Σ' ένα γράμμα που έστειλε στους οίκους μόδας, και το οποίο διέρρευσε στους «Times», η Αλεξάντρα Σούλμαν, αρχισυντάκτρια της βρετανικής έκδοσης της «Vogue», κατηγορεί τους σχεδιαστές ότι επιβάλλουν στα περιοδικά να προσλαμβάνουν υπερβολικά αδύνατα μοντέλα για τις φωτογραφίσεις με το να τους δίνουν ρούχα σε πολύ μικρά νούμερα.

Λέει ότι οι αναγνώστες αισθάνονται άβολα όταν βλέπουν στο περιοδικό μοντέλα «με κόκαλα που προεξέχουν, χωρίς στήθος και γοφούς» και καλεί τη βιομηχανία της μόδας να αναλάβει δράση.

«Όσον καιρό είμαι στη "Vogue", τα νούμερα των ρούχων που πρέπει να φορέσουν τα μοντέλα για τις φωτογραφίσεις έχουν γίνει πολύ μικρότερα» γράφει η Σούλμαν.

«Φτάσαμε στο σημείο να μην κάνουν τα ρούχα ούτε στα πετυχημένα τοπ μόντελ. Τώρα πια, ζητάω συχνά απ' τους φωτογράφους να ρετουσάρουν τις φωτογραφίες ώστε τα μοντέλα να φαίνονται παχύτερα. Συχνά βάζω στο εξώφυλλο μόνο πρόσωπα γιατί οι αναγνώστες ενοχλούνται με τα σώματα των μοντέλων».

Η Έμμα Χίλι, διευθύντρια οργάνωσης για τις διατροφικές διαταραχές, καλωσόρισε τη στάση της «Vogue» σχετικά με τα λεγόμενα μοντέλα «size zero». «Είναι πολύ ενθαρρυντική αυτή η στάση της "Vogue", που είναι το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας» δήλωσε η Χίλι.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr