Παίκτης του ελληνικού Top Chef ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ από την Acun Medya για λάθος μοντάζ

Παίκτης του ελληνικού Top Chef ζητάει αποζημίωση 100.000 ευρώ από την Acun Medya Facebook Twitter
0

Παίχτης του ελληνικού Top Chef που προβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο από τον ΣΚΑΪ, κάνει αγωγή σε βάρος της εταιρείας παραγωγής του Ατζούν Ιλιτζαλί ζητώντας 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη» που όπως λέει του προκάλεσε ένα παραποιημένο μοντάζ. 

Ο Σωτήρης Βασιλείου διαμαρτύρεται για το μονταρισμένο περιεχόμενο στο επεισόδιο της αποχώρησής του από το ριάλιτι μαγειρικής.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει στην αγωγή του, στην επίμαχη δοκιμασία κλήθηκε να δημιουργήσει ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο και, όπως υποστηρίζει, στην αλμυρή παρασκευή έβαλε μόνο μισό κουταλάκι ζάχαρη, ενώ στη γλυκιά ο φακός τον κατέγραψε να ρίχνει τη ζάχαρη από το σακουλάκι, υπολογίζοντάς την με το μάτι. Όμως το μοντάζ, κατά τα λεγόμενά του, παρουσίασε μια διαφορετική «ιστορία».

Όταν ρωτήθηκε από κριτή της εκπομπής πόση ζάχαρη έβαλε στη σάλτσα της αλμυρής παρασκευής εκείνος απάντησε «μισό κουταλάκι», ο κριτής τον ξαναρώτησε και, όπως καταγγέλλει ο Σωτήρης Βασιλείου, πριν απαντήσει εκ νέου, στο μοντάζ προβλήθηκε πλάνο από τη γλυκιά παρασκευή του, όπου κρατά το σακουλάκι με τη ζάχαρη και αδειάζε σχετικά μεγάλη ποσότητα: «600 γραμμάρια, μέσα στην κρέμα του γλυκού και όχι του αλμυρού πιάτου, για το οποίο κρινόμουν – κάτι που φυσικά δεν είναι διακριτό από τον μέσο τηλεθεατή, ο οποίος, βλέποντας αυτό, θεωρεί πως βάζω τόσο μεγάλη ποσότητα ζάχαρης στη σάλτσα της αλμυρής παρασκευής, σφάλμα που δεν κάνει ούτε κάποιος εντελώς αδαής προς τη μαγειρική».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο μάγειρας, προβάλλεται η απάντησή του ότι έριξε μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέσα στη σάλτσα του ψαριού με το μάτι».

Η δικηγόρος του chef Κατερίνα Φραγκάκη, δήλωσε στην εφημερίδα Esspresso που παρουσίασε το ρεπορτάζ, πως η αγωγή κατατέθηκε πριν από περίπου δύο μήνες και η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

«Ο κ. Βασιλείου, όταν κατανόησε ότι είχε γίνει αυτό το μοντάζ, το οποίο δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο έγινε τελικά, ένιωσε πολύ προσβεβλημένος και αντιλήφθηκε ότι εξαιτίας αυτού πολλοί άνθρωποι γύρω του είχαν αρχίσει πλέον να αμφισβητούν την αρτιότητά του ως chef. Ο ίδιος έχει μια πολύ μεγάλη προϋπηρεσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και ουσιαστικά παρουσιάστηκε ως ένας αδαής, με αποτέλεσμα να δεχτεί λόγω αυτού πολύ μεγάλη χλεύη» ανέφερε η κυρία Φραγκάκη στην «Espresso»

Ο πρώην παίκτης του reality είχε κάνει αρχικά εξώδικο, ζητώντας να «διορθωθούν δημόσια τα παραποιημένα πλάνα». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το εξώδικο στέλεχος της Acun Medya τον κάλεσε στα γραφεία  και παραδέχτηκε το λάθος ζητώντας προφορικά συγγνώμη, προσθέτοντας πως δεν υπήρχε δόλος. «Η μόνη επίσημη αντίδραση της Acun Medya ήταν ένα κρόουλ που πέρασε από την οθόνη του Σκάι κατά την προβολή του τελικού τού “Top Chef”, το οποίο ανέφερε κάτι για «ατυχή στιγμή» (...) Και πάλι, όμως, το εν λόγω κρόουλ δεν υπήρχε στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, που αναρτήθηκε στη συνέχεια στο site του σταθμού. Έτσι, δεν πρόλαβα να διαβάσω και ακριβώς τι έγραφε, το ίδιο και οι τηλεθεατές φαντάζομαι.»

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όζμπορν: Ο «νονός της heavy metal» και «πατέρας» του ριάλιτι

TV & Media / Όζι Όζμπορν: Ο «νονός της heavy metal» και «πατέρας» του ριάλιτι

Η σειρά «The Osbournes» έγινε τεράστια επιτυχία και έκανε πρωταγωνιστές τη σύζυγό του, Σάρον, και τα παιδιά τους, Τζακ και Κέλι , όμως έφερε στο προσκήνιο την ήπια εκδοχή του Όζι Όσμπορν και στην πορεία, άλλαξε τα ριάλιτι
LIFO NEWSROOM
Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

TV & Media / Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Όσα είχε μοιραστεί στα social media ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής τηλεόρασης
LIFO NEWSROOM
YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM