχληση

Το μοντέλο Jason Boyce κατηγορεί τον διάσημο φωτογράφο Bruce Weber για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
To μοντέλο Jason Boyce που κατηγορεί τον διάσημο φωτογράφο Bruce Weber για σεξουαλική παρενόχληση
2

Ένα ακόμη μεγάλο όνομα του κόσμου της σόουμπιζ, ο φωτογράφος μόδας Μπρους Ουέμπερ κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα νεαρό μοντέλο, όπως αποκαλύπτεται στη μήνυση που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Μπρους Ουέμπερ, ηλικίας 71 ετών, που μεταξύ άλλων έχει εργαστεί για τη Vogue και μεγάλους οίκους όπως ο Calvin Klein και ο Ralph Lauren, κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον Τζέισον Μπόις, τον Δεκέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο στούντιό του στο Μανχάταν.

Ο Ουέμπερ φέρεται να ζήτησε από τον Τζέισον Μπόις, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν 28 ετών, να γδυθεί προτού αρχίσει να τον αγγίζει και κατόπιν τον υποχρεώσει να τον φιλήσει.

«Αν μου δείξεις εμπιστοσύνη, θα μπορούσες να πας πραγματικά μακριά... Έως ποιο σημείο θέλεις να φθάσεις; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;» φέρεται ναψιθύρισε ο φωτογράφος, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η δικηγόρος Λίζα Μπλουμ.

Το μοντέλο Jason Boyce κατηγορεί τον διάσημο φωτογράφο Bruce Weber για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
O Bruce Weber

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται και κατά του πρακτορείου μοντέλων όπου εργαζόταν ο Μπόις και του επικεφαλής του Τζέισον Κάνερ.

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης πως ο φωτογράφος έβαλε τα δάχτυλα του στο στόμα του μοντέλου και πως στη συνέχεια άρχισε να τον αγγίζει απρεπώς στα γεννητικά όργανα.

Το μοντέλο καταθέτει πως ένιωθε τρόμο και αποστροφή και πως μέσα του παρακαλούσε όλο αυτό να σταματήσει. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εμπειρία αυτή του προκάλεσε ψυχολογικά τραύματα και επί σειρά ετών έτρεμε μήπως τύχεις και χρειαστεί να συνεργαστεί και πάλι με τον φωτογράφο.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ξέρω ότι υπαρχουν αδύναμοι άνθρωποι αλλά βασικά όταν στην πέφτουν έτσι, ή το δεχεσαι και προχωράς ή όχι και το σταματάς. Αυτό το "έκατσα αλλά δεν ήθελα μέσα μου" δεν το καταλαβαίνω όταν δεν ασκείται βία. Αν δε διαμαρτυρηθείς είναι σαν να το δέχεσαι. Δε λέω ότι ετσι πρεπει να γίνεται, αλλά τα κίνητρα είναι ύποπτα κι απ τις δυο πλευρές.