Εκτός Νέων θα είναι οι Schooligans  μετά από τρία χρόνια μετά από απόφαση της εφημερίδας . Να υπενθυμίσουμε οτι τα ΝΕΑ ήταν το δεύτερο στη σειρά "σπίτι" των Schooligans μετά την Ελευθεροτυπία. Μερικές απο τις συνεντέυξεις που έχουν κάνει έχουν μείνει στην ιστορία (η συνέντευξη με το Χριστόδουλο είναι από τις καλυτερες συνεντευξεις που δημοσιευτηκαν ποτέ σε ελληνικό έντυπο). Επίσης ας μην ξεχνάμε οτι το Schoolwave που διοργανώνουν είναι ίσως το πιο πετυχημένο φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε αυτούσιο το mail που λάβαμε απο αυτούς αργά χτες το βράδυ.

Πριν λίγες μέρες ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ κ. Χρήστος Μεμής  μας ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το περιοδικό Schooligans από ΤΑ ΝΕΑ, διότι, όπως μας είπε, δεν αυξάνει την κυκλοφορία της εφημερίδας και δεν έχει αρκετές διαφημίσεις ώστε να καλυφθεί το κόστος. Όταν τον ρωτήσαμε αν θέλει να συζητήσουμε τρόπους να χαμηλώσουμε το κόστος, μας απάντησε: "Όχι, διότι, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλω να έχω τίποτα στα ΝΕΑ που να μην το ελέγχω απόλυτα. Εσάς δε σας ελέγχω. Έχετε μία ανεξαρτησία επικίνδυνη. Σας το λέω ωμά. Για παράδειγμα, μπορεί εσείς να θέλετε να κάνετε εξώφυλλο στο Schooligans τον Αντώνη Κανάκη, ενώ εγώ να μη θέλω".

Κατόπιν αυτής της απόφασης του κ. Μεμή, ευχαριστούμε τα ΝΕΑ (το ατελιέ, τους συντάκτες, τους αρχισυντάκτες) και τον προηγούμενο διευθυντή κ. Καψή για την χωρίς παρεμβάσεις συνεργασία που είχαμε για τρία χρόνια.

Το 19ο τεύχος των Schooligans θα κυκλοφορήσει με άλλο μέσο. Δεν ξέρουμε πότε και πού. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο τίτλος στο εξώφυλλο θα είναι ίδιος με αυτόν που βάλαμε όταν φύγαμε από την Ελευθεροτυπία: "We are back!".

Schooligans

www.theschooligans.gr


Υ.Γ. Το DVD του Schoolwave 2010 θα κυκλοφορήσει τέλος Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα με το μουσικό περιοδικό SONIK. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr