Πάνω από 1,6 δισ. δολ. για το στούντιο των ειδικών εφέ του Πίτερ Τζάκσον

Ο Πίτερ Τζάκσον πούλησε το στούντιο των ειδικών εφέ, Weta Digital, για 1.63 δισ. δολάρια Facebook Twitter
Imdb
0

Το στούντιο των ειδικών εφέ που συνίδρυσε ο σερ Πίτερ Τζάκσον, πωλήθηκε για πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο Weta Digital δημιουργήθηκαν τεράστιες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και το Game of Thrones.

Η πώληση αυτή αποτελεί το τελευταίο πλήγμα για την κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία της Νέας Ζηλανδίας.

Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Unity είπε ότι τα εργαλεία των οπτικών ειδικών εφέ της Weta Digital, η οποία έχει δημιουργήσει χαρακτήρες και σκηνές από ταινίες που εκτείνονται από τα Avatar, LOTR, Wonder Woman μέχρι τον Πλανήτη των Πιθήκων, τώρα θα «εκδημοκρατιστούν» και θα διατεθούν στα χέρια εκατομμυρίωνδημιουργών και καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο.

«Τα εργαλεία της Weta Digital δημιούργησαν απεριόριστες δυνατότητες για να φέρουμε στη ζωή τους κόσμους και τα πλάσματα που αρχικά ζούσαν στη φαντασία μας», δήλωσε ο σερ Πίτερ Τζάκσον, πρόεδρος και συνιδρυτής της Weta Digital.

«Μαζί, η Unity και η Weta Digital μπορούν να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι για κάθε καλλιτέχνη, από οποιονδήποτε κλάδο, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα απίστευτα δημιουργικά και ισχυρά εργαλεία».

Η Unity είπε ότι η τεχνολογία πίσω από τη βραβευμένη δουλειά της Weta, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας των εφέ πίσω από το Γκόλουμ καθώς και των εφέ για επιτυχίες όπως η Black Widow και το The Suicide Squad, θα ενσωματωθεί τώρα στην πλατφόρμα της για να «διαμορφώσει το μέλλον του metaverse».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εκδημοκρατίζουμε αυτά τα κορυφαία στον κλάδο εργαλεία», δήλωσε ο John Riccitello, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο Unity, η οποία είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται περισσότερο από 5% μετά τα νέα της συμφωνίας.

Η Unity προσφέρει εργαλεία λογισμικού στους προγραμματιστές για να κάνουν τα παιχνίδια τους πιο ζωντανά.

Οι ομάδες οπτικών ειδικών εφέ και κινουμένων σχεδίων της Weta Digital θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως αυτόνομη οντότητα και θα γίνουν ο μεγαλύτερος πελάτης της Unity στον χώρο των μέσων και της ψυχαγωγίας.

Η WetaFX, η οποία απασχολεί περίπου 1.700 υπαλλήλους, θα παραμείνει κατά πλειοψηφία στην ιδιοκτησία του Τζάκσον.

Ο Τζάκσον συνίδρυσε την Weta το 1993 για την παραγωγή ψηφιακών ειδικών εφέ για την ταινία Heavenly Creatures. Μεταξύ των μετόχων είναι η σύζυγός του, Fran Walsh, ο διευθύνων σύμβουλος Prem Akkaraju και ο ιδρυτής της Napster, Sean Parker.

Με πληροφορίες του Guardian

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ