Grace Jones: To μέγεθος μηδέν είναι σαν ζωντανός-νεκρός. Καθόλου σέξι...

Grace Jones: To μέγεθος μηδέν είναι σαν ζωντανός-νεκρός. Καθόλου σέξι... Facebook Twitter
0

H Grace Jones γεννήθηκε στην Τζαμάικα το 1948. Ανατράφηκε από τη γιαγιά της και τον βίαιο παππού της και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να μείνει με τους γονείς της όταν ήταν 13 ετών. Εκεί αναδείχθηκε σε ντίβα της μουσικής σφραγίζοντας με τον χαρακτήρα της και την ανατρεπτική τέχνη της μια ολόκληρη εποχή.

Ζωντανός θρύλος σήμερα, η Jones δεν σταματά να κάνει νέες προτάσεις και καθώς ολοκληρώνει το 11ο της άλμπουμ στούντιο, ένα νέο ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «Grace Jones: Bloodlight και Bami» έρχεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η Grace Jones μίλησε στον Guardian για το νέο ντοκιμαντέρ και μεταξύ άλλων κλήθηκε να αναφερθεί στη βία που έζησε ως παιδί από τον ίδιο της τον παππού. «Νομίζω ότι ήταν απαίσιο! Πιστεύω ότι ο ίδιος σκεφτόταν ότι ήταν σωστό. Με στρίμωχνε σε μια γωνιά και μου έλεγε "Γιατί δεν κηρύσσεις το ευαγγέλιο, να γίνει ιεραπόστολος ή καλόγρια;" Και το έκανε σε όλους, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στα αδέλφια μου. Μας έλεγε να διαβάζουμε την Αγία Γραφή και μας χτυπούσε».

«Ω παρακαλώ, ωριμάστε! Αυτό είναι μόνο που μπορώ να του πω» λέει όταν την ρωτάνε για τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και δηλώνει πως κάθε υποψήφιος για την προεδρία θα πρέπει να περνά από ψυχιατρικά τεστ. «Πιστεύω πραγματικά ότι έφερε ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από τον κόσμο. Κλίμα, μετανάστευση, τα πάντα ... Βρισκόμαστε σε μια σκοτεινή περίοδο», προσθέτει.

«Χαίρομαι που πλέον δεν το κάνω», λέει σχετικά με τη μόδα τώρα. «Πιθανότατα θα ήμουν νεκρή. Όλοι είναι τόσο κοκαλιάρηδες. Το μέγεθος μηδέν είναι σαν να βλέπεις ζωντανό-νεκρό. Δεν είναι καθόλου σέξι», λέει και στη συνέχεια αναφέρει πως οι αγαπημένοι της σχεδιαστές είναι οι Issey Miyake, Alaia, Kenzo και Philip Treacy. 

Τι την ενοχλεί στη σύγχρονη καθημερινή ζωή; «Όλα είναι ένα μεγάλο λάθος. Όπως το να περιμένω με το γιο μου για ένα ταξί Uber και εκείνος να μου λέει πως πρέπει να περπατήσουμε ως το αυτοκίνητο και πως δεν πρόκειται να μας περιμένει. Και του λέω πως δεν περπατάω μέχρι το ταξί και πως εκείνος πρέπει να έρθει σε εμάς.Αλλά θέλει να πάμε επειδή ο πελάτης βαθμολογείται. Ο πελάτης; Συγγνώμη...Έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στον κόσμο. Και ο γιος μου επιμένει να φωνάζει να περπατήσουμε, αλλά του λέω όχι γιατί νιώθω σαν την Gloria Swanson στην Sunset Boulevard».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM
ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM