Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει επιστολή στην «Καθημερινή», για το άρθρο Κασιμάτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει επιστολή στην «Καθημερινή», για το άρθρο Κασιμάτη Facebook Twitter
3

Με επιστολή διαμαρτυρίας προς την εφημερίδα Καθημερινή, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, με τίτλο: «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη Δημοκρατία».

Στην επιστολή ο Πάνος Σκουρλέτης που την υπογράφει, χαρακτηρίζει το άρθρο «προκλητικό, εξοργιστικό και πολιτικά απαδάδεκτο» και αφού ρωτάει «αν οι συγκεκριμένες απόψεις εκφράζουν το στίγμα της εφημερίδας», καταλήγει: «Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αφορμή για την παρούσα επιστολή αποτελεί το δημοσίευμα του τακτικού συνεργάτη σας,  κ. Στ. Κασιμάτη στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» (16/09) το οποίο με έναν άκρως προκλητικό, εξοργιστικό και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο εξισώνει την πολιτική και κινηματική δράση της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η ενοχοποίηση των αγώνων για την υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων  έχει ως στόχο την απαξίωση και τελικώς την περιστολή τους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που  η διασφάλισή τους αποτελεί ασπίδα για την κοινωνία.

Αλίμονο, αν όλα όσα αποτελούν κατακτήσεις και χαρακτηριστικά των δημοκρατικών κοινωνιών ταυτίζονται με την παράνομη δράση όσων θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία και έχουν καταγραφεί και ταυτιστεί με ό,τι πιο απεχθές έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, δηλ. τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, την εξόντωση του άλλου, λόγω του χρώματός του ή της φυλετικής καταγωγής.

Αυτές οι αντιλήψεις είναι επικίνδυνες, ιδιαίτερα όταν διατυπώνονται σε συνθήκες μιας βαθιάς οικονομικής και πολύπλευρης κοινωνικής κρίσης. Βεβαίως, από την εφημερίδα σας είχε υποστηριχθεί στο πρόσφατο παρελθόν ακόμη και η ανάγκη αναστολής άρθρων του Συντάγματος κατά τη διάρκεια των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων του προηγούμενου έτους ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Με τις παραπάνω σκέψεις, θα ήθελα να διατυπώσω το ερώτημα, αν τελικώς οι συγκεκριμένες απόψεις εκφράζουν το στίγμα της εφημερίδας και αν τιμούν και αντιστοιχούν στη διαχρονική πορεία μιας ιστορικής κατά τα’ άλλα εφημερίδας, όπως η Καθημερινή. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής, καθώς και την επίσημη τοποθέτησή σας».

Το άρθρο και ο σχολιασμός του Άρη Δημοκίδη εδώ: «Τερατώδεις συγκρίσεις: Η Αριστερά και η Χρυσή Αυγή»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM
NETFLIX ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

TV & Media / Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφές έως και 500 ευρώ

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αυξήσεις στις τιμές συνδρομής μεταξύ 2017 και 2024 ήταν παράνομες, γεγονός που ενδέχεται να δίνει δικαίωμα σε εκατομμύρια Ιταλούς συνδρομητές να λάβουν επιστροφές έως και 500 ευρώ. Η εταιρεία streaming δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η παλαβη ελληνικη αριστερα δεν εχασε ποτε την ευκαιρια να επιδειξει την παλαβομαρα της. Ιδιως τωρα που εγινε και αξιωμ.αντιπολιτευση θα μας δωσει να καταλαβουμε. Οι νομοταγεις και ησυχοι πολιτες βρισκομαστε παγιδευμενοι σε μια παραλογη διελκυστινδα: Της τρελης αριστερας και της εγληματικης Χρυσης Αυγης! Θα ταυτιστω με το αρθρο Κασιματη: Η θα γινουμε κοινωνια νομιμοτητας(αρα δημοκρατικη) η θα συνεχισουμε στον δρομο της παραφροσυνης! Δεν εξισωνω(ουτε εγω ουτε ο Κασιματης νομιζω) την παρανομια της αριστερας με εκεινην ης Χ.Α. αλλα θα ηθελα να δω καποτε και τις δυο να καταδικαζονται(αναλογικα εννοειται!).
Αν λάβουμε υπ'όψιν μας τα όσα εξοργιστικά και κατάπτυστα γράφει αυτός ο κύριος στο άρθρο του στην Καθημερινή, τότε λυπάμαι, αλλά η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς ψέλλισμα. Αρκετά με τύπους σαν τον Κασιμάτη.