Το περιοδικό Fortune αλλάζει ξανά χέρια- Ποιος είναι ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος που το αγόρασε

Το περιοδικό Fortune αλλάζει ξανά χέρια- Ποιος είναι ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος που το αγόρασε Facebook Twitter
0

Το αμερικανικό περιοδικό Fortune πουλήθηκε έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν Ταϊλανδό δισεκατομμυριούχο, αλλάζοντας έτσι ιδιοκτήτη για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Το Fortune, γνωστό για τις λίστες που συντάσσει με τους «καλύτερους εργοδότες» και τις «μεγαλύτερες επιχειρήσεις» στον πλανήτη, αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της μείωσης του διαφημιστικού τζίρου αλλά και της πτώσης των πωλήσεων.

Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην ανάπτυξή του στο διαδίκτυο αλλά και στην οργάνωση οικονομικών συνεδρίων.

Τον Νοέμβριο του 2017 το αγόρασε η εταιρεία Meredith Corp (μαζί με τα Time Magazine και Sports Illustrated) όμως λίγους μήνες αργότερα ανακοίνωσε ότι ήθελε να το πουλήσει για να εξοικονομήσει πόρους.

Το περιοδικό Fortune αλλάζει ξανά χέρια- Ποιος είναι ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος που το αγόρασε Facebook Twitter

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Τσατσαβάλ Τζιαραβάνον, ο ιδιοκτήτης του ομίλου Charoen Pokphand Group, που αγόρασε το Fortune, δραστηριοποιείται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, από τα διατροφικά προϊόντα μέχρι τις τηλεπικοινωνίες, την αγορά ακινήτων, τα αυτοκίνητα, το διαδικτυακό εμπόριο και τα φάρμακα.

Το Fortune είναι μια «προσωπική επένδυση» του Ταϊλανδού ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει την παρουσία στου στο διαδίκτυο.

«Το όραμά μας είναι να κάνουμε το Fortune διεθνές στον τομέα τον οικονομικών μέσων ενημέρωσης», ανέφερε ο ίδιος σε μια ανακοίνωσή του.

Το περιοδικό κυκλοφορεί από το 1929 και θεωρείται μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα έγκυρο όσον αφορά τις επιχειρηματικές ειδήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM