Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της

Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter
4
Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter

H γλυκόπικρη ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού του Χόλιγουντ και μια 89χρονης έχει συγκινήσει πολλούς αφότου έγινε γνωστή μέσα από δημοσιεύματα και εκπομπές.


Ο 31χρονος Chris Salvatore συναντήθηκε με την Norma Cook όταν μετακόμισε δίπλα από το διαμέρισμά της πριν από τέσσερα χρόνια.


Το περασμένο έτος, η υγεία της Cook επιδεινώθηκε καθώς αρνήθηκε να συνεχίσει τη θεραπεία για τη λευχαιμία με την οποία διαγνώστηκε. Δεδομένου ότι δεν έχει οικογένεια και συγγενείς στην πολιτεία, ο Salvatore την κάλεσε να μετακομίσει στο σπίτι του για να μην καταλήξει να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της σε κάποιο γηροκομείο.

«Ήθελα να της κάνω δώρο μερικές ευχάριστες στιγμές στους τελευταίους μήνες της», λέει ο Salvatore.

Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter

Στο κείμενο του στο Go Fund Me, ο Salvatore γράφει ότι συνάντησε πρώτη φορά την μοναχική, αλλά «αυθάδη» και «γεμάτη ζωή» γειτόνισσά  του πριν από τέσσερα χρόνια. Αναφέρει πως συχνά τον χαιρετούσε από το παράθυρο της κουζίνας της και πως τελικά αποφάσισε μια μέρα να πάει και να χτυπήσει την πόρτα της για να τη γνωρίσει από κοντά.


«Μου πρόσφερε ένα ποτήρι σαμπάνια - το αγαπημένο ποτό της - και καθίσαμε και μιλήσαμε. Όταν η Norma ήταν νέα είχε πολλούς φίλους που ήταν ομοφυλόφιλοι και ο δεσμός φιλίας που αναπτύξαμε της έδωσε πάλι αυτό το συναίσθημα ασφάλειας και γαλήνης που είχε και παλιά με τους φίλους της», αναφέρει ο 31χρονος. Η Cook λέει πως ο Salvatore είναι πλέον ο εγγονός που δεν απέκτησε ποτέ.

Στο hashtag #MyNeighborNorma υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που καταγράφουν τη σχέση τους μέσα από ωραίες και δύσκολες στιγμές. Η Norma δεν υπήρξε ποτέ ευκατάστατη και τα τελευταία χρόνια όλες οι οικονομίες της θυσιάστηκαν για τις θεραπείες και τη νοσηλεία της.

Η ιστορία ενός νεαρού ηθοποιού που αποφάσισε να φιλοξενήσει την 89χρονη γειτόνισσά του για να περάσουν μαζί τις τελευταίες μέρες της Facebook Twitter

Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης νοσηλείας της, οι γιατροί είπαν ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να ζει μόνη της εκτός αν είχε 24ωρη φροντίδα, κάτι που δεν μπορούσε η ίδια να πληρώσει. Έτσι ο Salvatore δημιούργησε την καμπάνια στο Go Fund Me. Τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να καλύψει όλα τα έξοδά της για το διάστημα αυτό.

«Η μόνη άλλη επιλογή ήταν να πάει σε γηροκομείο. Απλά δεν μπορούσα να το κάνω αυτό σε κάποια που είναι σαν τη δική μου γιαγιά », είπε ο νεαρός ηθοποιός που πριν από λίγο καιρό μετέφερε όλα τα πράγματα της Norma στο σπίτι του. Οι γιατροί είχαν πει πως θα ήταν θαύμα αν η Norma κατάφερνε να ζήσει μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά ο Salavatore ισχυρίζεται πως μοιάζει σα κάθε μέρα να είναι καλύτερα.

Back together at last! Celebrating Norma's homecoming! ?#myneighbornorma ????

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Chris Salvatore (@chrissalvatore) στις


Ξοδεύουν το χρόνο τους μαγειρεύοντας, παρακολουθώντας τις ειδήσεις και καμιά φορά απολαμβάνουν μαζί λίγη σαμπάνια, την αγαπημένη συνήθεια της Norma. O Salvatore λέει ότι ελπίζει η ιστορία τους θα εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να προσεγγίσουν τους γείτονές τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. «Θέλω να εμπνευστούν για να είναι πιο ευγενικοί με τους ξένους τους γείτονές τους και ανθρώπους με τους οποίους φαινομενικά έχουν μεγάλες διαφορές».

«Η Norma μου δίδαξε ότι η καλοσύνη είναι θεραπευτική και πως πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτόν τον πλανήτη μαζί. Όταν κανείς δώσει φως σε κάποιον άλλο, φωτίζει και τη δική του διαδρομή», αναφέρει.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM
Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM