Η Μαριάν Φέιθφουλ ανεβαίνει στη σκηνή του Μπατακλάν και αποτίνει φόρο τιμής στον Λέοναρντ Κοέν

Η Μαριάν Φέιθφουλ ανεβαίνει στη σκηνή του Μπατακλάν και αποτίνει φόρο τιμής στον Λέοναρντ Κοέν Facebook Twitter
0

Η βρετανίδα τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ τραγούδησε χθες βράδυ για πρώτη φορά στην αίθουσα Μπατακλάν στο Παρίσι το τραγούδι της "They Come At Night" που έγραψε στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015.

 

"Για μένα είναι μια σημαντική συναυλία, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να πενθήσω (...) μέσα από τη μουσική και μέσα από τις λέξεις," είπε στην αρχή της συναυλίας η τραγουδίστρια, την οποία υιοθέτησε το Παρίσι, ντυμένη στα μαύρα.

 

Ξεκίνησε αποτίνοντας φόρο τιμής στον Λέοναρντ Κοέν, έναν "μεγάλο άνδρα", τραγουδώντας το "Tower Of Song" του καναδού μουσικού που πέθανε αυτό τον μήνα.

 

Στη συνέχεια τραγούδησε ένα τραγούδι που έγραψε την επομένη των επιθέσεων στο Παρίσι, στο σπίτι της, στο διαμέρισμά της κοντά στον σταθμό Μονπαρνάς. Συγχορδίες ροκ για να καταγγείλει εκείνους που θέλησαν να σκοτώσουν "τη μουσική" και τη γιορτή.

 

Από τους πρώτους που προσκλήθηκαν να παίξουν στο Μπατακλάν, το οποίο ξανάνοιξε στις 12 Νοεμβρίου με μια συναυλία του Στινγκ, δεν δίστασε καθόλου. "Ο φόβος δεν βοηθά σε τίποτα", είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο τον Οκτώβριο.

 

Η ηγερία του "Swinging London" της δεκαετίας του '60, που καλλιεργεί και στα 70 της μια ωραία ροκ κομψότητα, παρέδωσε στη συνέχεια μια ροκ εκδοχή του τραγουδιού της "Broken English" εν μέσω πιο πρόσφατων τίτλων κυρίως από το τελευταίο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2014.

 

Συνοδεύεται από ένα κουαρτέτο μουσικών όπου βιολί παίζει ο Ουόρεν Έλις, ο οποίος παραδοσιακά συνεργάζεται με τον Νικ Κέιβ, ενώ στα πλήκτρα ήταν ο τραγουδιστής Εντ Χάρκορτ.

 

Έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια που σημαδεύτηκαν από κατάγματα στα πλευρά και μια μόλυνση στα οστά, η Μαριάν Φέιθφουλ εξέδωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα καινούριο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε ζωντανά, με τίτλο "No Exit". Ένα νέο άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο έτος.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM