Τέλος ο Ψυχάρης από τον ΔΟΛ - Θα συνεχίσουν να εκδίδονται «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υπό καθεστώς ειδικής διαχείρησης

Τέλος ο Ψυχάρης από τον ΔΟΛ - Θα συνεχίσουν να εκδίδονται «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υπό καθεστώς ειδικής διαχείρησης Facebook Twitter
0

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) τίθεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης «εν λειτουργία», μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Οι εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» θα συνεχίζουν να εκδίδονται.

Με τη δικαστική απόφαση ορίζεται ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων Grant Thorton και η δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης. Μετά την απόφαση ο Σταύρος Ψυχάρης αποτελεί παρελθόν από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Στο σκεπτικό της πολυσέλιδης απόφασης του δικαστηρίου (τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας) κρίνεται ότι είναι υποχρέωση του διαχειριστή η διατήρηση σε λειτουργία του ΔΟΛ, μετά την υπαγωγή του στο ειδικό καθεστώς.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Νεκταρία Ξελυσσακτή, που εκδίκασε την αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αναφέρει επίσης στην απόφαση της, ότι η χρηματοδότηση των εξόδων υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία της διαχείρισης εν λειτουργία, αποτελεί έργο του διαχειριστή μετά τον διορισμό του.

Αναφέρει επίσης, πως σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία ανεύρεσης  των αναγκαίων κεφαλαίων για τη διατήρηση της επιχείρησης σε  λειτουργία και για την κάλυψη των λοιπών εξόδων, θα θεωρηθεί ότι συντρέχει περίπτωση ανάκλησης της απόφασης.

 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ